FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egér)
·  Genius Optikai egér
·  MK-100 Junior egér
·  Zselés egéralátét
·  A4 Tech RF egér
·  A4 Tech optikai egér teszt
·  A4 Tech optikai egér.
·  A4 Tech infravörös egér
·  Logitech iFeel MouseMan
· Termékbemutatók > Egér
· Microsoft Intellieye Mouse Teszt
Dátum : 2000-03-23 09:37:14
Szerző : Csiff


Az egerek már több mint 40 éve ugyanazon az elven muködnek. Csak az optikai lézer jelentett változást, de nem igazán terjedt el a speciális egérpad szükségessége miatt. A golyós mechanikát eddig semmi sem tudta kiszorítani. Ennek a technikának a hátrányait a mechanikusság magában rejti. Az alkatrészek koszolódnak, a golyó gördülése nem tökéletes, stb.

Mostanra ez mind megváltozott, mert a Microsoft eloállt egy új IntellieyeTM névvel fémjelzett megoldással, melynek lényege, hogy a golyót egy kamerával helyettesík. A kamera 1500-szor olvassa be az alatta látható területet, és egy 15MIPS gyorsaságú processzor (jó tudni, hogy az egerünkben gyorsabb processzor dolgozik, mint egy néhány éves számítógépben) segítségével alakítja át ezt az egérmutató mozgásába. A technika elonye, hogy többé nem kell takarítani az egeret, nem kell egérpadod használni (a tükör és üveg kivételével szinte minden felületen muködik), és a mozgás is precízebb lesz.


Kibontva a csomagolást, egy CD-t, egy USB -> Ps/2 átalakítót, egy használati utasítást és természetesen egy egeret találunk. A használati utasítás nem éppen boszavú, de elonyére legyen mondva, hogy a sok nyelv között a magyar is helyet kapott. Az egér formás, tenyérbemászó alkat, ezért csak jobbkezesek tudják használni (meg azok a balkezesek, akik megtanultak jobb kézzel egerezni). 4 gomb, és egy görgo - ami gombként is tud funkcionálni - kapott helyet a pozícionáló eszközön. Ebbol 2 és a görgo a szokásos helyen van, a másik 2 pedig a hüvelykujj alatt, az egér oldalán helyezkedik el.
A kidolgozás minosége, és a felhasznált anyagok minosége nem tökéletes. A két oldalsó gomb nem tudom hány Quake partit bír ki, így elso ránézésre nem sokat (a tesztelés során nem volt gond vele). Másik hiba a felhasznált anyagok minosége. Ilyen magas ár mellett azért jobb minoségu anyagokat illett volna használni.
Az installálás könnyen ment, az egér simán feltelepedett. Csak be kellett dugni a kábelt a számítógép hátuljába, és a Windows egybol felismerte. A CD-n van egy kis program, aminek segítségével funkciókat rendelhetünk a gombokhoz, és más egyéb beállításokat végezhetünk egerünkön.


A tesztelés során a páciens jól viselkedett, nem volt vele gond. A különbözo programokban, és játékokban gond nélkül futott.
Összességében az egér nagyon jó, a vásárlás ellen csupán a nagyon magas ár (20e Ft áfásan), és a puritán kidolgozás szól.

Pozitívumok:
  • Teljesen elektronikus, nem kell takarítani, stb.
  • Piros fényt ad ki magából, remekül néz ki: jól lehet vele vadítani


  • Negatívumok:
  • Puritán kidolgozás
  • Magas ár




  • Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95