FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (MP3 lejátszó)
·  MSI MEGA Player 516BT 256MB MP3 lejátszó tesztje
·  Tesztüzem: MP3onChannel - MP3 az autóban
·  iBead100 - a kis mindenes
·  Xclef MT-200
· Termékbemutatók > MP3 lejátszó
· LS-10C MP3 lejátszó - hordozható olcsóság
Dátum : 2005-06-08 10:08:29
Szerző : Matteo


Ez a készülék nem híres márkanévvel vagy éppen csicsás csomagolással szeretne hódítani. Az LS-10C egy egyszerű MP3 lejátszó.

Pont ezért szerethető annyira. Bevallom őszintén, hogy amikor a dobozt kibontottam, akkor kicsit kétkedve fogadtam a kis lejátszót. Kicsit bumfordi forma, gumiszerű bevonattal. Viszont aki minden nap magával hordja kis kütyüjét, az tudja, milyen gyakori az, hogy leesik, ráül az ember, odavágja valamihez stb. A különleges bevonat azonban szépen ellenáll ezeknek. A kis kijelző körül bumeráng alakban helyezkedik el a 6 gomb, melyek egyrészt a lejátszást vezérlik, másrészt a menüben is ezekkel lépkedhetünk. A készülék oldalán helyet kapott egy "lock" gomb, mellyel a gombokat zárhatjuk le. Ilyenkor a készülék nem reagál a nyomkodásra. Van még két hangerő gomb, értlemszerűen + és - jelöléssel. A beépített 128MB memóriát könnyedén kisegíthetjük SD/MMC kártyával, melyet a kijelző tetejébe kell becsúsztatni. Nem túl elegáns módon a kártya kb. 1 centire kilóg a készülékből.



Bekapcsoláskor a forgalmazó logója jelenik meg pár pillanatra a kis kijelzőn, majd a készülék készen is áll az első szám lejátszására. Két sorban kapjuk az aktuális számról az információt, plusz van még egy ikonsor, ahol a müködés különböző jelölései jelennek meg. Az LCD kontrasztja meglepően tág határok között állítható. A háttérvilágítás, melynek lekapcsolási ideje állítható, a nyugtató hatású tengerkék színben pompázik.
A menüben 14 pontra bontották a funkciókat. Van itt minden, ami kell. Kezdjük a fontosabbakkal:

Zenelejátszó: MP3 mellett WMA formátumot is támogat, számok közzöt lépkedhetünk vagy tekerhetünk, zene infromációk kiírása (ID3 Tag), ismétlő lejátszás (egyet ismétel, összeset ismétel, demo funkció), lejátszási sebesség állítása 4 fokozatban (Slow1, Slow2, Speed1, Speed2), 6 féle equalizer beállítás (Normal, Dbb, Pop, Rock, Classic, Jazz).
FM Rádió: egész jó minőségű FM tuner, 30 csatorna tárolása, automatikus és manuális keresés.
Diktafon: WAV formátumba vesz fel SP és LP minőségben, csak a memória mérete szabhat határt.
Fájlkezelés: törölhetünk egyenként vagy formázhatjuk az egész memóriát, memóriaméret információ (teljes méret, szabad hely).

A teszt kedvéért egy mix albumot töltöttem fel természetesen USB-n keresztül az LS-10C-re. Kicsit több, mint 1 óra zene 128 kbit minőségben. Az equalizert rögtön állítgatni kellett, mert a Normal beállítással kissé erőtlenül szólt. Végül a Jazz beállítás hozta ki a maximumot a lejátszóból és a zenéből egyaránt. A nyakbaakasztható fülhallgatók szépen teljesítettek, magas hangerőn se torzítottak elviselhetetlenül. Egy negatívum viszont beárnyékolta a sikert. Sajnos nem volt képes eredeti módon, szünet nélkül végigjátszani az albumot. Egy kis késlekedés az összes szám előtt volt. A sok nyomogatás miatt nem sikerült elérni a 14 órás lejátszási időt, de a 11 óra is szép eredmény.

A kezdeti tartozkódásom el is tűnt a teszt végére. Kisebb hibái ellenére megszerettem az LS-10C-t. Ez nem az a lejátszó, amelyiken megnyom az ember egy gombot és utána kitalálja minden gondolatunk. Ezt kezelni kell.
Ha a kedves olvasó még kétkedik, akkor megadom a kegyelemdöfést. Ugyanis a készülék ára 17500 Ft. Ennyiért kapjuk magát a lejátszót, egy USB kábelt, egy egész jó fülhallgatót, telepítő CD-t, rövid használati utasítást és egy AAA elemet. Ezt mind egy teljesen magyar dobozban, hála a For-Max Kft-nek.
Akinek ez nem lenne elég, az választhatja az LS-10C csomagot, mely pluszban tartalmaz egy 128MB-os Kingston SD kártyát és egy SAFT típusu AAA-s 700 mA-es tölthető akkumulátort 19990Ft-ért. Ezen már érdemes elgondolkodni!



LS-10C MP3 lejátszó megvásárlása

LS 10 C MP3 lejátszó csomag megvásárlása


Az LS-10C MP3 lejátszót a For-Max Kft-től kaptuk. Köszönjük.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95