FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: hangkártya
Dátum : 2001-09-01 11:40:22
Szerző : szilaj


Ha a játékhoz használjunk a hangkártyát, akkor a legfontosabb, hogy a hang minősége megfelelő legyen. A megszólaló hang minőségéért a kártyán lévő DA/AD konverterek, a felelősek.

A hangkártya alapvetően egy olyan eszköz, amely fogadja azokat a jeleket, amelyek felé irányulnak, valamint jeleket bocsát ki. Röviden I/O eszköz. Arra való, hogy lehetővé tegye a hangzó világ és a számítógép közötti kétirányú kommunikációt. Nagyon jó lenne, a hangkártya ma már alapvető része lenne a PC-nek

A hangkártya funkcionálisan 3 részre bontható:

Ř      Lejátszórész (hangdigaitalizáló)

Ř      MIDI szintetizátor

Ř      MIDI interface

A lejátszó rész, úgy működik, mint egy magnetofon, felvesz és lejátszik hangokat. Ezt a részét használjuk a kártyának, amikor hangszerek hangjait vesszük fel, játszunk, vagy mp3 zenét hallgatunk.

 

 

MIDI szintetizátor. Ez tényleg egy szintetizátor, digitális hangszer, különféle dalszerkesztő programokkal hívható életre a kártyának ezen része, általában nem zenész beállítottságú emberek előtt rejtve maradnak ezek a lehetőségek.


MIDI interface Feladata a külső MIDI eszközök csatlakoztatása a számítógéphez.

Ha már meg van az elhatározás és a pénz a hangkártyára, akkor ott a nagy kérdés, hogy milyen hangkártyát vásároljunk? Itt is, mint a számítógép vásárlásánál az a az igazi kérdés, hogy mire szeretnénk használni a hangkártyánkat.

 

 

v     Játékokhoz és szórakozáshoz vagy

v     Zenét hallgatni és zenét készíteni

 

Ha a játékhoz használjunk a hangkártyát, akkor a legfontosabb, hogy a hang minősége megfelelő legyen. A megszólaló hang minőségéért a kártyán lévő DA/AD konverterek, a felelősek. Ezek alakítják át a számítógép digitális hangját analóg hanggá, és viszont. Vegyünk tehát olyan hangkártyát, amelyiknek jó minőségű a DA/AD konvertere. Abban az esetben ha zenélésre szeretnénk használni a hangkártyánkat, nem szabad sajnálni a pénzt a kártyáért. Ezek a hangkártyák nem tizenegynéhány ezer forintba kerülnek. Nem árt, ha szakember van a közelben. Természetesen ezek a kártyák sem helyettesítik a néhány tízmillió forintba kerülő hangstúdiókat. Hiába veszi meg az ember a 280e Ft-os kártyát, szükség van még egy keverőpultra, énekhez jó minőségű mikrofonra. Szóval nem olcsó dolog.

Tanácsok vásárlás előtt:

 

 

ü      Alaposan nézzünk utána a kiszemelt példánynak a szaklapokban, vagy az Interneten.

ü      Nem érdemes teljesen új eddig ismeretlen terméket megvenni. Ehhez várni kell legalább egy fél évet. Ekkorra már a termék kiforrotta magát, a hozzá adott szoftverek is azt nyújtják, amit ígérnek.

ü      Jó, ha van olyan ismerősünk aki olyan hangkártyát használ, amilyet venni szeretnénk. Ő ismeri a kártya minden jó és rossz tulajdonságát.

ü      Nem árt olyan boltot keresni, ahol értenek is valamit a hangkártyához és nem csak eladni akarják a terméket. Legjobb esetben annyit tudnak a kártyáról, ami az ismertetőben szerepel.

 

 

Végül még egy mondat. Ha hosszabb távra gondolkodunk és fontos nekünk a hangkártya, akkor ne hamarkodjuk el a vételt. Gondoljuk végig az olvasottakat.


· Hozzászólások
Falcon - 2003-03-26 13:06:42 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Hali!

