FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
·  Bill Gates, mint Napóleon
· Cikkek > Szoftver
· Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
Dátum : 2005-08-23 23:13:13
Szerző : Daywalker


Az Intel fogyasztás- és hőtermelés csökkentő megoldását nem elég csak a Biosban bekapcsolni...

Előtte azonban nem árt tisztázni pár dolgot. Az Intel (Enhanced) SpeedStep az Intel fogyasztás- és hőtermelés csökkentő technológiája. Kezdetben csak a noteszgépekben használták, hogy annak üzemideje hosszabb legyen, és kevésbé melegedjen. Bekapcsolásával a fogyasztás és a termelt hő is csökken, a processzor órajelével egyetemben. Teszi ezt úgy, hogy szorzót és feszültséget csökkent. Az FSB nem változik! A SpeedStep természetesen terhelésfüggő, azaz komolyabb terhelés hatására egy pillanat alatt visszaálllítja az eredeti órajelet.

Mely asztali processzorokba került beépítésre a technológia?
A technológia megtalálható az összes 600-as sorozatú Pentium 4-ben, illetve az összes Prescott magos Pentium 4 Extreme Edition-ben. A kétmagos processzorok közül, a Pentium D 820 kivételével, az összes támogatja ezt a funkciót.

Amire szükségünk van még: SpeedStep technológiát támogató bios.


Az aktiválás folyamata:
Lépjünk be a BIOS-ba és keressük meg a C1E és SpeedStep funkciókat, majd állítsuk Enabled-re. Mentsük el a beállításokat és lépjünk ki.
Ezek a beállítások alaplaponként változók lehet. Valahol EIST névre hallgat a SpeedStep és előfordulhat, hogy nincs külön C1E, vagy C1E van.

Utolsó lépésként már csak egy apró módosítás szükséges a Windows energiagazdálkodásánál. Kerressük meg ezt: Vezérlőpult->Energiagazdálkodási lehetőségek->Energiagazdálkodási sémák. Itt alapból az Otthoni/Irodai asztali beállítás van érvényben. Ezt állítsuk át Minimális energiagazdálkodásra.




És kész is vagyunk. A közismert hardware monitor programok közül bármelyikkel ellenőrizhetjük a SpeedStep mükődését. Mi ehhez a CPU-Z programoz használtuk.


SpeedStep nélkül terheletlenül is maximális órajelen fut a processzor




Terheletlen állapotban SpeedStep használatával az órajel és a magfeszültség is lecsökken



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95