FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Antivírus)
·  Ismét díjazott lett a Norton Antivirus
· Termékbemutatók > Antivírus
· Norton AntiVirus™ Corporate Edition 7.5
Dátum : 2001-05-18 17:11:48
Szerző : szia


A Melissához és a Szerelemvírushoz hasonló, gyorsan terjedő pusztító vírusok növekvő gyakorisága alapvető üzleti követelménnyé tette az egész vállalkozásra kiterjedő vírusvédelem iránti igényt.

Közönséges informatikai problémából mára ez a kérdés az igazgatótanácsok szintjéig emelkedett. A védettség eléréséhez nem elegendő pusztán a tűzfalak és az e-mail-átjárók biztonságáról gondoskodni. Az asztali gépek és fájlszerverek szintjére is kiterjedő teljes körű vírusvédelem alapvető követelmény a rendszer működési idejének és a felhasználók termelékenységének biztosításához.

NORTON ANTIVIRUS CORPORATE EDITION SYMANTEC ENTERPRISE SECURITY

· Digitális Immunrendszer a vírusok ellenszereinek weben keresztül történő automatikus elküldéséhez és továbbításához
· Központosított, skálázható, vezető technológiára épülő vezérlőkonzol
· Több platformos érvényre juttatható antivírus irányelv-menedzsment
· ÚJ: az összes beküldés és ellenszer automatikus kezelése lehetővé teszi a fertőzött állományok gyors helyreállítását
· ÚJ: web-alapú kommunikáció a sebesség, a megbízhatóság és a biztonság érdekében
· ÚJ: a legújabb technológiára épülő válaszadó infrastruktúra hatékonyan kezeli az ügyfelek vírusdefiníciók iránt megugró igényét a nagy vírusjárványok idején
· Egyedülálló bővíthető motortechnológia, amely az alkalmazás-szoftver eltávolítása nélkül beépíti az új vírusdefiníciókat
· ÚJ: a távoli felhasználók web-alapú telepítés segítségével tölthetik le a szoftvert és a frissítéseket
· ÚJ: az elmaradt események újbóli kezdeményezése felismeri az elmaradt eseményeket és gondoskodik a folyamatos védelemről
· ÚJ: az egyszerűen menedzselt kliensek ellenőrzése kiterjeszti az irányelv-menedzsment és az ellenőrzési lehetőségek körét
· ÚJ: a vírusdefiníciók visszavonása lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák visszatérjenek egy korábbi vírusdefiníció készlethez
· ÚJ: a támogatási csomópont azonnali hozzáférést biztosít a Symantec vállalati támogatást szolgáló webes forrásaihoz, közvetlenül a Symantec System Center™ konzolon keresztül

http://enterprisesecurity.symantec.com

TERMÉKJELLEMZŐK

Vállalati osztályú védelem a Digitális Immunrendszerrel
A Norton AntiVirus Corporate Edition 7.5 kínálja a maga nemében a legjobb, többplatformos, egész vállalatra kiterjedő vírusvédelmet az asztali számítógépek és fájlszerverek szintjén. Az IBM®-mel való kétéves együttműködés eredményeként létrehozott Digitális Immunrendszer (Digital Immune System™) intelligens háttérszolgáltatásokhoz és egyedülálló automatizált válaszadó mechanizmusokhoz biztosít hozzáférést. A zárt ciklusú automatizálás egy olyan válaszadási funkció, amely a vírusok terjedésénél gyorsabban elemzi és veti be a minőségileg megvizsgált ellenszereket. A Symantec skálázható háttér-architektúrája még a nagy vírusjárványok idején fellépő szokatlanul nagy terhelés esetén is gondoskodik a vírusdefiníciók gyors továbbításáról a teljes védelem érdekében.

