FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
Dátum : 2002-01-13 17:28:52
Szerző : szilaj


Ezek az ötletek is olyanok, amelyek a Windows használatát könnyebbé teszik.

Mint ígértem újabb ötleteket adok közkinccsé a kezdő Windows-os felhasználóknak. Olyanokat, amelyek itt-ott feltalálható, de nincsenek rendszerbe szedve. Olyanok, amelyek könnyebbé teszik a program használatát. Olyanok, amelyek másképpen is elérhetők, megvalósíthatók. Sok esetben hosszabb vagy bonyolultabb módon.

Tipp 1. Gyors fájlkeresés


Minden Windows használóval előfordult, hogy ugyanazt a fájt kereste többször egymás után. Ilyenkor az eljárás az, hogy a Start menü használatával a keresési feltételeket adjuk meg. Sokkal gyorsabb, ha az asztalon egy hozzárendelést hozunk létre, ahol elraktározzuk a keresési feltételeket.
1. Járjunk el úgy, mintha valamilyen fájlt vagy mappát keresnénk. Klikklejünk rá a Start menüpontra, majd a Keresés/Fájlok vagy mappák fülre.



2. Adjuk meg a keresési feltételeket, úgy ahogy szoktuk. Ha végeztünk kattintsunk a Keresésre. Így raktározódik a keresési feltételünk.



3. Elindul a keresés melynek a végét mindenképpen meg kell várni. Ekkor kattintsunk a Beállítások menüre. Ha az Eredmények mentése előtt pipa áll, abban az esetben rá kell kattintanunk, hogy a pipa törlődjön. Ha nem áll pipa, akkor továbbmehetünk.



4. Kattintsunk a Fájl menüre. Ekkor a legördülő ablakból válasszuk a Keresés mentése utasítást.



5. Ekkor az asztalon egy új hozzárendelés jelenik meg. Ha ezt kinyitjuk, akkor megjelenik a fájlkeresés, az elraktározott adatainkkal.



Tipp 2. A floppy másolása kényelmesen


Tudom, hogy már mindenki megpróbálta a floppy másolását Windows-ban. Rájött arra, hogy ez eléggé körülményes. Mindez kényelmesebben is megoldható! Hasonlóképpen járunk el, mint az előbb. A másolóprogramot kitesszük az asztalra.
1. Kattintsuk a Windows asztalán egy szabad helyre a program elindítása után az egér jobb gombjával. Válasszuk ki az Új menüpontot majd a Parancsikon-t.



2. A megjelenő párbeszédablakban ( Parancsikon létrehozása ) a parancssorba írjuk be a diskcopy a: a: parancsot, majd a Tovább gombra kattintva menjünk tovább.



3. Ekkor a Programnév választása ablak jelenik meg, ahol a parancsikon nevét adhatjuk meg. Én a diskcopy nevet adtam meg, majd a Tovább gombra kattintottam.



4. Az ikonválasztás ablakban kiválaszthatjuk azt az ikont amelyik nekünk a legjobban tetszi, esetleg még fedi is a parancs által adott utasításokat.



5. Végül Kattintsunk az elkészítés gombra. Ennek hatásaként az asztalunkon megjelenik az általunk választott másolóprogram ikonja. Ha erre duplán rákattintunk, akkor egy DOS ablakba betöltődik a Diskcopy program, mellyel már könnyűszerrel készíthetünk másolatot floppynkról.



Tipp 3. Saját asztal a család minden tagjának


Őrületes vitához vezethet a családon belül, ha mindenki ugyan azt az egy számítógépet használja. A legtöbb gondot az idő egyeztetése jelenti. Ebben sajnos nem tudok segíteni! A gép használati idejében a családnak kell megegyezni. A másik gond, hogy mindenki saját igényi szerint szeretné kialakítani az asztalt. Ennek a problémának a megoldása nem is olyan nehéz.
1. Nyissuk meg a Sajátgép ikont. Keressük meg a Vezérlőpult ikont és kattintsunk a Felhasználók ikonra.



2. Ekkor megnyílik a Többfelhasználós beállítás engedélyezése ablak.



3. Kattintsunk a Tovább gombra. Az új párbeszédablakban a felhasználó nevét kell megadni. Majd ismét a tovább gombra kattintva a felhasználó jelszavát és annak megerősítését kéri a gép.



4. Ismét egy tovább gombra való kattintás és ekkor meghatározhatjuk, hogy a felhasználók az asztal melyik részét rendezhessék be. A megfelelő kijelölő négyzet kiválasztása után ismét a Tovább gombra kattintsunk, majd a Befejezés-re. A következő újraindítás után az adott felhasználó kialakíthatja asztalát. Vigyázat! Ezzel még nem védtük meg adatainkat, csupán az eltérő megjelenítéseket állítottuk be.
Remélem mindenki kedvére választ a tippek közül. Várom a hozzászólásokat és a javaslatokat.





Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95