FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: nyomtatási gondok, bajok
Dátum : 2001-07-02 10:20:44
Szerző : szilaj


Nem működik a nyomtatónk, holott igen nagy szükség lenne rá. Hardverhibára gondolunk, de igen sokszor máshol keresendő a baj.

Megesik, – szerencsére ritkán – hogy nyomtatni szeretnénk, de a nyomtatónk meg se mozdul. Ilyenkor legelőször a nyomtatóra gyanakszunk, holott az esetek többségében nem ezzel van baj, hanem a hiba eredete más. Most sorra vesszük a leggyakrabban előforduló hibákat.

 

A nyomtatók igen ritkán romlanak el, általában akkor, ha nem rendeltetésszerűen használjuk őket. Igazán igénytelen kis gépek: szeretik, ha tisztaság van körülöttük, még jobban azt, ha megfelelő márkájú festékpatront kapnak. Igazán kényesek a buherált, utántöltött patronokra. Egy nem szakszerűen elvégzett utántöltést követően a legrosszabb esetben akár nyomtatófejet is cseréltethetünk, vagy a legszerencsésebb hiba esetén is színhiányos nyomtatást kapunk eredményül. Úgy gondolom sokan halottak már hasonlóan szerencsétlen esetekről. Természetesen ugyanez a helyzet az utántöltött tonerekkel is. Általánosan elmondható: a nem megfelelő márkájú festék megbosszulja magát, s a végén sokkal többe kerül, mintha eredetit vettünk volna.

Annak, hogy nem tudunk nyomtatni sokkal egyszerűbb okai is lehetnek. Mit kell tennünk ilyenkor?

1                    A nyomtató egyáltalán nem akar elindulni? Ilyenkor áramtalanítani kell a nyomtatót néhány percre (magyarul ki kell kapcsolni). Ajánlatos a gépet is újraindítani úgy, hogy előbb a nyomtatót, majd a számítógépet kapcsoljuk ki. Visszakapcsoláskor előbb a nyomtatót, majd a számítógépet kapcsoljuk be. Az újraindítás után   megint próbáljuk meg a nyomtatást. Ez a kis trükk segíteni szokott, s minden a régi kerékvágásban megy tovább, ugyanis a nyomtató memóriája és az operációs rendszer helyrerázódik.

2                    Néhány olyan tanács, amelynek felvetése sokak számára nevetségesnek tűnik. A nyomtató telepítésekor feltétlenül ellenőrizzük, hogy van-e tintapatron a nyomtatóban vagy, hogy a patront megfelelően raktuk bele a gépbe. Nézzük meg, hogy mindazon rögzítő csíkot, védőréteget amelyet el kellett távolítani eltávolítottuk. A nyomtatáshoz papírra is szükség van. Ellenőrizzük, hogy a papíradagoló fel legyen töltve. Új nyomtató estén az első nyomtatás néhány percig is eltarthat. Legyünk türelemmel.

3                    Minden rendben van (a nyomtató áram alatt van, van benne papír, van benne tintapatron, néhányszor kikapcsolta és bekapcsolta a nyomtatót), és még most sem indul, akkor alaposabb vizsgálódásra lesz szükség melyet lépésről lépésre el kell végezni.

Úgy gondolom, hogy első szusszanásra ennyi elég. A következő részben folytatom a hibakeresési eljárást.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95