FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Aktuális fórumok
·  Vinyó betűk.
·  FujitsuSiemens AMILO Li 1718 WiFi hiba
·  eladó notebook processzor
·  fujitsu siemens d1844 driver
·  Internet Explorer 9
·  Videóból képek
·  youtube mp3 converter
·  szám címe
·  windows 7 (x86) vagy (x64)
·  Vinyó gondok
·  SOS ! Laptop gond! Nézz be! <----
·  sokáig kikapcsolt telefon
·  DVMP Pro serial?
·  tv adás felvétele
·  BAJ VAN A GÉPEDDEL? SEGÍTÜNK!!!
·  Turbo Boost Driver - MINEK?
·  GPS
· Fórumok - Internet - Alap internet telepítés
xxxx - 2007-01-04 23:20:56 válasz erre
Én még mindig nem értem. Most akkor hány gép van? A net már most is meg van osztva? A gép(ek) most is a routeren lógnak? Mert akkor semmit nem kell tenned, csak az újabb gépet is rá kell dugni a routerre.

Írd le onnan az egészet, hogy bejön a kábel a falon :) Utána mi "történik", milyen eszközök és hova vannak kötve?line-us - 2007-01-04 22:08:02 válasz erre
Nem nemértitek...... vagy én mondtam rosszul? :D na mind1..... szóval az a lényeg, hogy a kábel a routerből jöjjön ki (ne kelljen csrélgetni), de én nem akarom a routert állítgatni (nem akarom hálózatba kötni a többi géppel) tehát ne lehessen adatot átvinni egyik gépről a másikra, csak a net jöjjön be ......mert a többi gépen működik a net és nem akarom a routert átállítgatni, nehogy elrontsam..... szimpla net telepítés windows-ra ........ ja és gondoltam arra, hogy a chellos cd futtatom, hogy majd az beállítja, de azt írja ki hogy rossz hálózati konfiguráció, a TCP/IP nincs rendesen beállítva..... mondjuk lehet hogy nem így volt, de ez volt a lényeg..... tudja valaki, hogy ez mi jelent és hogy hol lehet helyesen beállltani?

guy: ezt kifejtenéd részletesebben mert nem igazán értem..... :(

veryfery: már elindítottam egyszer-kétszer, de valamiért nem jön össze a dolog....... nem nagyon tudom használni azt se.... :(


Köszi a válaszokat!
m@verick - 2007-01-04 21:13:58 válasz erre
mert nem akarom hálótaba kötni a gépeket

Na ezt a részét nem értem... ?? Most akkor a két gép között fogod a netes UTP csatit cserélgetni? Nem lenne egyszerűbb mindkét gépet rátolni a router-re és akkor máris nem kell szórakozni a MAC-kel...
guy - 2007-01-04 21:11:24 válasz erre
Ha azt mondod, hogy a régi gépedre van ráállítva, akkor valószínű hogy mac adresst használ. Azon a gépen dolgozzál, amin működik a net. A routerben klónozd a mac címét a régi gépnek. Ezután működni fog a másik gépen is a net.
veryfery - 2007-01-04 21:08:43 válasz erre
Akkor meg indítsd el egyszerűen az Internet Kapcsolat Varázslót, persze előtte dugj össze mindent jól!
line-us - 2007-01-04 21:05:12 válasz erre
A router a másik géphez van beállítva, és nekem az kéne, hogy nem a routernál állítgatni, hanem csak s gépen (mert nem akarom hálótaba kötni a gépeket).
Mexy - 2007-01-04 20:57:32 válasz erre
Chellónál nincs valami mac-addres szerú szűrés?
veryfery - 2007-01-04 20:50:37 válasz erre
Ha sikerül beállítanod a routert akkor az XP-re már nem kell semmilyen internetkapcsolatot telepíteni, minden ehhez köthető dolgot megtesz a router, továbbiakban már csak a böngészőt kell indítanod és jön a web!
line-us - 2007-01-04 20:43:10 válasz erre
Sziasztok!
Van egy PIII.-as gépen amin xp van és arra kéne internetet telepíteni. Tudom, hogy ez nem túl bonyolult dolog, de nekem nem sikerül. Chellos netem van (azt hiszem chello light), Xp van a gépen és van egy minitar routerem (de nem szükséges, hogy hálózatba legyen kötve, elég az is ha van internet). A chellosok adtak hozzá egy cd-t, meg egy modemet. Aki tud az légyszi segítsen! Köszönöm.
 
 
© szamitogep.hu