FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: WinZip 1.
Dátum : 2002-07-09 15:53:33
Szerző : szilaj


A tömörítés célja elsősorban az, hogy tárhelyet takarítsunk meg ...

Előbb vagy utóbb mindenki aki Internetezik találkozik a tömörített fájlokkal. Ki előtt ne lennének ismertek a következő rövidítések: ZIP, TAR, BinHex. Ha tömörített állományokat használunk, természetesen szükségünk lesz olyan programra, amelyik a kicsomagolást is elvégzi. Éppen ezért nagyon fontos, hogy egy legalább egy tömörítő programmal teljesen tisztába legyünk. A népszerűségi lista élén áll a WinZip, melyet a Nico Mak Computing készített. Úgy gondolom, hogy ennek a programnak a részletes ismertetése mindenki hasznára válhat.



A fájlméretek csökkentésére, és ezáltal az adatátvitel gyorsítására igen sok tömörítési eljárások állnak rendelkezésünkre. Tisztázni kellene, hogy mit nevezünk tömörített állománynak. Akkor beszélünk tömörített állományokról, ha amelynek mérete kisebb, mint az eredeti fájlméret volt. Tömörített állományoknál adataink nem használhatók többnyire, így kicsomagolási eljárásra van szükségünk.

Sok esetben készítünk önkicsomagoló archívumokat. (self-extracting). Ezek futtatható programok, melyek több tömörített fájlt tartalmaznak.
Lehetünk kezdők, de akár évek óta is használhatjuk a ZIP fájlokat, azt biztosan észrevettük, hogy a WinZip logikusan felépített kezelőfelülettel rendelkezik. Így könnyedén használatba vehetjük. A program valójában két gyökeresen különböző fájltömörítési eljárást dolgoztak ki. Az egyik a kezdőknek, a másik a haladóknak. A második eljárás sokkal hatékonyabb, olyan felhasználóknak szól, akik rendszeresen dolgoznak ZIP fájlokkal.

Mielőtt hozzáfognánk a program telepítéséhez, nézzük meg milyen tulajdonságokkal rendelkezik a WinZip:

1. Támogatja a hosszú fájlnevek használatát
2. Számos tömörített fájlformátumot kezel
3. Önkicsomagoló tömörített fájlokat is kezel
4. Együttműködik a vírusirtó programokkal

Tipp 1. WinZip telepítése

1. Töltsük le a WinZip önkicsomagoló archívumot. Ehhez a következő címen jutunk hozzá: http://www.winzip.com . A letöltéshez kattintsunk a Download Evaluation Version hivatkozásra.



2. Nyissuk meg a mappát, amelybe a WinZip archívumot mentettük.

3. Kattintsunk duplán a WinZip81.exe fájlra. A WinZip telepítése a következőképpen indul:



4. Kattintsunk a Setup gombra. Néhány másodperc múlva újabb párbeszédablak jelenik meg.



5. Az Install to mezőben láthatjuk, hogy a WinZip program alapértelmezés szerint melyik mappába kerül. Ha ezen változtatni szeretnénk, akkor ezt minden további nélkül megtehetjük. Miután megadtuk a célmappát, kattintsunk az OK gombra.

6. A következő párbeszédablakban a WinZip lehetőségeiről tájékozódhatunk.. Kattintsunk a Next gombra, majd a következő ablakban a Yes gombra, ha a licenszszerződést elfogadjuk.



7. A WinZip programot használhatjuk Wizard ( Varázsló ) vagy Classic ( Klasszikus ) módban. A következő ablakban megadhatjuk, hogy melyik értelmezés szerint akarjuk elindítani a programunkat.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95