FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: Böngészőprogram
Dátum : 2001-09-28 09:24:24
Szerző : szilaj


Talán nincs is olyan Internettel kapcsolatos dolog, amihez ne kellene böngészőprogram.

Ma már igen sok helyen hozzá lehet férni az Internethez. Az Internet elengedhetetlen része a szörfözés. Ahhoz, hogy ez minél gyorsabban és biztonságosan menjen, nem árt, ha rászánunk egy kis időt a program tanulmányozására. Nézzük meg, hogyan lehet a böngészőprogramot testre szabni, valamint különleges szolgáltatást kérni a programunktól. A cikkben az Internet Explorerrel foglakozom, ez az a böngészőprogram, melyet az internetezők többsége napjainkban használ.

Nézzük először a böngészőprogramunk ablaka felett található gombokat. Ha rákattintunk a Keresés (Search) gombra, akkor az ablakunk bal oldalán egy új ablak nyílik meg. Egy kicsit kell várni, ahhoz, hogy a keresőablak tartalma betöltődjön. A betöltődés után rá kell kattintani a Testreszabás (Customize) gombra. A most kinyíló ablakban legfelül levő lista a Web-oldal keresése (Find a Web page). A képen látható, hogy az Exite keresőgép van bejelölve. Ez fog abban segíteni, hogy az Internet Explorer megtalálja az általunk keresett dolgokat. Ha bejelöljük a másik két gombot is (MNS Web Search, Heureka), akkor ezek a keresőgépek is segítenek a biztosabb találatok elérésében. Természetesen el kell döntenünk, hogy melyiket választjuk. Ezt úgy tehetjük, hogy rákattintunk arra, amelyik mellett döntöttünk. Az alatta lévő nyíl segítségével a sorrendiséget szabhatjuk meg.

Ha a Korábbi keresések gombot választjuk, akkor a bal oldalt megjelenő ablakban a korábban keresett helyek listája található. Az ablak mérete bármikor megváltoztatható. Mutassunk rá az egérrel a téglalap egyik csúcsára, nyomjuk az egér bal gombját folyamatosan és húzzuk a csúcsot el. Így nagyíthatjuk, kisebbíthetjük az ablakunkat.

Ha keresni szeretnénk egy Webhelyet, akkor Search (Keresés) mezőbe be kell írni a címet, amely ebben az esetben www.-vel kezdődik. Ilyenkor megjelenik egy lista, amely a legutóbb látogatott helyek listáj. Itt be lehet állítani, hogy mennyi jelenjen meg, illetve törölni is lehet. A menete a következő. Eszközök (Tools)/Internet-beállítások (Internet options)/Előzmények törlése (Clear history). A megerősítéskor az OK gombra kell kattintani.

Abban az esetben, ha nincs szükségünk a honlapok felett lévő címsorra, akkor ezen könnyen változtathatunk az Internet Explorerben. A Web-cím fölött lévő részhez vigye az egeret. Nyomja meg az egér jobb gombját. Ekkor egy kis ablak jelenik meg, melyen a címsor fölött ott a pipa. Ha erre a sorra rákattintunk, akkor ettől a pillanattól kezdve nem jelenik meg a címsor. A visszaállítása ugyanígy történik.

Igen sokszor előfordul, hogy ha egy honlapot megnyitunk, nem látjuk a lapon lévő dolgokat, mert olyan kicsi betűkkel írták. Ezen is könnyen segíthetünk. A menete a következő: Nézet (View)/Szövegméret (Text size) pontot. Itt megadhatjuk, hogy milyen méretű legyen a honlapunk.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95