FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
Dátum : 2002-03-17 20:11:25
Szerző : szilaj


Az okos sohasem a maga kárán tanul, inkább a mások által már felfedezett ötleteket próbálja a saját hasznára fordítani.

A rendszerezés és gyűjtés során jöttem rá, hogy mennyi minden van ami a kezdők munkáját segíti. Most folytatom azoknak a kincseknek az ismertetését, amelyet nemrég találtam. Köszönöm a biztató szavakat, ami arra ösztökélt, hogy tovább keressek kutassak.

Tipp 1. Mentés mindig oda, ahova szeretnék.

Ki ne szeretné, hogy állományait mindig a kívánt alkönyvtárba kerüljenek, és mindig onnan töltődjenek be. Ahhoz, hogy ez így legyen a következőket kell tenni:
1. Nyissuk meg az Eszközök menüt, itt válasszuk ki a Beállításokat. Ebben válasszuk az Általános fület.



2. A Munkakönyvtár mezőbe írjuk be az a helyet, ahová munkánkat menteni szeretnénk. A Másodlagos indítókönyvtárba is ugyanezt a könyvtárat kell megadni.
3. A beállításainkat az OK-val hagyjuk jóvá.
4. Ha ezután elindítjuk az Excelt, elég a Mentés szimbólumra kattintanunk, és a megadott helyre menthetjük a munkánkat.

Tipp 2. Minden egy oldalra kerüljön nyomtatáskor.

1. Igen sokszor előfordul, hogy munkánkat szeretnénk kinyomtatni. Ilyenkor a meglepetés terjedelmesebb Excel dokumentum estében. Nem fér rá egy lapra a munkánk. Mit lehet tenni?
2. A papírtakarékosság és a jobb áttekinthetőség érdekében egy lapra is kényszeríthetjük a nyomtatást. Természetesen ügyelve arra, hogy a nyomtatandó dokumentum ne legyen túl kicsi, mert akkor olvashatatlan. Ha munkalapunkat egy oldalra szeretnénk zsugorítani, akkor előbb nyissuk meg az adott lapot. Válasszuk ki a Fájl, majd az Oldalbeállítás menüpontot. A Legyen pontban adhatjuk meg, hogy hány oldalra kerüljön a dokumentum. Megadhatjuk még a Legyen az eredeti méret pontban azt is, hogy mennyi anyag kerüljön rá egy oldalra.



Tipp 3. A cella határértékének figyeltetése.

1. A táblázatunkban bármelyik cellának határértéket is megadhatunk. Ha ezt az értéket túllépjük, akkor automatikus üzenetet kapunk. Írjuk be az adatokat, majd képezzük ezek összegét. Legyen aktív a megfigyelendő cella. Válasszuk ki a Formátum és a Feltételes formázás parancsot.



2. Ha azt szeretnénk, hogy akkor kapjunk üzenetet, amikor az aktív cellánkban lévő érték 200 fölé nő, ezért az első feltételként a Cella értéke feltételt válasszuk ki a listamezőből. Ezután kattintsunk a nagyobb mint lehetőségre, a harmadik mezőbe írjuk be a 200-at.
3. Kattintsunk a Formátum gombra, ha a vészjelzésnél azt szeretnénk, hogy a szám pirossal jelenjen meg akkor azt itt állíthatjuk be. A többi vészjelzésre vonatkozó formázásról is itt dönthetünk. A beállításunk jóváhagyásaként kattintsunk az OK gombra. A vészjelzés megjelenik minden olyan esetben, ha a cella értéke 200 fölé emelkedik.



Tipp 4. Diagramm szebbé tétele képpel.

1. Sokszor szeretnénk, ha az elkészített diagrammunk szebb lenne. Erre van lehetőség, akkor, ha megfelelő képet találunk a diagrammunkhoz.
2. A beillesztés igen egyszerű. Az elkészült diagrammunkon nyomjuk meg a z egér jobb gombját (helyi menü). Ekkor megkapjuk a Rajzterület formázása ablakot, ahol válasszuk a Kitöltési effektus fület. Keressük meg a Képválasztás… fület. Itt megkereshetjük azt a könyvtárat, ahol a lementett képeink vannak. Válasszuk ki a diagramhoz legjobban illőt. Majd a választásunkat hagyjuk jóvá a Beszúrás füllel. A jóváhagyás után néhány pillanat múlva megjelenik a grafikon háttereként a kép.




Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106