FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: a DVD
Dátum : 2001-08-14 09:21:56
Szerző : szilaj


DVD megható? Manapság tele van a számítástechnikával foglalkozó média ezzel a névvel. Mire szolgál ez a berendezés? Fantasztikus minőségű kép, tiszta hang és még ki tudja milyen szolgáltatások hada. Ez a DVD?

Bár a CDROM lemez meglehetősen komoly adattároló kapacitással rendelkezik. A számítógépes programok és játékok egyre nagyobb helyet foglalnak el, és még ki látja a végét? Vannak programok már most is, amelyek 2-3 CD-ROM lemezen férnek el. Mindez nem jelent gondot a DVD lemezek számára. Itt ugyanis sokkal több információ fér el, így akár egy teljes mozifilm tárolására is felhasználhatók. Ezért ez a megoldás kezdi kiszorítani a VHS kazettákat. Aki mostanában jár videotékában egyre több filmet megtalál DVD lemezen is.



A DVD lemez külsőre úgy néz ki, mint a CD lemezek, de digitális 1 és 0 jeleket hordozó pontok ezen lemezen sokkal kisebbek, és közelebb helyezkednek el egymáshoz. Míg a CD általában 650 MB-os tárolókapacitással rendelkezik, addig a DVD lemez ennek a többszöröse.



A DVD lemezek lejátszására egy DVD-ROM meghajtóra van szükség. Választásunkat megnehezíti az a gond, hogy a DVD-meghajtók piaca már ma is hatalmas: Különböző árú és minőségű szerkezeteket lehet venni. Ezért igen fontos, hogy az ember alaposan tájékozódjon mielőtt megvásárolná valamelyiket.

Egy DVD-ROM szinte mindegyik gépbe beszerelhető. Ha már van a gépben egy CD-ROM meghajtó, akkor nincs más teendő, mint azt kivenni és a DVD-meghajtót a helyébe betenni. De mi lesz a régi CD lemezekkel? Semmi gond, hiszen a DVD-ROM tökéletesen ellátja a CD-ROM-ok funkcióit. Ha valaki elhatározta, hogy DVD-ROM meghajtót tesz a gépébe, akkor a kezdők mindenképpen úgy vegyék meg a meghajtót, hogy azt a vásárlás helyén be is szereltetik. A bátrabbak próbálkozhatnak, ugyanis mindegyik DVD-meghajtóhoz alapos beszerelési útmutatót is adnak.



A DVD lemezek hatalmas kapacitása ideálissá teszi az eszközt a különleges minőségű képek és hangok adathordozójának szerepére. Ahhoz, hogy otthon DVD filmet játsszon le valaki, nem elég csak a meghajtó és a lemez. A videolemezek megnézéséhez azért mindenképpen egy gyors gépre van szükség.



Ha a jövőt látnánk, akkor biztosak lehetnénk abban is, hogy nem sok idő kell ahhoz, hogy az otthoni PC-ben olyan DVD-ROM legyen amely írható és törölhető DVD lemezeket is kezelni tudja, mindezt elérhető áron. Nem kell nagy jóstehetségnek lenni ahhoz, hogy megmondja valaki: ez már csak néhány év. Vagy talán még annyi sem?



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106