FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Monitor)
·  Villámgyors BenQ 19 TFT monitorok
·  Belinea 10 15 37
·  Asus L3500H notebook
·  AS4314UT
·  15" LCD monitorok
·  Neovo S-17
·  IIyama AX3817UT
·  Iiyama 704UT
·  Belinea 103085
·  Belinea 101535 TFT
·  Iiyama 17 colos TFT
·  Iiyama 15 colos TFT
·  Iiyama HM704UTC
·  Iiyama 900MT1
·  Vision Master 405/406
·  Scott 15 colos TFT
·  19 colos Iiyama (900JT)
·  Iiyama LA702UT
·  22 colos Iiyama
·  15.1
· Termékbemutatók > Monitor
· Pro Lite E-380
Dátum : 2003-06-23 18:29:45
Szerző : gigahertz


Egyre többen az LCD monitorokat választják. Nem véletlenül, hisz szemünket nem terheli annyira, mint a hagyományos CRT monitorok...

Lehetőségem nyílt IIyama Pro Lite E-380-W TFT monitorját egy hétvégén tesztelni. Nézzük mit is kell tudni erről a 15" LCD kijelzőről:

Pro Lite E380-W

Képernyő méret

38cm

Maximális felbontás

1024x768

Vastagság

18mm

Kontraszt

450:1

Fényesség

380:1

Beépített hangszórók

2.1.5 Watt (RMS) + fejhallgató kimenet

Ergonómia

TCO 99, MPR 3

Pixel méret

0.297x0.297mm

Látószög

120/110 fok

Válaszidő

23ms

Frissítési frekvencia

max. 75Hz

 

A Pro Lite E380-W elnevezésben a W jelzés a fehér burkolatra utal, van B jelzésű is, értelemszerűen ennek fekete a háza.

Már a doboza is vékonyabb volt, mint a többi LCD kijelzőé. Szerintem nagyon elegáns, hogy vékony a kijelző körül a keret, bár így egy kicsit kisebbnek tűnik. De a 15" képátló így is megvan.

Nagyon jó hogy driver CD is jár a monitorhoz. Mert ugyan le lehet tölteni a gyártó honlapjáról, vagy használni a Windows beépített megoldását. De az az igazi, ha van driver CD, sokkal egyszerűbb így az élet...

Itt egy kinagyított kép, egy helytelenül beállított monitor képéről. Jó látható, hogy a betűk vastagságával gondok vannak. Ennek elkerülése végett a monitort a lehető legnagyobb felbontásban érdemes használni, fel kell telepíteni a szükséges drivert és megnyomni az Auto Setup gombot.

Szenzációsan jól működik az Auto Setup. Nagyon élesre állítja a képet, próbáltam kézzel állítani, hátha... de annyira jó az automatikus beállítás, hogy csak ronthatunk a kézi módszerrel. Más monitoroknál az automatikus beállítás sokadikra sem tökéletes, de itt ezzel nem volt gond.

Egyébként már a menüje is szimpatikus, mert nem csak úgy hirtelen megjelenik, hanem kezdetben áttetsző a menü és fokozatosan kerül az előtérbe és hasonlóképpen "múlik el" ha elhagyjuk az OSD menürendszert. De mindez nem idegesítően lassú…

Igazából nem is tudom melyik paraméterét kellene kiemelni, mert mind nagyon jó. Pl. a magas fényerő, vagy kontraszt arány nagyon jó, ráadásul kicsi a válaszidő, de az sem elhanyagolható, hogy vékony a monitor illetve beépített digitális elsimítással rendelkezik, mely még jobb betűélességet produkál!

Picture (Pct) módban nagyon élénkek a színek és viszonylag nagy a fényerő. Text módban a betűk kontúrosságára hajtottak rá, itt valamivel kisebb a fényerő. Az Eco1-2 mód szerintem csak éjszaka jön jól, itt a fényerő drasztikusan csökken.

A monitor talpát könnyű feltenni, de nagyon nehéz leszedni. Persze a mindennapos leszerelésére nincs is szükség.

Hátul találjuk az elektromos csatlakozási felületeket. Ennek a monitornak nincs DVI bemenete, így azt egy fémlappal lezárták.

A monitort falra és állványra is fel lehet szerelni, hisz van a hátulján rögzítési lehetőség.

A beépített hangszórók hangerejét érdemes egyből a maximumra feltekerni, mert különben nem nagyon hallatni....

Végül az ár sem elhanyagolható kérdés. Nos a boltok polcain várhatóan 85-90eFt körül találjuk meg az IIyama ezen termékét. És ne felejtsük, hogy nem minden a képernyőméret, nem árt ha az minőségi. Utóbbit elsősorban az LCD-t bevonó anyaggal lehet javítani, és legjobb tudomásom szerint az IIyama ezt mindig jól meg tudja oldani.

 

Szponzor : Ramiris Rubin Rt.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95