FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Ismert járványok)
·  Heti vírus statisztika és egyebek
·  A Symantec a W32.NOVARG.A@MM veszélyességi szintjét 4-re emeli
·  Code Red féreg újra támad július 31-én
·  Csernobil újra támad?
· Vírusok > Ismert járványok
· Code Red féreg update
Dátum : 2001-08-02 08:50:37
Szerző : KEEP


A Symantec mérései szerint a 80-as port támadások kis számban emelkednek - (a szerver oldali biztonsági rés használata a virus által)- de semmi olyan nem történt, ami jelentösebb kárt okozott volna az interneten.
Az utóbbi hónapban 3-4 napos felfutási idöt tapasztaltunk mielött elérte volna a 300000 fertözési csúcsot. Szerintünk nem várható, hogy egy héten belül teljesen felmérhetö legyen a jelenlegi szituáció. Az enyhe növekedés megegyezik a korábbi elörejelzésekkel, amelyek július elején láttak napvilágot.
"Úgy látszik, hogy a cégek komolyan vették az internet biztonsági cégek és kormányzati szervek figyelmeztetéseit- mondja Igor Levin, a Symantec Kelet Európai régiójának marketing és értékesitési igazgatója. A MS a javító patch több mint egymillió letöltését jelzi, óriási növekedés a hétfön bejelentett számadatokhoz képest, amikor még csak 400.000 letöltésnél tartottak. Éles határ húzódik az internet használók figyelmeztetése, és a biztonsági kérdések túlreagálása között. Még nem vagyunk túl a veszélyen, de úgy tünik, hogy az egész média kampány pozitiv irányba tolódott el.
Az üzenet arra figyelmeztet, hogy ha még nem töltötte le a javitó foltot, akkor töltse le azonnal, hogy a szerverei mihamarabb biztonságban legyenek."
A világ biztonsági csoportjainak szkennelései még mindig sok védtelen szervert jeleznek világszerte. A sérülékeny web szerverek , melyek igazi csalit jelentenek a CodeRed féregnek - és melyeket megfigyeli a Symantec is - minimális aktivitást jeleztek. Szerencsére a peccselt gépek száma növekedöben van, és az internet károsodása remélhetöleg elkerülhetö. A rendszergazdáknak továbbra is ellenörizni kell, hogy minden gépet pach-eltek e már, amelyek sérülékenyek voltak. AZ FBI elörejelzések még mindig óvatosak , az elkövetkezö pár napra vonatkozólag.
További információkat találhatnak a kérdésben az alábbi webhelyen:

www.symantec.com/avcenter

Forrás : http://www.symantec.com/avcenter


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106