FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
Dátum : 2002-04-27 21:53:58
Szerző : szilaj


Sokszor már csak a REGISTRY segít, hiszen ez a Windows lelke, ahol minden probléma megoldható.

Csak semmi kapkodás. Itt mindent legalább háromszor meg kell gondolni, mielőtt kitörlünk egy Registry szempontjából fontos bejegyzést. Ezzel bizony a Windowst tönkretehetjük. Legyünk tehát óvatosak.

Tipp 1. Elfelejtett jelszó

Bizonyára nem csak én jártam már úgy, hogy az Internethez szerettem volna hozzáférni az Internet Explorer-en keresztül, de az jelszóval volt védve. Valaki véletlenül jelszóval védte le. Így senki sem férhetett hozzá, csak az, aki levédte. Ő pedig nem emlékezett a jelszóra. Ilyenkor az ember felméri a lehetőségeit, s megpróbálja a legegyszerűbbet megtalálni. Így találtam rá a Registry-s megoldásra.
1. Ilyenkor a jelszó eltávolításához nyissuk a Registryt. Ennek a módja a következő: Start/Futtatás/Regedit2. Amikor a Regedit ablaka megjelenik akkor a következő helyekre kell belépni. Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Ratings. Nagyon vigyázzunk az útvonalra. Gyorsan el lehet tévedni. A leírtak pontos betartása igen fontos. Itt mindet ki kell törölni, csak az (Alapértelmezett) (Nem beállított érték) maradjon meg. Ez után be lehet zárni az ablakot, nincs szükség a jelszóra az Internet indításához.Tipp 2. Programmaradékok eltávolítása

Sokszor járhatunk úgy, hogy egy-egy program egyes részeit nem tudjuk kitörölni a Windows szoftvermenüjéből. Cipeljük magunkkal fölöslegesen, pedig nincs is rá szükségünk. Csak a helyet foglalja és az idegeinket őröli. A Registry itt is segít.
1. Ha egy programot szeretnénk eltávolítani akkor mindig a következővel kezdjük. Beállítások/Vezérlőpult/Szoftver/telepítés/Eltávolítás. Itt megjelenik az összes olyan program amelyiket a gépünkre telepítettünk. Innen kell kiválasztani azt az egyet, amelyiket törölni szeretnénk. Ha ez az eljárás nem működik hibátlanul, akkor a szoftver bejegyzése benne marad a listában, holott a fájl és az eltávolító program törlődött.2. A maradék eltávolításához nyissuk meg a Registryt a szokásos módon. Lépjünk be a Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Uninstall kulcsba. Itt minden olyan szoftvert megtalálunk amely az eltávolítási listánkban szerepel.3. Ha eltávolítottuk a programot, akkor ezzel a listábóla hozzá tartozó bejegyzést is letávolítjuk. A Szoftver ablakban megjelenő elnevezést Display Name értékként találjuk meg.

Tipp 3. Telepítési útvonal megváltoztatása

Amikor gépünkre feltelepítettük a Windowst, akkor a gépünk megjegyzi a telepítési útvonalat, vagyis annak a meghajtónak a betűjelét, ahonnan telepítettünk. Tegyük fel hogy, ez a mi esetünkben egy CD-olvasó volt F betűjellel. Amikor merevlemez meghajtót cserélünk, akkor a CD-olvasó betűjele megváltozik. A Windows setup hiába keresi az F meghajtón az illesztő programokat. Ezt a betűjelet megint a Registryben lehet beállítani.
1. A Windows NT-nél a menet a következő. Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/WindowsNT/CurrentVersion/Sourcepath kulcsba kell belépni.
2. Az egér jobb gombjával kattintsunk az ablak jobb oldalában a Standard-ra. Nyissuk meg a Változtatás opciót. Írjuk beaz új lemezegység betűjelét és a könyvtárat.· Hozzászólások
Gordon2 - 2004-06-07 10:58:48 --= nem regisztrált =-- válasz erre
http://spacefed.com/gc/i.cfm?tft=87076
Bad Sector - 2004-06-07 07:56:33 válasz erre
ADAware? vagy Search & Destroy 1.3??? Probaltad mar oket?
Gondolom valami crack oldalrol szedtel le valamit es a egy kis ActiveX elem is letoltodott a gepedre amire elolvasas nelkuli YES-t nyomtal...

P.S.: Ajanlatos meg a Panda ActiveScan is!
Pifta - 2004-06-07 07:21:34 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Hellotok, nekem az a problémám, hogy amikor bejelentkezek, akkor egy kis ablakban jalanik meg az a stöveg, hogy "nem találja a penis.exe fájl-t". Szal a penis.exe egy vírus volt le írtottam, kitörlődött, csakhogy ez beíródott vhova, hogy mindig el akarja indítani az XP! Beírtam a registry keresőjébe meg is találta, kitöröltem, és most ugyanúgy szar amint előtte! többször is benne volt a registryben, mindenhonnan kitöröltem! Légyszi segítsetek!!
arkadius - 2002-06-16 16:31:31 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Társítás az azt jelenti, hogy egy adott típusú fájlt tudsz kapcsolni egy adott típusú alkalmazáshoz. Utána ha 2x rákattintasz pl. intézőben a fájlra, akkor a társított alkalmazással fogod megnyitni az adott fájlt.Pl. a .doc kiterjesztésű fájlt társíthatod a microfost worddel.

Üdv.
westa - 2002-06-16 02:27:31 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Sziasztok kedves mindanyian!:)
Klassz,hogy idetévedtem és remélem majd lesz hatása!Tudatlanságom révén csak kapkodok össze-vissza és sehova se jutok.Csak 1pld-a(az 1000-ből)Mi a franc az a társítás?Valahogy érzem de ez kevés,mert nem tudom mit,mível kell társítíni.Szeretném megtanulni a Windows-fájlok nevét és azt,hogy hova való és minek.Tudnátok nekem segíteni.Előre is köszönöm Westa
akoszoslak - 2002-04-28 17:34:10 --= nem regisztrált =-- válasz erre
Udvozollek.

Ha letezik telepatia akkor innet kezdve en hinni fogok benne... Megint sikerult oromot okoznod.
Erre konnyen ratudnek szokni....
Evek ota egyedul oldom meg a geppel kapcsoltas gondjaim nagyreszet. Nem tanultam a gep kezelest csak ami ramragadt a kosszal egyutt abbol gazdalkodom.+r
Van e otleted, mikeppen tudnam letolteni az okossagokat.Eddig kiteptem alapokat a konyvtarban / mar elfogytak a magyarnyelvu oldalak / ha hasznalni akartam a papirt de a technika fejlodik ugylatom igy alkalmazkodni kenyszerulok.
A Win Biblia okossagara illetve az egyebb magyarnyelvu " segitseg" - re gondoltam tulajdonkeppen. Volna e hasznalhato tanacsod? Szeretnem potolni a hianyossagok egyreszet lepesenkent.
Sok sikert a munkadhoz !
udv akoszoslakatos
 
 
© szamitogep.hu