FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Digitális fotó)
·  FujiFilm FinePix 2600
·  Aiptek Web kamera
·  Flash író/olvasó
·  Logitech QuickCam
·  CUCUS Web kamera
·  Kodak DX3600 (optikai ZOOM)
·  CCD kamera.
·  Kodak DC20
· Termékbemutatók > Digitális fotó
· Kodak DX3500
Dátum : 2001-07-20 19:16:53
Szerző : gigahertz


A Kodak DX3500-as digitális fényképezőgépére szeretném felhívni a figyelmet, mert kedvező áron jó teljesítményt nyújt. A 2.2 MegaPixel már 3x-os digitális ZOOMot is lehetővé tesz. Noha elvileg semmi akadálya nem lenne annak, hogy a digitális nagyítást fokozzuk, de akkor a kép már túlságosan "darabos" lenne és nem igazán beszélhetünk foto minőségről. Mivel az a kamera 1800x1200-as felbontású képek készítésére is alkalmas, így a felbontás rovására ugyan, de megoldható a digitális ZOOM.

A CCD kamera felbontása nagyobb, 1901x1212-es felbontással rendelkezik, ez 2.3 MegaPixelt jelent, ami már nem lebecsülendő. Kétfajta felbontással készíthetjük a képeket, egyik az előbb említett 1800x1200-as, a kisebb felbontása: 900x600. 8Myte memóriával árulják, ezen 48 képet tudunk tárolni 900x600-as felbontásban és 12db-ot a csúcsfelbontásban. Akinek ez a képszám kevés, az tehet bele egy 64Mytos memória kártyát (Compact Flash), úgy már 384 kép fér el 900x600-as felbontásban és 96db 1800x1200-nál. Ez a képmennyiség általában elég szokott lenni, de ha mégsem akkor már kapható a 128Mbytos modul is, értelemszerűen abba kétszer annyi kép fér el, csak a végén győzzük kivárni, míg azokat PC-vel letöltjük. (Természetesen JPEG tömörítéssel oldották meg a gazdaságos képtárolást. Ez azt jelenti, hogy az előbbi képszámok változhatnak, hiszen nagyon függ a kép tatalmától, hogy mennyire lehet tömöríteni.) Az említett 8Mbytos memória be van építve a készülékbe, de van egy kis kártyahely, ahová a bővítő Compact Flash behelyezhető, így az a memória mennyiség hozzáadódik.

A letöltést nagyon megkönnyíti a dokkoló állomás. Ennek kettős szerepe van, egyrészt egyetlen gombnyomással elküldi a PC-nek a képeket, másrészt egy akkumulátortöltőt is beleépítettek. Egyenlőre ez az állomás opcionális és nettó 30eFt körüli összegbe kerül. A fényképezőgép a tudásához viszonyítva nem túlságosan drága, valamivel nettó 90eFt alatt van.

Ha nincs dokkoló egységünk, akkor akkumulátortöltőre vagy egy adapterre lesz szükségünk. Két AA méretű elemmel üzemel a készülék, ezeket gyárilag mellékelik, de az adaptert sajnos nem. (Tölthető Metal Hydride akkumulátort és Lítium elemeket is használhatunk)

Viszonylag nagy 1.8"-os színes LCD kijelzővel rendelkezik, de optikai keresővel is ellátták ezt a készüléket. Ha éles képeket szeretnénk készíteni, akkor legalább 75cm-re kell lennie a tárgynak a kamerától. Természetesen makro funkcióval is rendelkezik, ekkor 22-30cm-es távolságra van szükség.

Közepesen nehéz a gép, elemek nélkül 205 gramm, elemekkel kb. 300 gramm. Sokszor oda kell figyelni arra, hogy a kupakot ne felejtsük az optikán, de itt a lencsevédő automatikus, amikor nem használjuk a készüléket az reteszelődik.

Mozgóképek továbbítására is alkalmas a gép, természetesen egészen alacsony felbontásba, a felhasználó választhatja ki, hogy PAL vagy NTSC formátumban szeretné levenni a gép Video Out kimenetén az információt (tehát nem tárolja filmként). Két másik csatlakozóról is szót kell ejteni, az egyik az USB csatlakozó, ha nincs dokkoló állomásunk, akkor ezen keresztül férhetünk hozzá a memória tartalmához. Egy speciális csatlakozón keresztül, ahol egyébként a töltés is folyik a dokkoló állomás is letöltheti a képeket.

A képek letöltéséhez USB-vel rendelkező legalább 200MHz-es processzorú gép szükséges minimum 64M RAMmal és 70M szabad HDD területtel. De szükség van egy CD meghajtóra is a szükséges programok telepítéséhez és egy legalább 16 bit színmélységű videokártyára.

Ennél a DX3600-as valamivel többet tud, azon már optikai ZOOM is van!



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95