FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Notebook)
·  MSI M635 - My Style Inside
·  Acer Aspire 1522LMi bemutató - Noteszgép a javából
·  EVO N200
·  IBM A30
·  Portocom MultiPower
·  Armada 110
·  Compaq N150
·  Compaq N600c
·  ASUS T9400
·  ASUS 8400
·  ASUS A1000
· Termékbemutatók > Notebook
· ASUS MYPAL A620BT
Dátum : 2004-03-07 11:12:17
Szerző : gabrillo


Ezúttal egy kedvező árú, ám mégis kiváló paraméterekkel rendelkező PDA-val ismerkedhettek meg.


Minden tesztet, termékbemutatót általában úgy kezd az ember, hogy ismerteti a doboz tartalmát. Nem is szeretnék eltérni ettől, lássunk neki!:)

  • Leírás + rövid (színes) ismertető, 2 CD (Bonus CD és Pocket PC 2003 Premium w/ Outlook 2002)
  • Bölcső (öntött USB szinkronizáló kábellel), töltő
  • Tok


    Akkor haladjunk szépen végig a termék részein, programjain.
    Először is tisztázni szeretném, hogy a típusban a BT a Bluetooth kompatibilitást jelenti.

    A kis gépet 400MHz-es Intel processzorra (PXA255) alapozták, de az órajelet a felhasználó megváltoztatja a következőképpen:
  • Turbo Mode (400MHz): akkor érdemes választani, ha videót játszunk le, esetleg komolyabb játékot futtatunk.
  • Standart Mode (300MHz): zenelejátszás és egyéb feladatok esetén nem vehető észre számottevő változás a sebességben.
  • Power Saving Mode (200MHz): minimális feladatok ellátása, szövegszerkesztés, kisebb alkalmazások futtatása.
  • Automatic Mode: a futatott program típusától függően a 3 variáció között váltogat.

    Ha már az energiagazdálkodásnál tartunk, akkor említésre méltó az akár 17-18 órás akkumulátor rendelkezésre állási idő.


    A memória, illetve a háttértár, mint általában a tenyérgépeknél, több részről tevődik össze, ugyebár 64MB RAM-ból (55.2 MB hozzáférhető) és 64MB beépített Flash ROM. Természetesen bővíthetjük Compact Flash kártyával, amelyből jelenleg (tudomásom szerint) 8GB-os a legnagyobb. Ezen már bőven :) eltárolhatunk egy hosszú útra pár tíz órányi MP3-at, vagy filmet.(Type II)


    A TFT kijelző az elterjedt 240x320 pixeles felbontást tudja, 65536 szín megjelenítése mellett. Szép képe van, és mint érintőképernyő is remekül funkcionál. Használatbavételkor kalibrálnunk kell a képernyőt, amely néhány pillanat alatt megvan, és nem áll másból, mint a néhány "célkereszt" megérintéséből, amely kezünk esetleges pontatlanságát korrigálja. A rendszer természetesen támogatja a ClearType betűtípusok megjelenítését, amely még szebb, olvashatóbb szövegmegjelenítést jelent. Alapból 1 ceruzát (stylus) mellékelnek.


    Az operációs rendszer nem más, mint Pocket PC 2003, amellyel én nagyon elégedett vagyok.


    Kommunikáció

    Több lehetőség van PC-vel, illetve egyéb eszközökkel (másik PDA, mobiltelefon...) való adatcserére, szinkronizálásra. Amit mindenki ki tud használni, az a Cradle, azaz bölcső, dokkoló. USB (1.1) porton keresztül csatlakozik a PC-hez, így az adatátvitel sebessége nem magaslik ki, de amire kell tökéletesen megfelel. Reméljük a következő ASUS PDA már USB 2 kompatibilis lesz. A bölcső nemcsak a géppel kommunikál, hanem az akku-t is tölti. Így ha napközben az irodánkban ülünk, és a készülék dokkolva van, az akku is töltődik. Ha mégis el kell mennünk, nem kell azon izgulni, hogy a legfontosabb tennivalónk közben lemerül a készülék.

    Persze ha csak adatcserére van szükségünk, akkor van lehetőség "sima" USB-s adatkábellel való szinkronizálásra is. (A csomag nem tartalmazza, azonban notebook esetén, utazásnál hasznos lehet)
    Nem említettem még az Infra-t és a Bluetooth-t. Az elsőt nem hinném, hogy be kellene mutatnom, de néhány szóban megemlítem, hogy talán akkor a leghasznosabb, amikor mobiltelefonunkkal szeretnénk a telefonkönyvet, sms-eket szinkronizálni, esetleg képet, csengőhangot feltölteni, internetezni.

    A Bluetooth ennél sokkal összetettebb, hiszen a fent említett funkciókon kívül csatlakozhatunk hálózathoz, illetve létrehozhatunk hálózatot is, megoszthatjuk fájljainkat több eszközzel, vezetéknélküli headset-et használhatunk. És a sebessége is többszöröse az IrDA-hoz képest.

