FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
· PC tippek > Kérdezhetek
· Reggelizett a billentyűzetem!?
Dátum : 2001-06-03 17:31:16
Szerző : szilaj


Mit tehetünk akkor, ha folyadékkal leöntöttük a billentyűzetünket? Milyen karbantartást igényel a billentyűzetünk? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Kivel nem fordult még elő, hogy valamilyen folyadékkal leöntötte volna a billentyűzetét? Mi a teendő ilyenkor?

- Ha aránylag tiszta és híg folyadékot öntött rá, akkor a számítógép kikapcsolása után fordítsa a billentyűzetet fejjel lefelé, hogy a folyadék kicsuroghasson, majd hagyja száradni 24 órát szobahőmérsékleten. Ha ezek után a billentyűzet nem működik, vigye el a szervizek egyikébe.

- Ha zsíros, sűrű, vagy édes, ragacsos folyadékot öntött a billentyűzetre, akkor mindenképpen vigye azt el a szervizbe.

Úgy gondolom, hogy a bátrabbak megpróbálhatják az otthoni javítást is. Nem hinném, hogy nagy gondot jelentene a billentyűzet szétszerelése. Természetesen a márkásabb, drágább billentyűzetnél mindez meggondolandó.

Természetesen más jellegű bajok is előfordulnak, hiszen a billentyűzet idővel sok port és piszkot gyűjt össze. Tisztításához speciális tisztítókészlet kell használni. Ilyenek:

Nedves tisztítókendő: Alkoholos alapú vegyszerkeverékkel átitatott letéphető kendőt tartalmaz, amely a kezelt felületet tisztítja, antisztatizálja, és dezinficiálja, vagyis alapvető bakteriális tisztítást végez. Általánosan használható szer, tisztítható vele a számítógép monitor, billentyűzet, készülék burkolatok.

Antisztatizáló tisztítóhab: Billentyűzet és gumigörgők intenzív tisztítására alkalmas. Billentyűzet esetén más folyadékok egyszerűen lefolynak a tisztítás előtt. Az antisztatizáló hab tartósan megmarad a felületen, ami alatt a tisztítás alaposan elvégezhető. A tisztítószer a flakonban folyadék formában van, mely a kifúváskor habosodik, így használata hatékony és gazdaságos.

Sok esetben segít a sűrített levegővel töltött spay, amelynek segítségével kifújhatja a port a billentyűk alól.

Idővel a billentyűk is elszennyeződhetnek, amit egy gyengén megnedvesített ruhadarabbal orvosolhatunk. Ez mindenképpen olcsóbb a tisztítókészletnél.

Ha a billentyűzet megbízhatatlanul működik a tisztítás után is, akkor mindenképpen ellenőrizni kell a csatlakozót. A legvégső esetben egy olcsó billentyűzet vásárlása is megoldás lehet.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95