FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Overclock)
·  Leadtek A250 vízhűtés
·  CPU foglalat átalakító
·  FIX.TV
·  Socket 370
·  P4 Northwood tuning
·  A CPU teljesítménye
·  Enermax ventilátorok (próba)
·  FIX.TV-s bemutató
·  Enermax ventilátorok
·  FIX.TV+Overclock
·  Hűtőblokk csőből
·  Gázhűtéshez hőcserélő
·  XP elmélkedés
·  P4 2260MHz-en
·  Háromcsillagos reggel
·  Jeges rekord
·  AMD XP hűtés
·  AMD XP
·  Cool hangok
·  Tesztek
· Hírek > Overclock
· Turbózzuk fel a default feszültséget!!! II. rész
Dátum : 2001-09-02 18:39:28
Szerző : gigahertz


Akinek pl. az 1.7 Volt nem elég...

A tegnap közzétett cikkemben leírtam, hogy miként lehet majdhogynem tetszőleges default feszültségre beállítani Celeron illetve PIII-as processzorunkat (alaplaptól függetlenül /socket370/). Még annyit tennék hozzá, hogy néhány alaplap BIOSa az átállítás ellére az eredeti feszültséget mutatja. Itt elsősorban az olcsó Acorp alaplapokra gondolok.

De ez nem jelent problémát, mert a feszültség ténylegesen megemelkedik, csak a BIOS jelzi rosszul. Érdemes egy feszültség figyelő programot feltelepíteni és azzal ellenőrizni. Pl. a VIA-s Acorp alaplapokhoz mellékelt hardver monitort:

Itt látható, hogy 1.95 Voltra állított alaplap a valóságban 1.97Voltot ad az alaplapnak, pedig a művelet előtt egy 1.7 Voltos Celeron 2-es processzor volt az alaplapban, és ennél nem lehetett állítani a CPU feszültségét. (Acorp VIA 693A)

Ha mégis ilyen átalakításra adjuk a fejünket, akkor kezdetben sűrűn ellenőrizzük az alaplapi stabilizátor hőmérsékletét (Kb. fél kockacukor nagyságú, három lábú, aminek a középső lába nincs beforrasztva. Fémből van a hátulja, ami az alaplapra van forrasztva és legalább 2db van ebből az alaplapon.)

 

Ugyanis ha ez túlmelegszik, akkor zárlatos lehet. Ekkor egy az egybe 5 Voltra kerül a CPU, ami az alaplap halála után a CPU-t is magával rántja. Tehát csak óvatosan, hiszen ezeket az alaplapokat nem erre tervezték (nagyobb áramfelvétel).


Kapcsolódó hírek/cikkek:
Turbózzuk fel a default feszültséget!!!


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95