FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: hangkártya
Dátum : 2001-09-01 11:40:22
Szerző : szilaj


Ha a játékhoz használjunk a hangkártyát, akkor a legfontosabb, hogy a hang minősége megfelelő legyen. A megszólaló hang minőségéért a kártyán lévő DA/AD konverterek, a felelősek.

A hangkártya alapvetően egy olyan eszköz, amely fogadja azokat a jeleket, amelyek felé irányulnak, valamint jeleket bocsát ki. Röviden I/O eszköz. Arra való, hogy lehetővé tegye a hangzó világ és a számítógép közötti kétirányú kommunikációt. Nagyon jó lenne, a hangkártya ma már alapvető része lenne a PC-nek

A hangkártya funkcionálisan 3 részre bontható:

Ř      Lejátszórész (hangdigaitalizáló)

Ř      MIDI szintetizátor

Ř      MIDI interface

A lejátszó rész, úgy működik, mint egy magnetofon, felvesz és lejátszik hangokat. Ezt a részét használjuk a kártyának, amikor hangszerek hangjait vesszük fel, játszunk, vagy mp3 zenét hallgatunk.

 

 

MIDI szintetizátor. Ez tényleg egy szintetizátor, digitális hangszer, különféle dalszerkesztő programokkal hívható életre a kártyának ezen része, általában nem zenész beállítottságú emberek előtt rejtve maradnak ezek a lehetőségek.


MIDI interface Feladata a külső MIDI eszközök csatlakoztatása a számítógéphez.

Ha már meg van az elhatározás és a pénz a hangkártyára, akkor ott a nagy kérdés, hogy milyen hangkártyát vásároljunk? Itt is, mint a számítógép vásárlásánál az a az igazi kérdés, hogy mire szeretnénk használni a hangkártyánkat.

 

 

v     Játékokhoz és szórakozáshoz vagy

v     Zenét hallgatni és zenét készíteni

 

Ha a játékhoz használjunk a hangkártyát, akkor a legfontosabb, hogy a hang minősége megfelelő legyen. A megszólaló hang minőségéért a kártyán lévő DA/AD konverterek, a felelősek. Ezek alakítják át a számítógép digitális hangját analóg hanggá, és viszont. Vegyünk tehát olyan hangkártyát, amelyiknek jó minőségű a DA/AD konvertere. Abban az esetben ha zenélésre szeretnénk használni a hangkártyánkat, nem szabad sajnálni a pénzt a kártyáért. Ezek a hangkártyák nem tizenegynéhány ezer forintba kerülnek. Nem árt, ha szakember van a közelben. Természetesen ezek a kártyák sem helyettesítik a néhány tízmillió forintba kerülő hangstúdiókat. Hiába veszi meg az ember a 280e Ft-os kártyát, szükség van még egy keverőpultra, énekhez jó minőségű mikrofonra. Szóval nem olcsó dolog.

Tanácsok vásárlás előtt:

 

 

ü      Alaposan nézzünk utána a kiszemelt példánynak a szaklapokban, vagy az Interneten.

ü      Nem érdemes teljesen új eddig ismeretlen terméket megvenni. Ehhez várni kell legalább egy fél évet. Ekkorra már a termék kiforrotta magát, a hozzá adott szoftverek is azt nyújtják, amit ígérnek.

ü      Jó, ha van olyan ismerősünk aki olyan hangkártyát használ, amilyet venni szeretnénk. Ő ismeri a kártya minden jó és rossz tulajdonságát.

ü      Nem árt olyan boltot keresni, ahol értenek is valamit a hangkártyához és nem csak eladni akarják a terméket. Legjobb esetben annyit tudnak a kártyáról, ami az ismertetőben szerepel.

 

 

Végül még egy mondat. Ha hosszabb távra gondolkodunk és fontos nekünk a hangkártya, akkor ne hamarkodjuk el a vételt. Gondoljuk végig az olvasottakat.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95