FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdöknek: szövegszépítés1
Dátum : 2002-05-18 19:21:35
Szerző : szilaj


A szép grafikával kedvessé, szebbé tehetjük a legszárazabb szöveget is.

A szövegszerkesztö, jelen esetben a Word számtalan lehetöséget kínál dokumentumaink csinosításához. Mennyivel jobban néz ki a legszárazabb szöveg is, ha grafikákat ágyazunk a szövegbe. Most olyan ötleteket szedtem egy csokorba, amelyekkel mindenki egyénivé alakíthatja szövegeit, leveleit. Itt a lehetöség: tessék kipróbálni!

Tipp 1. Automatikus formák használata

Sok esetben elegendö egy elöre elkészített egyszerü grafika, ahhoz, hogy szövegünk egyhangúságát megtörjük. Így tehát kezdjük a legegyszerübb lehetöséggel. A Word lehetöséget kínál az elöre gyártott formák beszúrására.



Ha a mondandókhoz való grafikát megtaláltuk, akkor nincs más hátra, mint annak beillesztése. Ennek a módja a következö: Beszúrás/Kép/Alakzatok. Ezek az alakzatok rendelkeznek a jól megszokott dinamikus tulajdonsággal. Úgy alakíthatjuk, ahogy kedvünk tartja. Természetesen ne legyen harsány, túltengö a beillesztett alakzat.

Tipp 2. Egyszerü rajzok a szövegben

Nem csak képekkel, hanem egyszerü rajzokkal is szebbé tehetjük szövegünket. Ezeket az egyszerü rajzokat clipartoknak nevezik. Számtalan lehetöség közül válasszuk a legkönnyebbet.
1. Helyezzük a CD meghajtónkba azt a CD-t amelyen a clipartjaink vannak. Ha megvan az Office CD-nk, akkor könnyü a dolgunk. Kattintsunk a Beszúrásra, majd a Kép/Fájlból... menüpontra.
2. A megjelenö ablakban a Hely meghatározásakor jelöljük be annak a meghajtónak a betüjelét, amelyikbe a CD-t raktuk. Keressük meg azt az alkönyvtárat, ahol a clipartok találhatóak. Nem fogunk unatkozni a válogatásban, hiszen az Office több, mint 3000 clipartot tartalmaz.
3. Ha sikerült a grafikát kiválasztani, akkor csak a Befejezés gombra kell kattintani és már a kép azon a helyen van, ahova helyezni akartuk. Természetesen máshonnan is beilleszthetünk képeket a vágólapon keresztül, de erröl, majd késöbben.



Tipp 3. Kép beolvasása

Ha egy rajzot, vagy fényképet akarunk beszúrni a szövegünkbe, akkor elöbb be kell olvasni a képfájlt.
1. A szövegünk már bizonyára készen van. Vigyük a kurzort a szövegünk arra a pontjára, ahova a képet szeretnénk beilleszteni.
2. A beillesztés menete: Beszúrás/Kép/Fájlból
3. A kép beszúrása ablakban keressük meg azt a képet, amelyiket be akarunk szúrni a szövegbe. Abban az esetben, ha tudjuk a fájltípust, akkor ennek kiválasztását is szabályozhatjuk. A Fájltípus a legördülö menüben meghatározhatjuk. Így könnyebb a keresés. A kiválasztásunk helyességét a mintaablakunkban azonnal látjuk.



4. Ha a képfájlt késöbb egy grafikus programmal át akarjuk szerkeszteni, de úgy, hogy továbbra is benne maradjon a dokumentumban, akkor a teendönk a következö: Kattintsunk a Beszúrás mellett lévö legördülö menüre. A párbeszédablakban jelöljük be a Csatolás fájlhoz opciót. Ezzel elérjük, hogy a dokumentumban mindig a kép legfrissebb változata jelenjék meg.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95