FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (MP3 lejátszó)
·  LS-10C MP3 lejátszó - hordozható olcsóság
·  Tesztüzem: MP3onChannel - MP3 az autóban
·  iBead100 - a kis mindenes
·  Xclef MT-200
· Termékbemutatók > MP3 lejátszó
· MSI MEGA Player 516BT 256MB MP3 lejátszó tesztje
Dátum : 2005-03-24 18:53:06
Szerző : Daywalker


Zene, fény, csillogás. Röviden így jellemezhetjük az MSI MEGA Player 516BT MP3 lejátszóját.

Az MSI terméklistája folyamatosan hízik és hízik. A most tesztelt mp3 lejátszó az MSI MEGA családba tartozik, melyből arra következtethetünk, hogy valami különlegessel állunk szemben.

Lássuk mennyire különleges!

A doboz a szokásos MSI minőséget tükrözi. Végre nem csilli-villi, és nincs rajta "szarvas bácsi", se meztelen néni (sajnos), se leveskocka, és egyéb non-figuratív ábra.



Megtudhatjuk, hogy milyen képességekkel is rendelkezik a cucc:

  • 256MB memória, mely SD/MMC kártyával tovább bőívhető
  • OLED kijelző
  • FM rádió
  • Hangfelvétel
  • Gyors ismétlés (erről később)
  • USB tároló
  • Bluetooth(!)
  • Amit nem látunk: WMA lejátszási képesség
    A külső átlátszó borításból előbújik a doboz, melynek színe hasonlít az aluminiuméra (vagyis magára a lejátszóra). Kibontva a dupla "fenekű" dobozt kezünkbe vehetjük magát a szerkezetet.

    A vékonyka, tetszetős külsejű, alumínium borítású műanyag készülék mindössze 55g-ot nyom a mérlegen a beépített Li-on akkumulátorral együtt. A kijelző egy 23 x 11.98mm -es, 128 x 64 pixel felbontású , kétszínű (kék és sárga ) OLED, mely rettentő jól olvasható. Ez alól kivétel az erős napsütés, ahol nem könnyű (szinte lehetetlen) leolvasni bármit is.



    Közvetlen a kijelző alatt található a be- és kikapcsológomb (mely a szünet funkció is egyben) valamint az FM rádió kapcsolója is.

    Az egyéb funkciógombok a készülék két oldalán helyezkednek el: bal oldalt a beépített mikrofon mellett a felvétel és hangerőszabályzó.



    Jobb oldalt a billentyűzár kapcsolója, és a fő vezérlőgomb. Itt található az SD/MMC kártya nyílása is, melyben eredetileg egy álkártya van, ezzel is védve a slot-ot.




    Felül található a füllhalgató kimenet és mikrofon bemenet, mellette a gumifedéllel védett USB csatlakozó.

    Direkt kihagytam a lényeget...ez a Bluetooth gombja, mely a készülék bekapcsolt üzemmódjában kéken villog. Roppant jól néz ki a sötétben.

    Persze nem csak jól is néz ki, hanem a funkcióját is ellátja:
    Amennyiben rendelkezünk Bluetooth képességekkel felvértezett mobillal, akkor hívás esetén nem szükséges a telefont elővennünk, és elkezdeni a fülhallgatóval bűvészkedni. Bejövő hívás esetén a MEGA Player kijelzőjén láthatjuk a hívófél számát, majd "fel is vehetjük", mivel a hozzáadott fülhallgató headsetként is funkcionál. Hívást kezdeményezni sem nehezebb, hisz használhatjuk a hangtárcsázás funkciót. Azonban nem merül ki ennyiben a készülék tudása. A telefonunkon folytatott beszélgetést felvehetjük, és később visszajátszhatjuk.

    A dobozra visszatérve, találunk még benne bőrtokot(!!!), USB kábelt, töltőt, használati útmutatót és egy CD-t, melyen egy program és az ahhoz szükséges driver található, valamint egy kábelt, melynek mindkét vége jack dugóban végződik.

    Tapasztalatok:
    A lapos kialakításnak köszönhetően könnyedén elfér a zsebben, kézben, övtáskában, vagy ahol szeretnénk (nana!). Erre rátesz még egy lapáttal a bőrtok, mely védi a készüléket a külső behatásoktól. A beépített 256MB már önmagában se kevés, de a bővítés lehetősége csak hab a tortán, minthogy az is, hogy a készülék képes lekezelni a mappákat is, így nem kell egyhelyre ömleszteni a számokat. Jómagam beletettem még egy 256MB-os SD kártyát, így nem kellett ugyanazt az albumot hatszor végighallgatni egy nap. A készülék felvételben és adathordozásban is jelesre vizsgázott. Kezelése gyerekjáték, két perc gyakorlás után már vakon is kezelhetjük a készüléket. A fő vezérlőgomb billenőgombként funkcionál. Egy billentés jobbra, vagy balra a track váltása, folyamatos billentés a tekerés. Benyomva a beállításokban gazdag menüt varászolhatjuk elő, mely logikus felépítésű, könnyedén kezelhető.



    Többek között beállíthatjuk benne a képernyőkímélőt, és annak időzítését.


    Bekapcsolt képernyőkímélő


    Akkukímélő funkció gyanánt beállíthatjuk azt is, hogy ha nem használjuk a készüléket, akkor mennyi idő elteltével kapcsoljon ki. Extra funkcióként még a kezdőképernyőt is lecserélhetjük, illetve a CD-n található szoftver segítségével saját logót szerkeszthetünk!
    Sok gyártó elfelejt reset gombot rakni hasonszőrű készülékére, de ezen még ez is megtalálható, ki tudja mikor jön majd jól.

    Végszó: Amiről még nem esett szó, az a hangminőség. Nos, a hangminőséggel nincs baj, bár az előre programozott equalizer módok előtt nem estem hasra, de normal beállításon tökéletes lenne, ha... nem rontaná le az élvezetet a fülhallgató. Sajnos ez elég rossz minőségű. Nincs benne dinamika, és a nagy hangerőt se bírja. Fülre akasztható (csiptethető?) kivitelű, amit én nem szeretek, és még hülyén is néz ki azokon, akiknek elálló fülük van (ez nem én vagyok). A 2.5mm-es jack dugónak köszönhetően még kicserélni sem egyszerű. Szerencsére nekem volt átalakítóm, és rá tudtam dugni a saját, jól megszokott és bejáratott fülhallgatómat. Így a hangja már felért egy koncertteremmel, mind hangerőben, mind minőségben. Véleményem szerint a jackdugó végű kábelek helyett egy átalakítót kellett volna adni.
    Kár, hogy az olcsó minőséget utánzó fülhallgató elrontja az összképet. Mindezt ellensúlyozza a belső memória, a bővíthetőség, a remek és informatív kijelző és maga a design. Ha sikerül átalakítót, vagy jó minőségű 2.5mm-es jack dugóval rendelkező fülest szerezni mellé, akkor a lejátszó igazi király a kategóriájában, főleg, hogy firmware frissítés után már lejátszási listát (playlist) is kapunk.

    Mindezektől függetlenül a készüléket csak ajánlani tudom. Jobb híján a fülhallgatót meg lehet szokni, és legalább megsüketülni se fogunk.
    Az MSI MEGA Player 516BT ajánlott bruttó végfelhasználói ára 38362FT.

    A tesztalanyt a Ramiris Rt. biztosította számunkra. Köszönjük.



  • Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106