A Biztonsági Életciklus kritikus eleme
A Biztonsági Életciklus (Security Lifecycle) — napjaink legelterjedtebb vállalati biztonsági modellje — a biztonsági kérdések folyamatos kezelését sürgeti, a kockázatok és megoldások állandó értékelésén, tervezésén, megvalósításán és megfigyelésén keresztül. A Norton AntiVirus Corporate Edition nagymértékben támogatja a modell megvalósítási és megfigyelési szakaszait. Miután az informatikai vezetők megvizsgálták környezetüket és meghatározták az asztali gépek és fájlszerverek szintjén szükséges vírusvédelmi szintet, a teljes vállalatra vonatkozóan megtervezik a Norton AntiVirus Corporate Edition megvalósítását. Kiépítése után a Norton AntiVirus Corporate Edition robusztus megfigyelési és riasztási funkciók széles skáláját kínálja annak érdekében, hogy a hálózati védelem működőképes és hatásos maradjon.

A Norton AntiVirus Corporate Edition lehetővé teszi az informatikai vezetők számára irányelvek megadását és rögzítését, amely irányelvek naprakészen és megfelelően konfigurált állapotban tartják a rendszereket, folyamatosan védve a felhasználókat. A rendszergazdák egy központi konzolról kezelhetik az irányelveket a DOS, Windows® 3.x, Windows 9.x, Windows 2000, Windows NT® és NetWare® operációs rendszereket futtató szerverek és asztali gépek frissítéséhez és megfelelő beállításához. Valamennyi kliensbeállítás rögzíthető, hogy a felhasználók ne tudják azokat megváltoztatni. A kliensrendszerek konfigurálása és megfigyelése az irányítókonzolról történhet. Vírus észlelése esetén automatikusan elindul egy védekezési folyamat és a rendszergazda riasztást kap a Symantec System Center konzolon keresztül.

A Norton AntiVirus Corporate Edition egyetlen, központosított konzolról kezelhető.

Egyszerű telepítés és üzembe helyezés
A Symantec System Center lehetővé teszi a vírusdefiníciók és termékfrissítések központosított telepítését az asztali számítógépek és állomány-kiszolgálók többféle platformjára. Ez jelentősen lecsökkenti a frissítések telepítésének költségét szerte a vállalaton belül. A központosított szétterítés csökkenti a telepítést kísérő bosszúságokat, mint amilyenek például a sikertelen munkák és a rossz telepítések. A centralizált menedzsment pedig egyszerűbbé teszi a vállalati tervezést és a szerverhierarchiák és -csoportok létrehozását. A telepítési folyamat intelligens módon felkészül az esetlegesen előforduló problémákra. Ezáltal a sikertelen telepítés valószínűsége — amely hálózati problémákhoz vezethet — nagymértékben lecsökken.

A fejlett technológia automatikus vírusvédelmi ciklust biztosít A Norton AntiVirus Corporate Edition az automatizálás egyedülálló szintjét nyújtja a Digitális Immunrendszer révén. A Digitális Immunrendszer automatikussá teszi a potenciális veszélyforrások beküldését, és önműködően eljuttatja az ellenszert a problémás számítógépre vagy akár a vállalkozás teljes gépállományára is. Egy hardveres erőforrásokból, megtervezett architektúrából és a legújabb keresőmotorokból és webes keresőkből felépülő kifinomult háttér-infrastruktúrával együtt a Digitális Immunrendszer a szolgáltatás legjobb rendelkezésre állását biztosítja a vállalati ügyfelek számára.

