FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
Dátum : 2002-02-02 17:06:40
Szerző : szilaj


Az okos sohasem a maga kárán tanul, inkább a mások által már felfedezett ötleteket próbálja a saját hasznára fordítani.

Folytatom azoknak a tippeknek a közre adását, amelyet, már az elmúlt alaklommal megkezdtem. Megpróbálom a dokumentumkezelést minden oldaláról felfedezni, úgy hogy az mindenki hasznára legyen. A célom most is az, hogy ne csak könnyűvé váljon a Word alkalmazása, hanem több idő maradjon más elfoglaltságokra is.

Tipp 1. Eltérő élőfej, élőláb

Sokszor előfordul, hogy szeretnénk, ha nem minden oldalon lenne ugyanolyan előfej és élőláb. Ennek a menete a következő:
1. Nyissuk meg a Nézet menüt ahol megtaláljuk az Élőfej és élőláb menüpontot, melyet nyissunk meg. A megjelenő ikonsoron keressük meg az Oldalbeállítás szimbólumot.



2. Keressük meg az Elrendezés fület és kattintsunk rá. Itt találhatjuk meg Páros és páratlan eltérő menüpontot, mely előtti jelölőnégyzetet kel bejelölnünk, melynek az lesz a hatása, hogy eltérő szöveget adhatunk meg számozott oldalainkhoz.



3. Ha az Első oldal eltérő opciót aktiváljuk, akkor az első oldal élőlábát és élőfejét vagy teljesen elhagyhatjuk, vagy speciálisan alakíthatjuk ki.
4. Az OK ra kattintva jóváhagyjuk választásunkat, melyet természetesen bármikor megváltoztathatjuk.

Tipp 2. Keresés Word-ben.

Kivel nem fordult elő még, hogy fájlokat éppen akkor nem talált, amikor a legnagyobb szükség volt rá. A Word-ben egy külön keresési funkció van, amellyel adott szavakat kereshetünk, vagy fájlok előzetes nézetét kaphatjuk meg. Ekkor nem kell minden fájlt külön megnyitni.
1. Kattintsunk az ikonsoron a Megnyitás szimbólumra. Ekkor megjelenik egy ablak.



2. Ha nem vagyunk biztosak a keresett dokumentum nevében, de tudjuk, hogy egy adott szó előfordul benne, akkor ezt a szót megkereshetjük dokumentumainkban, Úgy, hogy az Eszközök fülre kattintunk először, majd a Keresés gombot választjuk.



3. Adjuk meg a keresés feltételeit. Tudom, hogy elsőre furcsa lesz az ablak minden szolgáltatását végigvenni, de érdemes vele időt tölteni, hisz a legkényesebb igényeknek is eleget tesz. A siker biztos. Nem fordulhat elő, hogy rejtve maradjon akár egy szó is dokumentumainkban.



Tipp 3. Táblázat rajzolása másképpen.

A Word nem csak szabályos táblázatot tud rajzolni, hanem tetszésünk szerint is feloszthatjuk a cellákat, oszlopokat.
1. A menüsoron keressük meg a Táblázat menüpontot. Ezt megnyitva válasszuk a táblázat rajzolása menüpontot.



2. Ekkor a z egérmutató ceruzává változik. Kattintsunk oda, ahová a táblázat bal felső sarkát szeretnénk elhelyezni. Tartsuk lenyomva az egér gombját, és rajzoljunk egy tetszőleges méretű táblázatot. Ez egyenlőre üres keretként jelenik meg.



3. Most kattintsunk oda, ahol a vonalakra van szükségünk, és rajzoljuk meg azokat. Minden felosztott terület teljes értékű cellának számít.





Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95