FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egér)
·  Genius Optikai egér
·  MK-100 Junior egér
·  Zselés egéralátét
·  A4 Tech RF egér
·  A4 Tech optikai egér.
·  A4 Tech infravörös egér
·  Logitech iFeel MouseMan
·  Microsoft Intellieye Mouse Teszt
· Termékbemutatók > Egér
· A4 Tech optikai egér teszt
Dátum : 2001-07-11 12:42:02
Szerző : gigahertz


A legjobb...(teljes cikk)

Az A4 TECH egerek méltán vívták ki a felhasználók elégedettségét. Most nézzük meg az A4 TECH WOP 35-ös optikai egerét. A dobozában így fest:

A dobozban találunk még egy telepítő lemezt és egy többnyelvű használati útmutatót (sajnos magyarul nincs). Tulajdonképpen nincs is mit nagyon tanulmányozni az egér könyvecskéjében, mert roppant egyszerű a telepítés. Ha a PS/2-es csatalkozóját a PC-hez csatlakoztatjuk az alapunkciók máris működnek (a scroll még nem). De a telepítés előtt nézzük meg közelebbről az egeret:

Két scroll és öt gomb található az egéren. Ebből két gomb a megszokott helyen van. De ezen kívül mindkét oldalt találunk még egy-egy gombot és a vezetékhez közelebbi scroll megnyomása adja az ötödik kapcsolási lehetőséget. Egyszóval gombból nincs hiány!

A két oldalsó gomb és az egér hátulja lilás színű áttetsző anyagból készült. Ha mozgatjuk az egeret, akkor ezt egy piros színű LED megvilágítja. Nyugodtan mondhatom, nagyon jól néz ki egy ilyen kivilágított egér. Sötétben is könnyű megtalálni az asztalon.

Középen, alul helyezkedik el az optikai érzékelő. Ha nyugalomban van az egér, akkor kis intenzitással alul egy LED megvilágítja az egér alatti tárgyat (pl. asztallapot). Már egészen kis mozdításra hatalmas fényerővel kezd világítani ez a LED. Ha kb. 1cm-re felemeljük az asztalról az egeret, akkor újra kis intenzitással világít ez a piros LED. Középen egy kis mélyedésben foglal helyet az optikai mozgásérzékelő.

Nem szükséges speciális egérpad a működéshez, sőt az egérpadot el is felejthetjük. Meglepően könnyű mozgatni az egeret! Egy görgős egér használata után valóságos felüdülés lehet egy ilyen optikai egér. Gyakorlatilag sosem fordul elő az az eset, hogy nem úgy mozdulna a képernyőn a nyíl, mint szeretnénk. Görgős esetben könnyen elkoszolódhat a belső X-Y mozgásérzékelő hengere. Ez itt sosem fordulhat elő.

Másodpercenként 1500-szor vizsgálja meg az egér elektronikája, hogy melyik irányba mozdult el. Ez így annyira túl van biztosítva, hogy kb. 40km/h-s mozgatási sebességig nem észlelnék megtorpanást, de aligha van olyan felhasználó, aki tartósan ilyen gyorsan mozgatná az egeret.

A telepítést célszerű angol nyelven megejteni:

A mellékelt floppy lemez setup.exe részét elindítva pillanatok alatt a fenti kép fog megjelenni. A telepítés után mindenféleképpen újra kell indítani a számítógépet. Utána néhány extra dolgot is beállíthatunk:

Egyrészt a gombok funkcióit érdemes meghatározni, másrészt a kerekek szerepét. Ha a dual well funkció be van kapcsolva, akkor függőleges illetve vízszintes irányú scrollra nyílik lehetőségünk. De sokan a MS-IntelliMouse működést preferálják, természetesen erre is lehetőség nyílik. De akár meg is fordíthatjuk a kerekek szerepét.

Általában a függőleges irányú scroll mozgásnak kell gyorsabbnak lenni, így azt gyárilag 3-as értékre állították. A vízszintes irányút 1-re. Utóbbinak a megváltoztatása kisebb jelentőséggel bír.

Nagyításra (Zoom) is lehetőségünk nyílik pl. az Office használatakor, ha beállítjuk, hogy a kerék lenyomása ilyen hatással legyen a programra.

Noha bal- és jobbkezes használatra is lehetőségünk nyílik, az egér kialakítása inkább csak a jobbkezes használatot teszi lehetővé. A gombok funkcióit is itt állíthatjuk be. Az 1-es számút célszerűen nem lehet megváltoztatni, mert akkor utána, ha nem sikerült a beállítás eléggé nehézkes lenne újra kattintani, mert esetleg egyik gombhoz sem lenne ez a funkció hozzárendelve...

Noha nem szükséges egérpad a korrekt használatához, mégis célszerű nem koszolódó felületen használni, mert azok a kis műanyag lábak, amin csúszik bizony pillanatok alatt összeszed mindent. Ez a mozgást alig befolyásolja, csak az esztétikai szerepe van. Közelről semmi szín alatt ne nézzük bele az alsó nagy intenzitású piros fénybe. Noha ebben nem lézer üzemel, de közelről a nyaláb eléggé keskeny, így ott nagy a felületegységre eső intenzitás.

A kialakítása kényelmes használatot tesz lehetővé. Igen könnyű mozgatni, a vezeték gyakorlatilag nem jelent problémát, mivel az is nagyon könnyű és rendkívül hajlékony. A kerekek mozdításával is elégedettek lehetünk, nem olyan, hogy "meglököm és forog körbe-körbe", enyhén akad forgatás közben, de ez nem jár nagy hanggal, mint egyes egereknél.

A telepítőprogramja Windows 95/98/Me/2000/NT és DOS 3.3 (vagy annál magasabb) kompatibilis. Használatához Pentium vagy annál nagyobb sebességű gép ajánlott PS/2-es csatlakozóval.

Szponzor : DunaWeb Kft.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95