FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Billentyűzet)
·  Samsung SDL2500 billentyűzet
·  KBS-2548RP
·  Chicony billentyűzet
·  Wireless Desktop
·  Samsung multimedia keyboard SEM-M2A
·  Kolink KB9902
·  Samsung SEM-DT35
· Termékbemutatók > Billentyűzet
· Tesztüzem: Fujitsu-Siemens Slim USB billentyűzet
Dátum : 2004-11-17 18:09:40
Szerző : Daywalker


Gárdonyi Gézát idézve a Fujitsu-Siemens billentyűzete olyan, mint a "pávaszem-szinü kék selyemkimonóba öltözött szép úrihölgy

Bizony ám. És majd oly' finoman is kell bánni vele, nem durva kezekbe való.



A Fujitsu-Siemens Slim billentyűzete több változatban is kapható. Létezik belőle vezeték nélküli változat, melyhez wireless rágcsáló is jár, azonban ennek az ára bizony jóval 10 ezer forint felett van (~17ezer).
Nekem egy Slim USB verzió jutott, melyhez két méter vezeték és USB csatlakozás dukál. Az USB-re csatlakozó billentyűzetről megoszlanak a vélemények. Egyesek szeretik, mások nem, mondván, hogy miért kell (feleslegesen) elfoglalni egy USB-t, ha ott van neki a PS/2. A témában nem szeretnék állást foglalni.

A billentyűzet a saját tulajdonom, tehát a teszt nem szolgál reklámcélokat. Azért esett erre a billentyűzetre a választásom, mert relatíve elég kicsi a hely az asztalomon, a régi billentyűzet csuklótámasszal elég sok helyet foglalt, ráadásul a gombok felirata is kopott róla. Természetesen szeretem az igényesen kivitelezett dolgokat, és a Fujitsu-Siemens Slim USB egy remekül kivitelezett billentyűzet, ráadásul még a színeit is eltalálták. Remek design, úgy látszik a mérnökök kitettek magukért.


Dobozostul elölnézetben



Doboz háulról


A Slim jelző arról árulkodik, hogy egy lapos billentyűzettel van dolgunk. Köszönhető mindez annak, hogy a gombjai is laposak, és lenyomáskor nagyon rövid utat tesznek meg. Aki gépelt már notebook billentyűzeten, az pontosan tudja, hogy miről is beszélek. Szerencsére nem kell hiányolnunk az extra funkciókat sem. Hat extra funkcióbillentyű található rajta (hangerő fel, hangerő le, némítás, kereső – dupla funkcióval-, e-mail, Internet – dupla funkcióval). Szerencsére ezek használatához nincs szükség külön meghajtóprogramra. Elég ha az eszközt csatlakoztatjuk gépünk USB portjára és már lehet is használni. Ennek a hátránya, hogy a funkciógombokat nem lehet programozni, de valamit valamiért. A felsorolásban említettem, hogy –dupla funkió-. Ez nem más, mint hogy a keresés gomb használható a Windows beépített keresőjének indítására, és a böngészőnk keresőjének előcsalogatására, függően attól, hogy éppen hol vagyunk (mármint hogy a böngészőben, vagy azon kívül). A másik dupla funkcióval bíró billentyű, az Internet gomb. Egyik funkciója, hogy elindítja az alapértelmezett webböngészőt, a másik, hogy a böngésző kezdőoldalára ugrik, amennyiben böngészés közben nyomjuk meg (sok a böngészés szó:).
Említést érdemel, hogy az e-mail és Internet gombok megnyomásakor az alapértelmezett programok nyílnak meg, nem pedig a Microsoft Internet Explorer és az Outlook (Express). Egyes billentyűzeteket nem lehet erre rávenni, még drivertámogatás mellett sem.


A funkcióbillentyűk - kicsit lehetnének jobb minőségű műanyagból


Aki szeret gépelni, az imádni fogja ezt a billentyűzetet...szerintem. A billentyűk lenyomásakor nem hallunk hangos kattogást, mint egyes típusoknál, hanem nagyon diszkrét hangja van. Rettentő idegesítő és fárasztó tud lenni, amikor gyorsírás közben a billentyűzet géppuskaropogáshoz hasonló hangot hallat.


Ilyen az asztalon


Amiről még nem esett szó, az az, hogy a gombokon a betűk (számok és egyéb jelek) kicsit kidomborodnak. Valaki azt kérdezte, hogy a gombok lézergravírozottak-e, mert az szokott ilyen lenni. Nos, azt kell mondjam, hogy igen, lézergravírozottak, így elméletileg a gombok nem fognak lekopni (idő előtt:). Természetesen ennek ára van (szó szerint), de erről mindjárt részletesebben.

Nos, kinek is ajánlom?
  • Azoknak, aki szeretnek sokat, gyorsan, kényelmesen gépelni. A gombok rövid útjának köszönhetően rettentő gyorsan lehet vele írni, de ehhez meg kell szokni a különleges kialakítást, mert elsőre picit fura.
  • Azoknak, akiknek kevés a hely az asztalukon.
  • Ajánlom továbbá olyanoknak, aki szeretik a modern és designos dolgokat, főképp ha megy az egere/háza/monitora/asztala színéhez.

    Amire nem ajánlom:
  • Játék. Ez nem az a billentyűzet, amit lehet püfölni egy elvétett kanyar, vagy egy kihagyott ziccer miatt. Bár nem vetettem alá töréstesztnek, de ha valaki játszani akar, akkor az csak finoman tegye.

    Említettem az árat. Egy biztos, nem kevés. Amennyiben ilyen billentyűzetet szeretnénk, úgy áfával együtt 7498Ft-ot kell leszurkolnunk.

    Hol lehet kapni?
    Írtam, hogy ez a cikk nem reklám, tehát csak célozgatnék. Nagy kék, sárga felirattal (nem, nem a lakberendező áruház:), és létezik ilyen nevű földalatti közlekedési eszköz. Remélem ebből mindenki kitalálta. Sajnos máshol én nem láttam.
    Aki a vezeték nélküli változatot szeretné, de nincs kártyája a "Nagy kékhez", akkor az beszerezheti 17 ezer forintért a "Hülye azért nem vagyok" üzletben. Szerencsére itt csak pár száz forinttal kerül többe, mint a Kékben.

    Forrás : Fujitsu-Siemens


  • Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95