FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
Dátum : 2002-04-06 16:39:28
Szerző : szilaj


Az okos sohasem a maga kárán tanul, inkább a mások által már felfedezett ötleteket próbálja a saját hasznára fordítani.

Nem is olyan régen elkezdett sorozatomban úgy találtam, hogy elég lesz annyi ötlet a kezdőknek, amely három sorozatba belefér. Tévedtem. Többen fordultak hozzám kéréssel levélben, hogy ha vannak még használható ötletek, akkor folytassam. Örömmel teszem és várom a további javaslatokat, kéréseket.

Tipp 1. Mire van szükség a Windows telepítés előtt?

Azt hinné az ember, hogy a Windows 98 installálása igen egyszerű dolog. Nem ez a tapasztalatom, hiszen sokszor fordult már elő, hogy nem vettünk figyelembe alapvető dolgokat. Nézzük most sorjában melyek ezek.
a) A legelső amit meg kell vizsgálni, hogy elég-e a hardver? Legalább egy Pentium 166 MHz 64 Mbájtos gépre van szükség. A merevlemezen legalább 300 Mbájtnyi szabad hely kell.
b) Nagyon fontos, hogy legyen kéznél a hardverünk meghajtói. Az természetesen mindegy, hogy floppyn, a merevlemezen, vagy CD-n, még akkor is, ha a Windows 98 önállóan felismer számos komponenst.
c) Azokról a dokumentumainkról, e-mailjeinkről, szövegeinkről, címlistáinkról, amelyekre szükségünk lesz, készítsünk másolatot.
d) Ha már van a gépünkön víruskereső, akkor azt kapcsoljuk ki, mert zavart okozhat.
e) Ha egy korábbi Windows verziót írunk felül ( update-elünk ), akkor készítsünk indítólemezt ( bootlemezt ).

Tipp 2. A meghajtók betűjeleinek cseréje.

Amikor CD-ROM meghajtót szerelünk gépünkbe, akkor a Windows az első szabad betűjellel azonosítja azt. Ez pedig igencsak gondot okoz akkor, amikor egy másik merevlemezt szerelünk a gépünkbe. Ezért érdemes a CD-ROM meghajtó betűjelét eleve úgy megválasztani, hogy az ne okozzon a későbbiekben se gondot. Erre azért van szükség, mert számtalan olyan program van, amely futás közben a CD-meghajtót is használja. Nézzük tehát hogyan lehet mindjárt az elején olyan betűjelet választani, amely megállja a helyét.
1) Kattintsunk a Start gombra, majd a Beállításokra. Keressük meg a Vezérlőput-ot, és a párbeszédablakban kattintsunk kétszer a Rendszer szimbólumra.



2) Keressük meg az Eszközkezelő fület és válasszuk is ezt. Ekkor egy lista jelenik meg a számítógépünk hardver komponenseiről. Keressük meg a CD-ROM feliratot. Előtte egy + jelet találunk melyre kattintsunk rá. Ekkor megjelenik a CD meghajtó(k) tipusa.



3) Kattintsunk a Tulajdonságok gombra. Itt válasszuk ki a Beállítások fület. Keressük meg a Foglalt lemezmegható-betűjelek opciót, ahol két lista-ablak látható. Az Első lemezmeghajtó-betűjele mellett állítsuk be azt a betűt, amely biztosan jó lesz. Ugyan ezt a betűjelet írjuk be az Utolsó lemezmeghajtó betűjelénél is.



Tipp 3. Mentés munka közben egérrel.

Sokszor előfordul, hogy munka közben jut eszünkben, hogy a fájlunkról másolatot szeretnénk készíteni. Mi a teendő ilyenkor, ha gyorsan szeretnénk végezni?
1) Tegyünk úgy, mintha menteni szeretnénk. Fájl/Menetés másként a kattintás sorrendje. Ekkor megjelenik a jól ismert párbeszédpanel, amelyben keressük meg azt a mappát, amelyről másolatot szeretnénk készíteni a floppynkra.



2) A nagy mezőben keressük meg a fájlt, amelyről másolatot szeretnénk készíteni, kattintsunk rá a jobb egérgombbal. Meg fogunk lepődni, hiszen itt is megjelenik a helyi menü. Keressük meg a Küldés menüpontot, s kattintsunk rá. A megjelenő listából válasszuk ki a meghajtót.



3) Amikor készen vagyunk a másolással, akkor a Mégsem gombbal léphetünk ki a Mentés másként párbeszédablakból.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95