FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
·  Kezdőknek: Kedvenceim a saját CD lemezemen
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
Dátum : 2002-05-02 17:32:49
Szerző : szilaj


Sokszor már csak a REGISTRY segít, hiszen ez a Windows lelke, ahol minden probléma megoldható.

Még mindig csak semmi kapkodás. Itt mindent legalább háromszor meg kell gondolni, mielőtt kitörlünk egy Registry szempontjából fontos bejegyzést. A hozzám érkezett levelek alapján folytatom a témát.

Tipp 1. Nem jelenik meg a jpg előzetes.

Azt, hogy az Intéző mely fájltípusokat képes valóban megjeleníteni, a Registry bejegyzései határozzák meg. Sokszor előfordul, hogy a kis ikonok és a weblapként nézet nem képes megjeleníteni a jpg képekről az előzetes kicsi képet. Ilyenkor megint csak a Registry segít.
1. A már megszokott bejárt úton kezdjük. Start/Futtatás. Itt beírjuk, a bűvös szót: Regedit és OK.
2. Kattintsunk kétszer a HKEY_LOCAL:ROOT kulcsra és induljunk lefelé az alkulcsokban. Keressük meg a jpg kiterjesztést. Kattintsunk kétszer erre a bejegyzésre.



3. Nézzük meg, hogy létezik-e már itt a shellEx alkulcs. Abban az esetben, ha nem találunk ilyet, akkor válasszuk a Szerkesztés/Új/Kulcs menüt és hozzuk létre a shellEx kulcsot.
4. Ha kétszer kattintunk rá, akkor megnyitjuk. Tegyük ezt. Válasszuk a Szerkesztés/Új/Kulcs és nevezzük a kulcsot {BB2E617C-0920-11d1-9A0B-00C04FC2D6C1}-nek.
5. A jobb oldali oszlopban kattintsunk kétszer a bejegyzésre (lapértelmezett) és írjuk be a következőt: {7376D660-C583-11d0-A3A5-00C04FD706EC}. Ezzel be is fejeztük a javítást. Próbáljuk ki, hogy most már a jpg-ről is van előzetes.



Tipp 2. Felhasználói név megváltoztatása.

Amikor a Windows-t telepítjük, akkor egy csomó adat között megadjuk nevünket is, esetleg a cégünk nevét. Előfordult már, hogy ezeket a bejegyzéseket szerettük volna megváltoztatni. Természetesen a megoldás a Registry. Indítsuk el a Regeditet ( Start/Futtatás/Regedit ). A bal oldali ablakban lépjünk be a Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion kulcsba. A bal oldali ablakban megtaláljuk a RegisteredOwner vagy a RegisteredOrganzation bejegyzést, melyre kétszer kattintva megjelenik a szerkesztőablak. Változtassuk meg a nevet. A gépünk új néven fog bejelentkezni az újraindítás után.



Tipp 3. Nem idul a Windows, mert hiányzik egy fájl.

Ennek oka, hogy egy gazdátlan Registry bejegyzés. Nézzük mi ilyenkor a teendő:
1. Amikor a Windowst elindítottuk, akkor kiírja a hiányzó fájl nevét. Jegyezzük meg. ( Nem árt felírni.) Indítsuk el a Regeditet. Válasszuk a Szerkesztés/Keresés menüt és a keresési fogalomként írjuk be a VxD karaktersorozatot.
2. A kereséshez kapcsoljuk be a Kulcs és a Csak teljes szóval egyező jelölőnégyzetet. Amokor a keresés eredményként a bal oldali oszlopban megjelenik a VxD kulcs, akkor kattintsunk rá kétszer. Alatta látni fogjuk az összes illesztőprogramot, amelyek a Windows indulásakor automatikusan betöltődtek.



3. Vessük össze a bal oldali oszlop StaticVxD bejegyzését a hiányzó fájl nevével. Abban az esetben, ha a nevek megegyeznek, akkor az egész VxD kulcsot ki kel l törölni.. Előtte nem árt azonban a biztonság kedvéért másolatot készíteni a Registryről. ( Rendszerleíró adatbázis/rendszerleíró adatbázis exportálása…)



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95