FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Újdonságok)
·  Távirányítású vírus terjed
·  Emeltdíjas SMS-eket küldözget egy új vírus
·  Tarno.S trójai: kettő az egyben
·  MSN frissítés - valójában vírus
·  40 ezer új vírus jelent meg 2005 második félévében
·  Levélküldözgető trójai
·  Internet Exploreren keresztül terjedő trójai
·  Továbbra is terjednek a Cabir variánsok
·  Hátsó kaput nyit az új Mytob féreg
·  Gyorsan terjed az új Sober féreg
·  Megasztár: a vírusok is felfigyeltek rá
·  Mobilokat és PC-ket is fenyeget egy új vírus
·  A Windows XP-t is megfertőzheti a Zotob féreg
·  Az utóbbi időszak leggyorsabban terjedő vírusa
·  Vírusinvázió fenyegeti a windowsos számítógépeket
·  Excel munkafüzeteket támad a Sarsnan makróvírus
·  Képekben terjedő vírusok
·  Több trükköt is bevet a Reatle.D féreg
·  Londoni bombatámadást kihasználó féreg jelent meg
·  A Windows Tálcáját alakítja át a Kangenie trójai
· Vírusok > Újdonságok
· Terjed a webes letölést is használó MyDoom.S levelezőféreg
Dátum : 2004-08-17 20:23:41
Szerző : Daywalker


A 2004. augusztus 16-án délelőtt felfedezett új "MyDoom.S" féregváltozat elődeihez hasonlóan e-mail üzenetekben terjed és káros fájlokat tölt le a webről.

A MyDoom néven is ismert féreg "S" változata (más néven Farex vagy Ratos) egyetlen levélsablont használva terjed az Interneten. A féreg által küldött levelek felépítése a következő:

A levelek (hamis) feladója az alábbiak bármelyike lehet:
adam, alex, alice, andrew, anna, bill, bob, bob, brenda, brent, brian, claudia, dan, dave, david, debby, fred, george, helen, jack, james, jane, jerry, jim, jimmy, joe, john, jose, julie, kevin, leo, linda, maria, mary, matt, michael, mike, peter, ray, robert, sam, sandra, serg, smith, stan, steve, ted, tom

A levelek tárgya mindig: "photos"

Levéltörzs: " LOL!;)))) "

A fájlmelléklet neve: "photos_arc.exe"

Fertőzés:
Ha valaki elindítja a mellékletet, a féreg "winpsd.exe" néven bemásolja magát a Windows rendszerkönyvtárba, és egy registry kulcs beállításával gondoskodik saját rendszerindításkori automatikus lefuttatásáról.

A féreg a memóriában létrehoz egy "mutex"-et (ún. kölcsönös kizárást) és ellenőriz egy registry kulcsot a többszörös fertőződések megakadályozására.

Ezen kívül a féreg még egy hátsóajtó komponenst is telepít a gépre, így távoli hozzáférést biztosít a fertőzött rendszerhez.

A féreg átkutatja a fertőzött gépen található fájlok egy részét, a továbbterjedéshez használható e-mail címek után kutatva.

A féreg álcázás céljából nem küld fertőzött levelet bizonyos címekre, amelyektől egy lista alapján óvakodik.

A féreg megkísérli lekérni a richcolour.com és a zenandjuice.com nevű webhelyek bizonyos oldalait. Ezeket a helyeket a hackerek feltörték és a féreg további komponenseinek terjesztésére használják.

Az F-Secure és Kaspersky Labs víruskereső programok a 2004. augusztus 16-án délelőtt kiadott version=2004-08-16_02 vagy annál újabb frissítésekkel már képesek észlelni a MyDoom.S férget. Trend Micro vírusirtó szoftver használata esetén 1.957.00 vagy nagyobb sorszámú pattern fájl szükséges.

Részletesebben:

  • Klikk IDE!

    Forrás : Vírus Híradó


  • Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106