FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: monitor beállítási gondok
Dátum : 2001-10-30 16:34:12
Szerző : szilaj


A megjeleníthető kép minőségének általában nem a monitor szab határt.


Sok módszer van annak megvizsgálására, amikor nem működik megfelelően a monitor. A Windows-ban az a jó, hogy használatát egyszerűvé teszi a grafikus megjelenítés. Ez a tulajdonság azonban sok probléma forrása is lehet. Ezeket a problémákat próbálom egy csokorba szedni, kezdve természetesen a kábelek tökéletes csatlakozásának ellenőrzésével. Amikor minden látszik, csak éppen a színekkel van probléma, akkor valószínűleg a monitorkábellel van baj, esetleg meghibásodott vagy nincs tökéletesen bedugva a PC hátsó részébe. A rögzítő csavarok azért vannak, hogy a csatlakozás mindig stabil legyen. Éppen ezért ezeket a csavarokat mindenképpen csavarjuk be.

Amikor a számítógép először tökéletesen kezdi mutatni a képet, de később ez eltűnik, vagy egy hullámos vonallá változik, akkor arra lehet következtetni, hogy a videokártya nincs megfelelően beállítva a monitorhoz. Mi a teendő ilyenkor? Indítsuk el a számítógépünket csökkentett üzemmódban. Ez arra kényszeríti a Windows-t, hogy a videokártyához a legalapvetőbb meghajtóprogramot használja.



Amikor a monitoron megjelenik az asztal, lehet kezdeni a munkát. Kattintsunk a háttérben bárhová az egér jobb gombjával. A megjelenő menüben válasszuk a Tulajdonságokat, és kattintsunk a Beállítások fülre.



Legyen a legelső lépés, hogy a tolóka segítségével a kijelzés felbontását 640*480 képpontra állítom be.



Ezután ellenőrizni kell, hogy a monitor típusa megfelel-e az általunk használtéval. Azt, hogy milyen képernyőtípus van beállítva, megtaláljuk a Képernyő tulajdonságai lapon. Ha ugyan az van beállítva, mint amit használunk, akkor nem kell semmit tennünk. Abban az esetben, ha ez nem egyezne meg az általunk használttal, akkor ezen mindenképpen változtatni kell. Ha a típusnevet nem tudja pontosan, és a monitor előlapján sincs kiírva, akkor a monitor hátulján megtalálja szükséges adatot. Ha a beállítási listában nem szerepel a mi monitorunk neve, akkor Szabványos VGA monitort kell választani. Ez nem lesz a lehető legjobb képminőség, de a beállítás a legtöbb számítógépen működni fog.



Már készen is vagyunk. Nincs más dolgunk, mint hátradőlni a széken és a beállítások érvényesítése miatt újra indítani a gépet. Remélhetőleg minden működni fog.

Itt adódik magától a kérdés. Milyen felbontást használjak? A választ nagyon egyszerűen el lehet intézni. Amilyet a grafikus kártya és a monitor enged. Ezt végül is mindenki maga dönti el. Figyelembe kell venni néhány dolgot: a monitor képméretét; a felhasználás típusát; kényelmének igényeit. A nagyobb felbontás kisebb összetevőket (ikonok, fontok, stb.) jelentenek a képen. A nagyobb felbontású kép esetén több mindent tudunk megjeleníteni monitorunkon egyszerre. Egy kisebb kép nem éppen kényelmes, és ez fejfájáshoz és szemünk erőltetéséhez vezethet.

Az említett problémán kívül természetesen igen sok olyan gond akad, amely beállítási pontatlanságra vezet vissza. Előfordulhat az is, hogy a számítógép úgy viselkedik, mintha megállna. Talán ilyenkor még az egérkurzor tovább használható. Más semmi. Ekkor lehet, hogy a videokártyával, illetve ennek meghajtóprogramjával van baj. Próbáljuk ki ilyenkor a következőt. Ismét a beállításuk ablakhoz jussunk el. Állítsuk át a Színek-et 256-ra. Igaz, ilyenkor rosszabb minőségű képet kapunk, de a gyorsabban fognak menni a dolgok. Abban az esetben, ha ezek után is fenn áll a probléma, akkor próbáljuk meg beállítani a szabványos VGA meghajtóprogramot.



Természetesen az élet ennél sokkal színesebb. Én néhány tipikus problémára szerettem volna figyelmet felhívni. Remélem segítettem.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95