FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
·  Bill Gates, mint Napóleon
· Cikkek > Szoftver
· Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
Dátum : 2005-07-06 08:14:03
Szerző : Matteo


Különböző fórumokon olvasgatva kiderült, hogy nem mindenki tudja, hogy kell bekapcsolni ezt a remek funkciót. Most segítünk!

Előtte azonban nem árt tisztázni pár dolgot. A Cool'n'Quiet a K8 platformmal jelent meg, mint fogyasztáscsökkentő funkció. Ebből következik, hogy a fogyasztás mellett a termelt hő is csökken, hiszen a processzor jóval alacsonyabb órajelen üzemel. Teszi ezt úgy, hogy szorzót és feszültséget csökkent. Az FSB nem változik! A Cool'n'Quiet természetesen terhelésfüggő, azaz komolyabb terhelés hatására emeli "vissza" az órajelet.

Hogy pontosan mely processzorok támogatják? Nos, minden Athlon64-es és Sempron (K8) proci. Sempron névvel jelentek meg CPU-k a régi K7 platfromra is, azok értelemszerűen nem támogatják ezt a funkciót.

Amire szükségünk van még:

  • C'n'Q-t támogató alaplap (nForce3 250 és 250Gb, nForce4, K8T800 Pro, K8T890, SiS 755)

  • C'n'Q-t stabilan kezelő BIOS

  • AMD K8 processzor driver


  • Ha ezek megvannak, akkor kezdhetjük is. Step by step!

  • Telepítsük fel az AMD K8 processzor drivert és indítsuk újra a gépet!


  • Lépjünk be a BIOS-ba és keressük meg a C'n'Q funkciót, majd állítsuk Enabled-re. Mentsük el a beállításokat és lépjünk ki. Ez alaplaponként változó lehet, mi egy MSI K8N Neo-FSR BIOS-át mutatjuk. Ha nem találnánk C'n'Q-t, akkor érdemes frissíteni a BIOS-t.




  • Utolsó lépésként már csak egy apró módosítás szükséges a Windows energiagazdálkodásánál. Kerressük meg ezt: Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek->Energiagazdálkodási sémák. Itt alapból az Otthoni/Irodai asztali beállítás van érvényben. Ezt állítsuk át Minimális energiagazdálkodásra.




  • És kész is vagyunk. A közismert hardware monitor programok közül bármelyikkel ellenőrizhetjük a C'n'Q mükődését. Mi a CPU-Z legfrissebb verzióját használtuk.


    Cool'n'Quiet előtt



    Cool'n'Quiet on the fly




    Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95