FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Egér)
·  MK-100 Junior egér
·  Zselés egéralátét
·  A4 Tech RF egér
·  A4 Tech optikai egér teszt
·  A4 Tech optikai egér.
·  A4 Tech infravörös egér
·  Logitech iFeel MouseMan
·  Microsoft Intellieye Mouse Teszt
· Termékbemutatók > Egér
· Genius Optikai egér
Dátum : 2001-09-09 18:00:46
Szerző : gigahertz


Optikai egér! Melyiket válasszuk? Egy bíztató finom felbontású alternatíva a nagynevű egérgyártótól.

Ordasi Tuning

Így néz kis a Genius optikai egere a dobozában (NetScroll). Ebből PS/2-es és USB-s változat is létezik, én most a PS/2-es egeret mutatom be. Ezt találjuk a dobozban:

Az egéren kívül egy a telepítésről szóló könyvecskét, valamint két floppy lemezt találunk. Az egyik Win98, a másik Windows2000 alá használatos. Noha optikai egér, mégis kb. olyan nehéz, mint egy hagyományos golyós egér. De ez semmit nem von le az értékéből, mivel az egeret mozgatni szoktuk és nem emelgetni. Egy kicsit közelebbről:

1 db scroll van az egéren, ez pozícionált, tehát nincs az, hogy meglököm és forog körbe körbe... Az is jó pont, hogy nem kattog "teketrés" közben (márha ezt kattogásnak lehet nevezni).

Felül és oldalt egyaránt két gombot találunk, de a scroll is megnyomható, így összesen 5 gombot programozhatunk be. A telepítéshez szükségünk lesz a megfelelő driver floppyra. A gép újraindítása után észrevehetjük, hogy a jobb alsó sarokba beköltözött egy "fejecske":

Balról a harmadik az érdekes. Úgy mozgatja a szemét, ahogy az egér mozog a képernyőn, a szemével követi az egér mutatóját. Ha jobb gombbal kattintunk, akkor a következő kép fogad minket:

Itt lehetőségünk nyílik a start menüt is elérni, de talán ennél fontosabb az egér beállítási lehetőségek:

Itt adhatjuk meg, hogy milyen funkciókat lássanak el az egyes gombok, valamint Office 97/NetScroll módot választatunk, szerintem az utóbbi a jobb, bár ez ízlés kérdése. És végül egy viszonylag szokatlan dolog: Az Orientation menüpontban beállíthatjuk, hogy az asztalon melyik irány feleljen meg a képernyőn a felfele irányú mozgásnak. Ha pl. megszoktuk, hogy az egeret előre kell tolni ahhoz, hogy a mutató felfele haladjon és most azt szeretnénk, hogy ezentúl ha előre toljuk az egeret, akkor pl. 20 fokos szögben haladjon a mutató, akkor ezt megtehetjük. Ez korrekciós lehetőséget ad, bár ha nagyon elállítjuk, akkor esetleg sokat kell bűvészkedni, hogy visszaálljon az eredeti beállítás.

És végül a tapasztalatok: 5200+ÁFÁs ára (a Demostudiótól kaptam tesztelésre, köszönet érte) kedvezőnek mondható. Szép és praktikus formája van, könnyű megszokni. A "terepet" is jól bírja az asztalon, gyakorlatilag zökkenőmentes mozgatást lesz lehetővé. hátuljába ne nézzünk bele közelről, mert nagyon vakít a piros fénye (különösen akkor, ha úgy érzékeli, hogy mozgatják). Egyszóval nagyon jó kis egérrel van dolgunk.

 

 

Szponzor : Demostudio



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95