Az a gondom, hogy az SB Live hangkártyámon akad a hang Win XP Prof. alatt. Akkor is, ha a hozzá való, XP-s drájvert telepítem fel! Az esetet bővebben is ismertettem a Origo Fórumban, a TechBázis - Szoftverek pontnál.
Mi lehet a gond? Még újjabb drájver kell?? Ha igen akkor megyik, és honnan?

Aki tud, segítsen!

Köszi!

Falcon
Gercso - 2003-03-15 17:06:57 válasz erre
Akkor bocs, hülye vagyok.
Attka - 2003-03-15 17:06:17 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Hali!

Nekem 4.1-es SB Live-om van!Jó régi de szuperul müködik még most is!

Csumi:Attka
Gercso - 2003-03-15 16:46:33 válasz erre
Kösd be a hangfalakat, majd meghallod...;) Szerintem 5.1-es, nem sok 4.1 kártyával találkoztam eddig, a SoundBlaster Live! sorozatból pedig nem is hallottam olyanról, ami nem 5.1-es volt. Nézd végig a csatikat, ha van első, hátsó, és mély, akkor 5.1-es. Egyáltalán van olyan, hogy 4.1? Jah, nincs, quadrofon van, vagy mi a franc, de az négy hangszóró. Szól ha a kártyádon van mély kimenet is, akkor 5.1.
tapi - 2003-03-15 15:02:23 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Szerbusztok!
Kérdésem van ebben kérem asegitséget!
Használtan vettem egy Sund Blaster Live kártyát,a csip száma CT4830.Azt szeretném kérdezni,hogy ez 5.1 vagy 4.1-es kártya?
Elöre is köszönöm! Tapi
Ngreg - 2002-06-16 03:53:37 válasz erre
Az SB 5.1-el nekem is gond volt.A tunerkártya indítása után lefagyott a Win98. De kiderült, hogy az alaplap nembírja a kettőt egyszerre (Assus Tusl-2c). Winme alatt viszont már semmi gond nincs.
Q_Cherry - 2002-06-16 00:13:05 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Nekem Diamond Sonic Impact Hangkártyám van, aminek az egyik előnye hogy, egyszerre szolaltathatok meg róla tőbb dolgot is, és mindegyiket külön külön halkithatom hangosithatom, anélkül hogy a másikis elhalkulna, vagy fel hangosodna. A midi teljesitménye sem rossz hiszen az egyetlen ojan kártyám ami szebben szól mint a szintetizátorom. Az árát nemtudom pontosan mert kézalatt vettem, jóval az ára alatt, az biztos hiszen nem egy rossz cucc.
Hátránya egyedül az, hogy nemnagyon szereti a belső modemem és ezért voltak elöször problémák de aztán driver frissitésekkel rendbejött. Viszont nyugodtan berakhattaok mellé bármilyen másik hangkártyát nem veszik össze vele.
Sőt megfelelően megosztható a munka kettejük között.
ObelX - 2002-03-13 18:37:15 válasz erre
Tamasg: Windows reinstall, vagy csak a hk driverét tedd fel újra.
tamasg - 2002-03-13 10:34:25 válasz erre
Üdv
Én Sb live 5.1 hangkártyát használok, mind addig tökéletesen müködöt amig a tv tuner kártyámat ki nem cseréltem ekkor kezdödött a gondok DevCon32.dll fájl.

10H számú kivételt okozot a DevCon32.dll modulban a 016f:100117d0 címen
Hiba jelenségét egyszerüen megoldottam szóban forgo fájlt a system könytárból kitöröltem igy legalább a windows elindul igaz, hogy az EAX és midi hangokat nem tudom lejátszani de elindul a gép és a játékoknak is van hangja mp3 is letudok játszani.
Aki valamit tud segiteni kérem segitsen
Carter - 2001-10-15 13:38:29 válasz erre
Szerintem a Gravis UltraSound PNP hangkártyánál nincs jobb :)) (ennyi pénzért :)) Mindenesetre egy Sb nem érhet fel vele. Sajnos win2000 alá már nincs megfelelő driver alá, (szól azért) és ISA-s.. a P4 ben már nincs ISA slot, de egy ideig még azért nagyon jó lesz (nekem)

 
Következő 10
Lap: 1, 2
© szamitogep.hu