FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (CD-ROM)
·  Aopen 52x
·  ASUS 50x max
·  Sony 52x
·  Kenwood 72X True X CD-ROM Meghajtó
· Termékbemutatók > CD-ROM
· LG52x
Dátum : 2001-07-13 20:32:22
Szerző : gigahertz


Az LG olvasókról sokan azt mondják, hogy csendesek és hihetetlen rossz állapotban lévő CD-ket is el tudnak olvasni. Nos a teszt alapján ezt én is alá tudom támasztani, de nem olyan gyors, mint az az ember várná. Íme az LG 52x CRS 8522B olvasója:

A CD kiadásakor nagyon csendes a készülék, ez nagyon pozitív. Viszonylag gyorsan reagál a kiadó gomb megnyomására, nem kell mellette hosszasan malmozni. Ennek az olvasónak kivételesen nem motor zaja van, hanem kissé fütyül benne valami, de ez nem különösebben zavaró. Hiába írták rá, hogy 52x-es sebességű a megható, ezt nem éri el. Sőtt CD ROM tesztek során maximum olyat tapasztaltam, hogy a ráírt érték 60-70%-át tudta csúcsban (hiába elszaladt a világ a számokkal). Ez a meghajtó így olvas egy gyári CD-t:

A grafikont úgy kell értelmezni, hogy folyamatosan, belülről indulva elkezdte olvasni a megható (a lehetőségekhez képest maximális sebességgel) az adatokat. Így a hely függvényében ábrázolni lehetett az adatátviteli sebességet, ez általában 16x-os sebességnél kevesebb lett. Az az ingadozás, amit a görbén látunk nem jelentős, bár vannak olyan olvasók, melyek szinte egyenest produkálnak olvasáskor, azokban valamivel jobb mechanika van. A következő ábrán megnézhettük, hogy mennyire lecsökken a sebesség, ha egy írható CD-n valami felületi hiba van:

Látható az eredménye, hogy jó minőségű Philips írott CD-t olvasott a drive, mert majdnem ugyanazt a sebességet produkálta, mint egy gyári CD esetén. Tehát nem igazán függ a gyorság, hogy milyen lemezt helyezünk a tálcára. (Utána kivettem a CD-t, megtisztítottam és láss csodát megszűnt az előbb látott "behorpadás" a görbében. Ebből is látszik, hogy érdemes tisztán és a tokjában tartania lemezeket.)

Újraírható CD-ket alacsonyabb fordulatszámmal pörgeti:

Ahogy a szélek fele közeledik az olvasófej, úgy nő a sebesség. Az újraírható Verbatim lemez nagyon jól sikerült, különösebb ingadozást nem tapasztani. Egyénként ha nagy ingadozásokat tapasztalunk, akkor az nem feltétlenül a meghajtó hibája, a lemez is lehet a hibás, de ha közel egyenes görbét kapunk, akkor biztosak lehetünk abba, hogy mindkettő rendben van.

Az ez LG olvasó a legkeresettebbek közé tartozik. A szervizes tapasztalatok azt mutatják, hogy talán még nem is akadt olyan, aki meghibásodás miatt visszahozta volna. Ez azt jelenti, hogy várhatóan hosszú élettartamú megbízható olvasóval van dolgunk.

Itt sem maradhat el a SiSoft Sandra tesztprogram eredménye:

25x-es olvasási sebességével a középmezőnyben végzett. (Azért nem olyan rossz a 25-ös érték, noha a ráírtnak csak kb. a fele, de ez így van rendjén, egyéb olvasó sem sokkal gyorsabbak). Átlagos elérési ideje jónak mondható (114ms), összehasonlításképpen egy drága és minőségi 50x-es AUSU max 103ms-os értéket produkál.

A meghajtóhoz egy install floppyt is mellékelnek.

Szponzor : DunaWeb Kft.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95