A SARC™ (Symantec AntiVirus Research Center, Symantec Antivírus Kutató Központ) — a világ legnagyobb antivírus laboratóriuma — folyamatos felügyeletével kombinálva a Norton AntiVirus Corporate Edition nagyban lerövidíti az új vírusok beküldésének és az ellenszer elkészítésének időigényét. Számos intelligens és hatásos technológia bővíti tovább a megoldás automatikus válaszadási képességeit:
· A NAVEX™ (Norton AntiVirus Extension, Norton AntiVirus Kiterjesztés) nevű technológia a vírusdefiníciók rendszeres frissítésének keretében lehetővé teszi a kereső- és javítómotorok gyors, keresztplatformos telepítését és automatikus frissítését is. A szoftver újratelepítésének vagy a rendszer újraindításának igénye nélkül az ügyfelek most már teljesen új típusú veszélyforrásokra is kaphatnak megoldásokat, amelyek nem kezelhetők a hagyományos módokon, beleértve a makróvírusokat, a Windows és az Office 2000 vírusait.
· Az Internet-alapú, Scan & Deliver (Vizsgál és Elküld) elnevezésű, zárt ciklus-automatizációval rendelkező technológia lehetővé teszi a rendszergazdák számára a gyanús állományok egyszerű, automatikus, beavatkozást nem igénylő beküldését a Symantec-hez az Interneten keresztül, a HTTPS protokoll használatával. Ez szükségtelenné teszi az e-mailek alkalmazását, és lehetővé válik a vírusok ellenszerének automatikus eljuttatása a rendszergazdákhoz, aki meghatározhatja az automatizálás szintjét. Az ellenszer először tesztelhető, de akár automatikusan be is vethető a fertőzött végponton vagy a teljes vállalaton belül. Ezen túlmenően a technológia jelentős mértékben lecsökkenti a gyorsan változó veszélyekre adott válaszidőt, így segít mérsékelni a hálózat támadások idején bekövetkező leállásának valószínűségét.
· A Symantec heurisztikus Bloodhound™ technológiája a vírusokra jellemző viselkedés érzékelésével azonosítja az ismeretlen vírusokat. A Bloodhound az új makróvírusok 90, míg az új fájlvírusok 80 százaléka ellen tudott felmutatni valós idejű védelmet.
· A Central Quarantine (Központi Elkülönítő) központosítja a vírusok kezelését azáltal, hogy lehetővé teszi a rendszergazdák számára az összes javíthatatlan, vírussal fertőzött állomány átirányítását egy központi szerveren található „biztonságos” területre további vizsgálatok céljából. Ez a technológia megnövelt védelmet biztosít, hiszen eltávolítja a vírusokat az elsődleges számítógépes környezetből és megakadályozza azok szervezeten belüli szétterjedését. Mivel a technológia kiszedi a bizalmas adatokat a makróvírussal fertőzött állományokból azok SARC-hez történő beküldése előtt, segíti az informatikai hitelesség megőrzését is.
· Az áttörést jelentő, automatizált makróvírus-elemző és -javító technológiát használó SARA (Symantec AntiVirus Research Automation, Symantec Antivírus Kutató Automata) elemzi az SARC-be beküldött mintákat, majd e-mailben visszaküldi az új vírus ellen védelmet nyújtó ellenszert.

A Symantec System Center automatikus csomópont-felderítést, telepítést, valós idejű konfigurálást és rögzítést, igény szerinti kezelési feladatokat, eseménynaplózást, riasztást és automatizált válaszadást biztosít egyetlen központi konzolról.

· A Virus Definition Transport Method (VDTM) (Vírusdefiníció-átviteli Eljárás) a legjobb módszert nyújtja az új vírusdefiníciók menedzselt asztali gépekre és állomány-kiszolgálókra történő telepítéséhez. Elegendő egyszerűen egy elsődleges szerveren elhelyezni az új vírusdefiníciós készletet, és a definíciók automatikusan átkerülnek a másodlagos szerverekre és a kliens asztali gépekre is.
· A LiveUpdate™ gyors és egyszerű módot kínál a vírusdefiníciók naprakészen tartásához, különösen azon ügyfelek számára, akik távolról dolgozó felhasználókkal vagy lassú LAN és WAN kapcsolatokkal rendelkeznek. A végfelhasználók vagy a rendszergazdák egyszerűen a telepítés során lefuttatják az első LiveUpdate sessiont, és beütemezik annak jövőbeli automatikus futtatását.

A Digitális Immunrendszer ezen automatizált technológiái és szolgáltatásai révén a Norton AntiVirus Corporate Edition minden eddiginél gyorsabb válaszokat képes adni az új vírusokra, mindezt kevesebb emberi beavatkozással.

