FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Kérdezhetek)
·  Kezdőknek: WinZip 4.
·  Kezdöknek: szövegszépítés1
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához 2.
·  Kezdőknek: ötletek a Windows 98 használóinak
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 3
·  Kezdőknek: ötletek a Windows-hoz
·  Kezdőknek: képeslap küldése karácsonyra
·  Kezdőknek: saját nyomda
·  Kezdőknek: monitor beállítási gondok
·  Kezdőknek: programok letöltése és telepítése
·  Kezdőknek: Böngészőprogram
·  Kezdőknek: tévé és rádióműsor a PC-men
·  Kezdőknek: profi lejátszó Windowsban
·  Kezdőknek: Hogyan méretezzem képeim?
·  Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
·  Kezdőknek: Első multimédiás CD-m telepítése
·  Kezdőknek: CD-re kedvenceinket
· PC tippek > Kérdezhetek
· Kezdőknek: nyomtatási gondok, bajok II.
Dátum : 2001-07-10 12:47:11
Szerző : szilaj


Nem működik a nyomtatónk, holott igen nagy szükség lenne rá. Hardverhibára gondolunk, holott igen sokszor máshol keresendő a baj.

Az elmúlt alkalommal néhány olyan problémára próbáltam rávilágítani, amely a nyomtatási gondot okozhatja. A hely hiánya miatt ezt az elmúlt alkalommal be kellett fejeznem. Itt a folytatás.

1) Sokszor előfordul, hogy a papír beszorulása okozhatja a gondot. Ilyenkor a papírt el kell távolítani onnan, ahova beszorult. Alaposan nézzük meg, hogy egy kicsi darab se maradjon a papírtovábbító rendszerben. Ha már a papíradagolóról volt szó, akkor igen gyakori hiba a sokat használt gépeknél, hogy az adagoló mechanizmus elkoszolódik. A tisztítást a használati utasításnak megfelelően végezzük el. Mindenképpen tartsuk be a tisztítófolyadékra vonatkozó előírást. Igen nagy kárt okozhatunk a továbbító mechanizmusban, ha nem a megfelelő folyadékkal tisztítjuk a nyomtatónkat.

2) Oka lehet annak is, ha a nyomtató a sikeres tesztnyomtatás után nem engedelmeskedik a Windows utasításainak, azaz nem nyomtat. Én ilyenkor lépésről lépésre megpróbálok kizárni minden olyan lehetőséget amelyik az összeférhetetlenséget okozhatja. Kizárok minden olyan berendezést, amely szintén a párhuzamos kimenethez kötődik. Ekkor ismét megpróbálok nyomtatni. Ha sikerült, akkor megvan az az eszköz, amely az összeférhetetlenséget okozta. Általában a szkennerrel szokott összeveszni a nyomtató. Megoldást jelent az esetek többségében, ha a nyomtatás előtt a szkenner be van kapcsolva.

3) A nyomtatókat a nyomtatómeghajtó szoftver irányítja. Feladata a kapcsolattartás a PC és a nyomtató között. Amikor a nyomtatót megvesszük ezt a szoftvert fel kell telepíteni a gépre. Minden nyomtatóhoz egyedi szoftver tartozik. Ellenőrizni kell, hogy a valóban helyes program került fel a telepítéskor, vagy sem. Ennek ellenőrzése a következő: Start/Beállítások/Nyomtatók. Ha a nyomtatómeghajtó egyezik a nyomtató típusával, akkor itt nem lehet a gond. / Nem kerül sok időben letörölni a megható szoftvert és újra telepíteni, hátha a telepítés nem megfelelően történt. /



4) Mindenképpen fontos, hogy a nyomtató Alapértelmezett-ként legyen beállítva. Ennek ellenőrzése a következő: Start/Beállítások/Nyomtatók A megjelenő Nyomtató ikonra kell a jobb gombbal kattintani. Ekkor a következő kép tárul elénk:



Ha a pipa az alapértelmezett mellett van, akkor semmi gond. Ha nem, akkor rá kell kattintani, és meg kell próbálni nyomtatni.

5) Gond lehet, hogy a nyomtató nem a megfelelő nyomtatási portra lett beállítva. Általában ez az LTP1, de ezt lehet ellenőrizni a nyomtató használati utasításában. Az, hogy a mi gépünkön ez helyesen van beállítva ennek az ellenőrzése a következő: Start/Beállítások/Nyomtatók A használni kívánt ikonra kell kattintani, majd a Tulajdonságokra. Ezen belül a Részletek fülre. Ekkor a következő kép jelenik meg a monitorunkon:



6) Nem árt az utolsók közt ellenőrizni azt, hogy a nyomtató és a nemrég telepített eszköz között nincs-e összeférhetetlenség. Ilyenkor is nyomtatási gondok léphetnek fel. Ennek ellenőrzése a következő. Start/Beállítások/Vezérlőpult/Rendszer. A Rendszerre kétszer kattintva az Eszközkezelőt kell választani. A monitoron a következőt lehet látni:


Itt kell megnézni, hogy itt milyen kimenetet említenek (COM, LTP). A mennyiben a nyomtatókimenet nem illeszthető össze valamely másik eszköz kimenetével, akkor emellett egy felkiáltójel jelenik meg. A megszüntetésére a következő módon lehetséges: Kétszer kell kattintani a zavaró kimenet nevére, majd be kell lépni a Hardver Hibakereső részbe. Itt lehet további utasításokat találni a hiba elhárítására.

Úgy gondolom, hogy minden olyan lehetséges esetet végig vettünk, amely előforduhat, akkor, ha a nyomtató nem úgy működik, ahogy annak lennie kell. A mennyiben a probléma még most is fennáll, akkor már csak a szakember segíthet. Emelt fővel mehetünk segítséget kérni, hisz mi mindent megtettünk, ami egy felhasználótól elvárható.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106