FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Notebook)
·  MSI M635 - My Style Inside
·  Acer Aspire 1522LMi bemutató - Noteszgép a javából
·  ASUS MYPAL A620BT
·  EVO N200
·  IBM A30
·  Armada 110
·  Compaq N150
·  Compaq N600c
·  ASUS T9400
·  ASUS 8400
·  ASUS A1000
· Termékbemutatók > Notebook
· Portocom MultiPower
Dátum : 2001-12-18 09:50:28
Szerző : szia


A nyolcvanas években a számítástechnikai piacon is elindult egy nagyszabású verseny a fogyasztók kegyeiért. Ezért az addigiaknál is gyorsabb, nagyobb memóriájú, színesebb, okosabb gépekre lett igény.

Amikor a számítógép nélkülözhetetlenné kezdett válni az üzleti életben a hordozható mobil számítógépek jelentették a megoldást. Az első ilyen masinát 1979-ben álmodta meg a Grid Systems Corp tervezője, de a több mint 9000 dolláros ára miatt csak a NASA űrsikló programjában alkalmazták először 1980-ban. A 340 Kbite memóriával rendelkező prototípust fröccsöntött magnézium házban kínálták és foszforeszkáló grafikus kijelzője volt.

Az azóta eltelt 20 évben a notebookok már megjelentek a mindennapi üzleti életben, de a fogyasztó elvárások azóta sem változtak. Mindenki az egyre gyorsabb, nagyobb memóriájú, nagyobb grafikai felbontású, hosszabb készenléti üzemidejű, könnyű mobilgépeket szeretné. A Portocom Rt. legújabb, méretre gyártott csúcsmodellje, a MultiPower már a jövő elvárásainak kíván megfelelni.



A gépbe épített Tualatin SpeedStep processzor garantálja, hogy a gép fogyasztása minél kisebb legyen, ezáltal megnő az akkumulátoros üzemidő. A processzort kifejezetten mobil számítógépek számára fejlesztettek ki, valamint a gépben használt Intel chip-készlet is speciálisan mobil használatra készült. A 14.1 képátmérőjű LCD monitor SXGA+ felbontása a létező legtökéletesebb grafikai megoldást biztosítja 32bit true color színkészletével. (Ez 4milliárd színt jelent, míg az emberi szem átlagosan 16 millió különböző szín érzékelésére képes!) A gép memóriája 512 M-ig bővíthető két 256MB SODIMM modul felhasználásával.

A MultiPower nVIDIA- Geforce 2 Go video vezérlővel kerül forgalomba, amely a legmodernebb grafikai elemek, új típusú videojátékok grafikáit is nagyon gyorsan,pörgősen tudja megjeleníteni. Az alapkiépítésben 16MB, 166MHz DDR video memória opcionálisan tovább bővíthető. A MultiPower-ben telepített IEEE 1394 port segítségével csatlakoztathatjuk digitális videokameránkat, így varázsolhatunk "professzionális" filmet a rögzített anyagunkból.



A Portocom csúcsgépébe DVD olvasó/CD újra író-olvasó combo szettet is beszereltethetünk, amelynek segítségével arra is lehetőségünk lehet, hogy a megszakadó adatfolyam esetén a gép folytassa a CD továbbírását, megakadályozva a már CD-re írt anyag használhatatlanná válását.

A Portocom új csúcsgépe – a hazai összeszerelés miatt – ismét nagyon kedvező áron kerül az üzletekbe, alapkiépítésben már nettó 560.000 Forinttól kapható.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95