FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (MP3 lejátszó)
·  LS-10C MP3 lejátszó - hordozható olcsóság
·  MSI MEGA Player 516BT 256MB MP3 lejátszó tesztje
·  iBead100 - a kis mindenes
·  Xclef MT-200
· Termékbemutatók > MP3 lejátszó
· Tesztüzem: MP3onChannel - MP3 az autóban
Dátum : 2004-08-06 20:02:47
Szerző : Daywalker


Az érdeklődésre való tekintettel, leteszteltük a kicsikét. Ezentúl semmi sem akadályoz meg minket abban, hogy kedvenc zenéink elkísérjenek bennünket utunkra.

Az MP3onChannel egy szivargyújtó aljzatba csatlakoztatható MP3 lejátszó. Gondolom az utóbbi már a nevéből kiderült. Felmerül akkor a kérdés, hogy mit tesz az, hogy on Channel?! Igen...azt jelenti, hogy hál' Istennek, nincs több kábel. Mindez köszönhető annak, hogy a lejátszó rádiófrekvenciás. Egy tekerővel könnyedén beállíthatjuk a kívánt FM frekvenciát, majd autórádiónkat odatekerve (digitális tuner nem ér:) máris hallgathatjuk kedvenc zenénket, melyet előtte egy Flash Drive-ra másoltunk. Ez azt jelenti, hogy az MP3onChannel nem rendelkezik belső memóriával. Ehelyett egy USB dugalj található rajta, melyre bármilyen usb-s adattárolót csatlakoztathatunk.

Na de menjünk szép sorba. Lássuk a cuccot, hogy hogyan is néz ki!


Becsomagolva
Kicsomagolva (felülről)
Kicsomagolva (alulról)Anyaga viszonylag jó minőségű műanyag, nem az a "recsegős" fajta. Ez nem elhanyagolható, ugyanis találkoztam már olyan szivargyújtóra csatlakoztatható adapterrel, amely két használatot követően darabjaira hullott. Nos, velünk ez nem fog megtörténni.

A szerkentyű kezelésével valószínűleg egy óvodás is elboldogul. A készüléken mindössze 3 gomb található (következő track/play-pause/előző track), valamint egy zöld led. A kevés kezelőszerv jó is, meg rossz is. Jó, mert egyszerű; Rossz, mert nem tudunk a számba beletekerni...márpedig ha egy 40-50 perces Rush mixbe nem tudunk beletekerni, akkor lehet, hogy bajban vagyunk (már aki:).


Használati útmutató a doboz hátoldalán"Beszereltük!"
Amint láthatjuk, tesztalany autónknál (A Mi autónk esetében - Suzuki:) nincs helyhiány, az MP3onChannel kényelmesen elfér.


Klikk a képre a nagyobb képhez
A másik tesztalanyban (Opel) sem okozott gondot az elhelyezés, bár nem ajánlom, hogy StreetRacingen így gyorsuljunk, mert a nagy hevességben könnyedén belekaphatunk (ez a Mi autónkra -Suzuki- nem vonatkozik).


Opel Corsa
A gyári Blaupunkt
Klikk a képre a nagyobb képhez
Az adás befogva: 88.3 - Kár, hogy nincs RDS:(Mi egy 128MB-os, USB2-es, A-Data PenDrive-ot használtunk (zökkenőmentesen).

Útra kelünk:

A tesztmuszika 192kbit-es MTV TOP20 EC 19.07.2004 album volt.
Mivel kezdjem? A jóval, vagy a rosszal?! Kezdem a jóval.

+:
Nagyon tetszett, hogy útközben is hallgathattam kedvenc zenéimet (egy időre leváltva ezzel a direktszűrőm kedves kis "dorombolását":).
Előnye, hogy nem kell új fejegységet vásárolnunk, mely tud MP3 lejátszást, ami további problémákat hoz magával - CD-re másolgatás stb. További előnye, hogy ha a kocsiban ülők nem mindegyike szeretne zenét hallgatni, akkor az eszközt csatlakoztatva egy walkmannel és fülhallgatóval is élvezhető a zene (sofőrökre ez nem vonatkozik!), a többiek nyugodtan hallgathatnak másik adót.

-:

Ami hiányzik belőle, az a dinamika. Valahogy nincs benne elég basszus, valmint a magastartomány sem a legjobb. Kissé dobozhangja van, ami nem a gyári fejegység miatt van. Meg kell szoknunk továbbá az eszköz alapzaját, mert sajnos az is van:( Nagy baj, hogy nem tudom, hogy éppen hanyadik track-nél járok, mert se egy kijelző, sem pedig RDS (gyk.: kiírja a rádió kijelzőjére).

Zárszó:
Felmerül a hatótávolság kérdése. Nos, az Opel Corsának hátul, a tetőn van az antennája, ami nem okozott gondot. Így tehát nem kell aggódni, hogy nem fogjuk tudni befogni az adót. Összességében picit vegyesek az érzelmeim. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy jobbat vártam. Az apróbb zavaró hibák és hiányosságok ellenére nem lenne rossz, ha a hangminőség kárpótolna, de ebben az esetben sajnos nem így van.

Az MP3onChannel lejátszóért szeretnénk köszönetet mondani a Ramiris Rubin Rt-nek, a HP 935-ös fényépezőgépért pedig a Dunaweb Kft-nek.

Forrás : Ramiris
Szponzor : Ramiris Rubin Rt.


· Hozzászólások
Zolo - 2004-08-19 17:41:50 válasz erre
Pioneer DEH- P3600MP Autó- cd lejátszó , a legújabb 2004. nyári modell , 4x50W , Lenyíló és levehető telielőlappal , MP3 , CD- R , CD- RW lejátszással , MOS- FET végfokkal , ID3 Tag / WMA kompatibilis , 2 erősítőkimenet , telefonnémítás , cd- tár vezérlés , 3 sávos EEQ , távvezérlés előkészítés stb. vadonatúj garanciával Ár: 49e. Ft
oMB - 2004-08-19 13:45:24 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Hát ha Mp3 az autóba akkor én már inkább ezt favorizálnám: http://www.dension.hu/
LuckyL - 2004-08-13 10:49:49 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Budapest területén, ingyenes házhozszállítással
22500 Ft!!
www.kg-comp.uw.hu (ideiglenes, domain név bejegyzésig)
DJR - 2004-08-11 11:05:12 válasz erre
Asszem maradok az mp3-mas fejegységnél. Kissé többet tud, mint ez. Az itt felmerült problémák mind1ikét kiküszöböli: CD text, hangminőség, beletekerés, stb. És, hogy drága? 40 paperért láttam JVC-t. (nem használtat) Számoljunk: Ez 20 k a nagykerben. A kereskedő, tuter, hogy rárak egy 5-öst, az már 25. És 1 normálisabb Pen Drive? Máris ott vagyunk 40-nél.
Daywalker - 2004-08-10 23:25:44 válasz erre
20K a nagykerben.
alphanum - 2004-08-10 23:05:18 --= nem regisztrált =-- válasz erre
kb 30ezer forint
Daywalker - 2004-08-07 22:06:49 válasz erre
Majd ha megjött a Ramiris-es összekötőnk, akkor meg tudom mondani.
Pancser - 2004-08-07 19:33:29 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Ára?
 
 
© szamitogep.hu