    Egy ide tartozó idézet a Magyar Virtuális Enciklopédiából:

    "A Bluetooth szabványt felismerő eszközök a 2400–2483.5 megahertz közötti hullámsávban egyszerre 8 darab, legfeljebb 10 méteres körben megtalálható periféria kezelésére képesek, az elérhető adatátviteli sebesség elméletileg 1 megabit/másodperc, de a sebesség – elsősorban a gyakori rádiócsatorna váltások miatt – a gyakorlatban nem haladja meg a 400–500 kilobit/másodpercet."

    Ezek mellett rendelkezik még beépített mikrofonnal és hangszóróval. Az utóbbi szerepét átveheti egy fülhallgató is, hiszen audió kimenettel is rendelkezik, melynek hangminőségével és -erejével teljes mértékben meg vagyok elégedve.


    Öt funkciógomb és egy jog van még szolgálatunkra. Voltaképp a hangrögzítést, a névjegyzéket, a feladatokat valamint a naptárt és az asus launchert érhetjük el egy-egy gombnyomással


    Bővítési lehetőségek, kiegészítők

    Csak hogy néhányat megemlítsek: GPS-, LAN-, Wireless LAN-, modem kártya, FM rádió, fényképezőgép, autós töltő, billentyűzet, GPRS kártya...
    Például egy GPS kártya segítségével, autónk műszerfalára helyezve pillanatok alatt egy fedélzeti navigátort kapunk:)


    Programok

    A programok telepítéséhez a PDA-t csatlakoztatni kell a géphez, majd az ActiveSync segítségével létrehozni a kapcsolatot. Ezek után kiválasztjuk a telepíteni kívánt programot, amely pillanatok alatt feltelepül a tenyérgépre.

  • Avant Go: offline böngésző, szinkronizáláskor a frissíti a híreket.
  • ActiveSync: PC-vel való szinkronizálást teszi lehetővé
  • Microsoft Reader: e-book-ok olvasásához szükséges program
  • Pocket Excel, Pocket Word, Explorer, MSN, Messenger, Outlook, Terminal Services Client: ezek mindegyikével találkozhattunk már PC-n, talán csak az utolsóhoz kell egy kis segítség: távoli asztal hozzáférés. Természetesen a hangrögzítőt és a kézírás felismerő funkció is megtalálható a programok, szolgáltatások között.
  • SmartKeeper (System Backup): biztonsági másolat készítése

    A Bonus CD-n még számos ingyenes vagy demo programot, játékot találhatunk:
  • IA Presenter PowerPoint prezentációk megtekitése, korlátozások nélkül.
  • IA Album Díjnyertes képnézegető program, néhány alapvető képszerkesztési funkcióval.
  • IA Zip Teljes kompatibilitás WinZip fájlokkal, ki- illetve betömörítés.


    Játékok

  • X-Ranger: FPS játék, valós idejű 3D-s renderelés.
  • Zera (Demo): Puzzle játék, leginkább a Tetris-hez hasonlítható
  • Turjah: Az űrben játszódik, az ellenséget kell lelőni. Tipikus "shooting game".
  • Dung Cleaner: Régi időket idéző mászkálós játék, ahol össze kell gyűjtenünk a pontokat és el kell menekülni az ellenség elől.

    Természetesen az interneten rengeteg ingyenes programot, játékot találhatunk a gépünkre, illetve számos programot megvásárolhatunk. (Térkép, játékok...)
    Témák

    60 darab témát (theme, skin) találhatunk a cd-n, ezek telepítéséhez, illetve kezeléséhez az IA Style-ra lesz szükségünk. Bővebb info: IAstyle


    Próbaverziók

  • IA Phone Manager: teljeskörű szinkronizálást tesz lehetővé mobiltelefonunkkal, infra vagy Bluetooth kapcsolat segítségével. Írjunk sms-t a PDA-n, vagy manageljük a telefonszámokat.
  • IA ScreenShot: képlopó program, alapvető képszerkesztési, konvertálási funkciókkal.
  • Valamint a Jimmy Software-től játékok: Boyan's Crystal, Dizzy, BoyanCE,
  • És a Pocketfun-tól: P-World, FlipSide


    Valamint említésre méltó még az óra is, amelynek segítségével két időpontot is beállíthatunk. Utazásnál igen hasznos funkció lehet ez is. Az ébresztő négy időpontra állítható be (egy időpont tartozhat több naphoz is), válogathatunk is az időpontok között. A szervező segítségével még számos riasztást beállíthatunk A készülék műanyag váza ellenére elég stabil.

    A súlya alig több, mint egy átlagos mobiltelefon, 141 gramm. A(z) (testi) épség megóvásáról az alapfelszerelés részét képező textil tok gondoskodik:), amelyet véleményem szerint szebben is megvarrhatnának.


  • Méret: 76.8x125x13,3mm


    Tudásában, funkcionalitásában és megjelenésében nem sokban különbözik más PDA-któl, de árát figyelembe véve nálam igencsak a TOP-on szerepel ez a készülék.

    A termék áráról hamarosan pontos információt adok. (Kb. netto 85000 Ft)


    Végezetül még néhány kép:







  • A termék hivatalos honlapja

    Szponzor : Ramiris Rubin Rt.


    Kapcsolódó hírek/cikkek:
    Microsoft Windows CE 5.0


  • Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95