FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: nyelveket használó billentyűzet
Dátum : 2001-06-12 16:31:23
Szerző : szilaj


Igen sokszor előfordul, hogy billentyűzetünkkel nem a megszokott karaktereket szeretnénk megjeleníteni, hiányzik néhány betű. Hogyan lehet ezen segíteni?

Sokszor előfordult már ismerőseim körében, hogy különleges karaktereket, betűket szerettek volna megjeleníteni. Ez viszont nem mindig sikerült. Ennek természetesen több oka is lehet. Előfordulhat, hogy amikor billentyűzetet vásárolunk nem a kívánt, magyar ékezetes billentyűzetet sikerül megvenni. (Igaz ez az elmúlt időszakban egyre kevesebbszer). Olyannal is sokszor találkozhatunk, hogy valakinek régi billentyűzete van,  olyanoknak akik nem kaptak magyar kiosztásút. Ezek olyan problémák, melyeket hamar meg lehet oldani, hiszen az országbeállítás nem egy ördöngösség. Ha már itt járunk, akkor egy néhány más kényelmi szempontot szolgáló beállítást is megnézünk. Lássuk sorjában lépésről-lépésre:

1.                 A bal egérgombbal kattintsunk a Start gombra. (Képernyő bal alsó sarka.) A Start menüben válasszuk ki a Beállítások menüpontot, majd itt a Vezérlőpult menüt. Keressük meg itt a Billentyűzet ikont.

2.                 Kattintsuk rá duplán. A következő ablaknak kell szemünk elé tárulnia:

3.                 A Billentyűzet tulajdonságai ablak jelent meg. Ha ezt jobban szemügyre vesszük akkor a bal felső sarokban két fül található: a Sebesség és a Nyelv. Válasszuk a sebesség fület. Itt három tolóka van. Rendre a hatásukkal együtt a következők:

a.          Ismétlések közti várakozás: ez a beállítás határozza meg a billentyűzet lenyomása és az automatikus ismétlés kezdete közti időt. (Próbáljuk ki a hatását.)

b.          Ismétlési sebesség: az automatikus betűismétlések közti időt tartalmazza. (Próbáljuk ki a hatását.)

c.           Kurzorvillogás sebessége: a kurzorunk villogási sebességét állíthatjuk be. (Próbáljuk ki a hatását.)

4.                 Ha a Nyelv fülre kattintunk akkor a következővel kell találkoznunk:

Itt állíthatjuk be a kívánt nyelvet. Előfordult már sokszor, hogy olyan külföldi cégnél, ahol idegen nyelvű levelezés is folyik, más nyelv hozzáadására is szükség volt a magyar nyelv mellett. Ezt itt tehetjük meg. A gépelés során ezen nyelvek közt gyorsan át lehet váltani, hiszen ez is csak beállítás kérdése. Abban az esetben, ha a kért nyelv nincs telepítve a gépre, akkor a Windows 95/98 telepítőlemezre van szükség. Nem kell félni a nyelvek telepítésétől. Ha valaki nagyon bizonytalan, akkor kérjen segítséget telepítésben gyakorlott ismerőstől.

5.                 Ha a nyelv fülnél a Tulajdonságok gombot választjuk akkor a következő ablakkal találkozunk:

Itt van lehetősége kiválasztani azokat a billentyűzeteket, amelyek különlegesek. Erre remélhetőleg ritkán lesz szükség, hiszen ma a forgalomba lévő billentyűzetek többsége 101 vagy 102 gombos. Ha ez nem így lenne, akkor itt jó helyen járunk. Válasszuk ki a nekünk megfelelő billentyűzet típusát. Ha ez megtörtént, akkor már csak a telepítő lemezre van szükség ezért jó, ha az ilyenkor kéznél van.

 



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106