FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
Dátum : 2002-01-02 10:21:44
Szerző : szilaj


Egy-két mozdulattal a Windows 95/98-cal végzett munkát lehet megkönnyíteni.

Sokszor bosszankodunk a Windows makacsságán, pedig igen egyszerű kis trükkökkel kezessé tehető. Igaz ezek a trükkök nem mindig a magától adódóak. Egy-két mozdulat, s máris megtehetjük azt, amit mások csak hosszú küszködés árán tudnak elvégezni. Olyan trükköket gyűjtöttem össze, amivel a mindennapi munkánkat könnyebbé tehetjük. A tippeket a kezdők kipróbálhatják, s láthatják, hogy milyen szelíddé és kezessé válik a Windows.

Tipp 1. A jelszavas képernyővédőről.

Nagyon rossz tréfa, ha valaki szándékosan lebénítja a gépünket. Nem kell más hozzá, mint a képernyővédőt jelszavassá tenni. Ehhez elég meghívni az asztal Tulajdonságok menüjét. ( Egér jobb gombjával kattintani az asztalra, kiválasztani a Tulajdonságok menüpontot. ) A Képernyőkímélő fület választva jutunk a következő beállításhoz:



Ha valaki eljátszaná velünk ezt a rossz viccet, akkor a következőképpen tudunk a gépünkhöz jutni a jelszó ismerete nélkül.

1. Indítsuk újra gépet, és a Start/Futtatás menüben adjuk ki a regedit utasítást.



2. A Keressük meg – CTRL+F-fel – a Screen-Save_Data bejegyzést. Ezt kell kitörölni a Del billntyűvel, Majd az alatta taláható ScreenSaveActive bejegyzés értékét állítsuk 0-ra.
3. Indítsuk újra a Windowst. Most már a Sajátgép Tulajdonságok menüjében saját jelszót adhatunk a képernyőkímélőnek.

Tipp 2. Az autorun újbóli beállítása

Az autorun funkció a CD behelyezése után automatikusan megjeleníti a CD tartalmát. Ha ez hiányozna, akkor a következőket kell tenni:

1. Kattintsunk az egér jobb oldali gombjával a Sajátgép ikonra. A legördülő menüből válasszuk a Tulajdonságok menüpontot, majd az Eszközkezelő fület.



2. Kattintsunk kétszer a CD-ROM olvasó bejegyzésre. Válasszuk ki a készülék típusát.
3. Kattintsunk a Tulajdonságok kapcsolófelületre és válasszuk a Beállítások fület.



4. Ekkor a megjelenő felületen keressük meg és jelöljük is ki az Automatikus lejátszás fület. A bevitelt hagyjuk jóvá az OK gombbal. Ezzel a CD-olvasó autorun funkciója ismét aktív.

Mára csak két ötletre tellett a hely hiánya miatt. Terveim szerint az általam összegyűjtött ötleteket folytatni szeretném. Búcsúzóul még két gyorsbillentyű.
Ezek a billentyűk nem véletlenül kapták a nevüket, hiszen jó néhány funkciót meg lehet kérni a segítségükkel.
Sokszor előfordul, hogy a több floppy lemeze tartalmát szeretnénk megtekinteni egymás után. Abban az esetben, ha a lemezt kicseréljük, akkor a legegyszerűbb az új lemez tartalmát úgy megnézni, hogy megnyomjuk az F5-ös billentyűt. Ekkor az ablaktartalom aktualizálódik.
A fájlok vagy könyvtárak átnevezése egy gombnyomással megoldható. Jelöljük ki az átnevezni kívánt fájlt. Nyomjuk meg az F2-es billentyűt. A meglévő nevet tetszésünk szerint megváltoztathatjuk. Az új nevet az Enter lenyomásával hagyhatjuk jóvá.


Kapcsolódó hírek/cikkek:
UDMA


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95