FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Újdonságok)
·  Távirányítású vírus terjed
·  Emeltdíjas SMS-eket küldözget egy új vírus
·  Tarno.S trójai: kettő az egyben
·  MSN frissítés - valójában vírus
·  40 ezer új vírus jelent meg 2005 második félévében
·  Levélküldözgető trójai
·  Internet Exploreren keresztül terjedő trójai
·  Továbbra is terjednek a Cabir variánsok
·  Hátsó kaput nyit az új Mytob féreg
·  Gyorsan terjed az új Sober féreg
·  Megasztár: a vírusok is felfigyeltek rá
·  Mobilokat és PC-ket is fenyeget egy új vírus
·  A Windows XP-t is megfertőzheti a Zotob féreg
·  Az utóbbi időszak leggyorsabban terjedő vírusa
·  Vírusinvázió fenyegeti a windowsos számítógépeket
·  Excel munkafüzeteket támad a Sarsnan makróvírus
·  Képekben terjedő vírusok
·  Több trükköt is bevet a Reatle.D féreg
·  Londoni bombatámadást kihasználó féreg jelent meg
·  A Windows Tálcáját alakítja át a Kangenie trójai
· Vírusok > Újdonságok
· Megjelent a MyDoom féreg legújabb, Q variánsa
Dátum : 2004-08-06 17:03:42
Szerző : Daywalker


Itt a MyDoom féreg legújabb, Q változata, mely már a Yahoo cég keresőjét (Yahoo People Search) is felhasználja e-mail címek gyűjtésére.

Egyes antivírus cégek az Evaman férgek családjába sorolták az új kártevőt, a finn biztonságtechnikai cég szerint azonban ez a két kártevőcsalád szoros kapcsolatban van egymással és a gyökereik megegyeznek, ezért is döntöttek a MyDoom elnevezés megtartása mellett.

A kártevő a megszokott módon terjed: e-mail címeket gyűjt a merevlemezen található fájlokból, címjegyzékekből, illetve újdonságként a Yahoo cég webes keresőjéből. Hamisított feladójú és változatos tartalmú levélhez csatolt fájlként érkezik a féreg az áldozat gépére.

Amennyiben a figyelmetlen és gyanútlan címzett mégis elindítja a csatolt fájlt, a fertőzés első jele a Windows Jegyzettömb (Notepad) alkalmazás elindulása, majd a MyDoom.Q megváltoztatja a megfelelő registry-beállításokat a gép megfertőzése érdekében.

Az újabb MyDoom verzió felbukkanása miatt az F-Secure ismételt felhívással fordult az internetes közösséghez. A "Juss pénzhez gyorsan, add fel a MyDoom készítőit!" mottójú felhívásban a finn cég emlékezteti az olvasókat, hogy a Microsoft cég által idén márciusban felajánlott 250,000 dolláros "vérdíj" továbbra is él és annak üti a markát, aki segít a MyDoom készítőinek felkutatásában és elítélésében. Aki az ügyben információkkal rendelkezik, ám fél az FBI-hoz fordulni, nyugodtan felveheti a kapcsolatot az F-Secure-ral, akik a segítségére lesznek az eljárás során.

Az új MyDoom.Q (egyes gyártóknál .O jelű) variánst az antivírus termékek már felismerik: az F-Secure és Kaspersky programok [version=2004-08-03_03] vagy újabb vírusdefiníciós állománnyal alkalmasak a detektálására, míg Trend Micro szoftver használata esetén legalább 1.948.41-es pattern fájl szükséges.

Forrás : Vírus Híradó


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106