FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Overclock)
·  Leadtek A250 vízhűtés
·  CPU foglalat átalakító
·  FIX.TV
·  Socket 370
·  P4 Northwood tuning
·  A CPU teljesítménye
·  Enermax ventilátorok (próba)
·  FIX.TV-s bemutató
·  Enermax ventilátorok
·  FIX.TV+Overclock
·  Hűtőblokk csőből
·  Gázhűtéshez hőcserélő
·  XP elmélkedés
·  P4 2260MHz-en
·  Háromcsillagos reggel
·  Jeges rekord
·  AMD XP hűtés
·  AMD XP
·  Cool hangok
·  Tesztek
· Hírek > Overclock
· TH7II lesz a P4 overclock király?
Dátum : 2001-09-12 19:36:33
Szerző : gigahertz


Nos úgy néz ki az Abit nagyot alkotott...

Az Abit TH7-es Pentium 4-es alaplapját már korábban bemutattam. Egyetlen igazán fontos problémát találtam akkor, nevezetesen a Core feszültséget vagy rosszul detektálja, vagy nem valami nem OK az alaplap táp részével, mert 0.1 -0.15 Volttal kevesebbet ad már az alapbeállításokkal is a processzornak, ami a teszt során instabilitáshoz is vezetett. És már lehet, hogy szomorkodnak a jelenlegi Pentium 4-es alaplap tulajdonosok, mert itt 478 lábú Pentium 4-es processzor, ugye nem kompatibilis az elődjével. Így a későbbi upgrade során nagy valószínűséggel alaplapot is kell cserélni... (Korábban 423 Pentium 4-es processzorokat készítettek, de 1.7GHz-től felfele elvileg már csak 478-es készül.)

Az Abit honlapján kihangsúlyozták, hogy a TH7II kifejezetten overclock alaplap (Soft Menu III stb.), majd meglátjuk, hiszen ennek a tesztelése sem maradhat ki! Egyenlőre csak jót lehet hallani a TH7II-ről, hogy tökéletes stabilitás nyújt még overclock esetén is, vagy, hogy olyan jó a Soft Menu III benne, hogy akár Soft Menu IV-nek is nevezhetjük.

Ha minden igaz az FSB-t sikerült tisztességesen függetleníteni a PCI és az AGP frekvenciájától (majd meglátjuk) és ami még érdekes. Ezt a BIOS-ban úgy állíthatjuk, hogy vagy azt választjuk, hogy az AGP 2/3 illetve 2/4 legyen, vagy legyen FIX. Utóbbi esetben 66MHz-en fog járni az AGP az FSB-től függetlenül!!! Ez jó is meg rossz is, mert a videokártya teljesítményét igenis emeli a nagyobb AGP sebesség, viszont ez instabilitást okozhat.

2.2 Voltig lehet a Core feszültséget emeli, ami igazán meglepő, ráadásul 50mV-os lépésekben! A feszültség 1.85 Volttól állítható, és nem kell semmi extra forrasztás vagy hasonló a 2.2 Volt eléréséig.

Az FSB 100-tól 255MHz-ig állítható elég spontán módon, egyszerűen be kell gépeli a frekvenciát.

Néhány jellemző:

CPU: Intel Pentium®4 Socket478 processzorok számára (400MHz System Data Bus)

Chipset: Intel® 850 (ICH2) chipset (400MHz Front Side Bus)

Memória: Négy 184 lábú Direct Rambus RIMM modul (PC600/800), maximum 2GByte

Ultra DMA 100/RAID High Point HTP370 IDE vezérlő

Audio: AC'97 integrált "hangkártya"

BIOS: SoftMenu™III

Overclock stabilizáló csíkok (Overclocking Strips) a panel hátoldalán (interferencia csökkentő szerepe van)

I/O: 4 csatornás bus master IDE port, 8db UDMA 33/66/100 eszköz számára

5db PCI slot és 1db AGP hely várja a kártyákat, az alsó PCI hely alatt egy AMR is helyet kapott.

(Opcionálisan integrált hálózati kártya: Intel 82562, 10/100Mb)

A TH7II-es alaplappban egy Pentium 4-es 478-as processzor picivel gyorsabb a gép, mint egy ugyanolyan frekvenciás 423-as processzorral szerelt TH7-es.

(A Pentium 4-es processzor minden híreszteléssel ellentétben 256k L2 cache-t tartalmaz, ami a CPU frekvenciáján jár. Viszont felröppent a hír, hogy talán megoldható a szorzó unlock, ami elég hihetetlen (én nem is reménykedem benne), de annyira homályos még ez a téma, hogy kár lenne bizakodni.)

Érdekes eredmények születnek a SiSoft Sandra memória sebességmérőjével, e szerint a TH7II-es alaplapban dübörgő Pentium 4-es processzor PC800-as memóriával rosszabb eredményt produkál (igaz csak picivel), mint a pl. a sima TH7 PC600-as modulokkal.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95