A Symantec Enterprise Security egyik kulcseleme
A Norton AntiVirus Corporate Edition a Symantec Enterprise Security egyik kulcseleme, amely egy átfogó, moduláris felépítésű internetes biztonsági megoldás a vállalati számítógépes környezetek számára. Ezen megoldás segítségével a vállalatok kezelni tudják számítástechnikai környezetük teljes biztonsági életciklusát az értékeléstől és a tervezéstől kezdve a megvalósításig és a megfigyelésig. A Symantec Enterprise Security révén az ügyfelek a legjobb biztonsági megoldást építhetik ki szervezetük számára, válogatva a Symantec kiemelkedő színvonalú, többplatformos internetes biztonsági termékei, kezelési és adminisztrációs eszközei, valamint világszínvonalú professzionális szolgáltatási és támogatási formái közül.

Rendszerkövetelmények

Symantec System Center
· 14 MB szabad terület a merevlemezen (ez tartalmazza az AMS-támogatási fájlok számára szükséges 5,3 MB-ot)
· Windows NT v4.0 SP3
· Internet Explorer 4.01
· MMC 1.1 (telepítve ha hiányzik vagy a verzió korábbi)
· 64 MB RAM
· 72 MB a swap fájl számára
· 10 MB szabad terület a merevlemezen az AMS2 állományok számára

Quarantine Server és Quarantine Console (Elkülönítő szerver és elkülönítő konzol)
· Windows NT Server 4.0 Service Pack 3-mal vagy újabb verzió
· Windows NT Server DCOM modul
· 64 MB RAM
· 11 MB szabad terület a merevlemezen az alkalmazáshoz, és további szabad terület az elkülönített egységekhez (maximum 4095 MB)
· Adminisztrátori jogok a Windows NT szerverekhez vagy Windows NT domain, ahol a Norton AntiVirus Server telepítésre kerül

Norton AntiVirus szerver fájlok
· 75 MB szabad terület a merevlemezen

Norton AntiVirus kliens lemezimage
· 30 MB szabad terület a merevlemezen

Windows NT Server
· Windows NT Server 4.0 Service Pack 4-gyel vagy újabb verzió
· Pentium® processzor (javasolt a Pentium Pro processzor vagy annál fejlettebb)
· Legalább 32 MB RAM (64 MB vagy több ajánlott)
· 30 MB szabad terület a merevlemezen a Norton AntiVirus kliens/szerver lemezimage-hez
· Adminisztrátori jogok a Windows NT szerverekhez vagy Windows NT domainhez, ahol a Norton AntiVirus Server telepítésre kerül

NetWare szerverek
· 3.12, 3.24, 4.1x vagy 5.x (SFTIII és SMP támogatás)
· A NetWare 3.12-höz szükséges: STREAMS.NLM v3.12 (vagy újabb verzió), AFTER311.NLM v4.12 és CLIB.NLM v3.12g (vagy újabb verzió)
· A NetWare 4.x-hez szükséges: LIBUPF vagy fejlettebb
· 3 MB RAM (az általános NetWare követelményeken túl) a Norton AntiVirus Server NLMs számára

MS-DOS követelmények (kliens)
· 33 MHz Intel® 386-os processzor vagy fejlettebb
· 640 KB rendszermemória
· 2 MB kiterjesztett memória
· 6 MB szabad terület a merevlemezen
· Bármilyen kiterjesztett memória menedzser, például az EMM386

Windows 3.1 követelmények (kliens)
· Intel® 486-os processzor vagy fejlettebb
· Legalább 16 MB RAM
· 640 KB rendszermemória
· 17 MB szabad terület a merevlemezen

Windows 95/98/NT/2000 követelmények (kliens)
· Legalább Intel® 486-os processzor (javasolt a Pentium vagy annál gyorsabb processzor)
· Legalább 16 MB RAM
· 30 MB szabad terület a merevlemezen



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95