FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Szoftver)
·  Úmutató az Intel SpeedStep bekapcsolásásához
·  Úmutató a Cool'n'Quiet bekapcsolásásához
·  Windows XP ”Reloaded” - A hivatalos álláspont
·  Peer-to-peer telefonálás egyszerűen
·  Novell Kisvállalati Csomag 6.5
·  Microsoft Office Visio 2003
·  Windows Media
·  Spamek szűrése szabállyal
·  Itt a SUSE LINUX 9.0
·  OpenOffice
·  NetMeeting
·  Shavlik HFNetChk 4.0 – Windowsupdate.com helyett
·  Új email szerver a SuSE-től
·  Novembertől a boltokban a magyar SuSE Linux 7.3
·  COLOBOT
·  Készítsünk honlapot
·  Hány lapra elegendő a festék???
·  Az NTFS 5 filerendszer
·  Idő szinkronizálása Windows 2000 erdőben
·  A Windows2000 lemezkezelésének újdonságai
· Cikkek > Szoftver
· Bill Gates, mint Napóleon
Dátum : 2001-01-08 22:02:06
Szerző : gabli


A trösztellenes bíró Bill Gates-t Napóleonhoz hasonlította.

Az elmúlt két évben lezajlott világhírű pereskedés egyik főszereplője, a Microsoft-darabolási ítéletet meghozó bíró szerint Bill Gates úgy viselkedik, mint egy gyerek. Talán könyvet is ír a szoftveróriással és vezetőjével folytatott eljárásról, ugyanis nagyon meglepte egy ilyen hatalmas ember viselkedése. Mikor Gates cégének jövője kétségessé vált, a Microsoft vezetője egy merengő kisfiú ábrázatát keltette.
„Úgy gondolom, neki és cégének Napóleoni koncepciója van, arrogáns, gőgös és fennhéjázó, mindez származik az erő birtoklásából és a mérhetetlen sikerekből. Ugyanakkor nincs mögötte komoly tapasztalat.”
A cég vezetőjéről Thomas Penfield Jackson bíró a következőt állította még: „Egyszerűen nem viselkednek felnőttként”.
Jackson könyvére még biztosan várni kell, de az biztos, hogy a Microsoft elleni eljárást teljes részletességgel taglalni fogja, kezdve az 1999-es novemberi eseményekkel, amikor is a szoftvercég megbukott a törvénytelen monopolhelyzetre törekvő üzletpolitikájával. Jackson szerint nagyfokú bizalmatlanság alakult ki közte és a cég között, mikor megtalálták azt az 1995-ös törvényrendeletet, amely egyértelműen tilt minden tisztességtelen üzletszerzési lehetőséget.
Jackson tehát június 7-én szakította ketté a vállalatot, ennek ellenére a Microsoft kérelmet nyújtott be a fellebbezési bizottsághoz, mely sokak szerint nagyon megnyerő és rokonszenves stílusú volt.
A bíró kissé lehordta a vállalat védőügyvédjét: „William Neukom nem túl ügyes, nem elég kifinomult, nem elég elmés.”
Összehasonlítva a kormány főügyészével: „A legjobb jogász, aki valaha feltűnt a tárgyalóteremben.”
A novemberben iktatott fellebbezésben a Microsoft arra hivatkozott, hogy Jackson bíró a birtokában levő bizonyítékokat a cég ellen fordította. Erre Jackson adott egy interjút – ez ritka egy bíró esetében -, melyben kijelentette, hogy adott egy kis esélyt mindkét félnek, de elfogadta a kormány feldarabolási indítványát.
A továbbiakban a Microsoft kérte, hogy elfogulatlanul és pártatlanul vizsgálják újra helyzetüket. A New Yorker tudósítása szerint majdnem született egy megállapodás, de a 19 államból delegált jogászok egyelőre keményen ütköznek érveikkel és ellenérveikkel.
Jackson bíró könyve iránt nagyon nagy az érdeklődés az Egyesült Álamokban. Megjelenésének dátumáról még nincs konkrét információ.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106