FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
Dátum : 2002-04-27 21:53:58
Szerző : szilaj


Sokszor már csak a REGISTRY segít, hiszen ez a Windows lelke, ahol minden probléma megoldható.

Csak semmi kapkodás. Itt mindent legalább háromszor meg kell gondolni, mielőtt kitörlünk egy Registry szempontjából fontos bejegyzést. Ezzel bizony a Windowst tönkretehetjük. Legyünk tehát óvatosak.

Tipp 1. Elfelejtett jelszó

Bizonyára nem csak én jártam már úgy, hogy az Internethez szerettem volna hozzáférni az Internet Explorer-en keresztül, de az jelszóval volt védve. Valaki véletlenül jelszóval védte le. Így senki sem férhetett hozzá, csak az, aki levédte. Ő pedig nem emlékezett a jelszóra. Ilyenkor az ember felméri a lehetőségeit, s megpróbálja a legegyszerűbbet megtalálni. Így találtam rá a Registry-s megoldásra.
1. Ilyenkor a jelszó eltávolításához nyissuk a Registryt. Ennek a módja a következő: Start/Futtatás/Regedit



2. Amikor a Regedit ablaka megjelenik akkor a következő helyekre kell belépni. Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Policies/Ratings. Nagyon vigyázzunk az útvonalra. Gyorsan el lehet tévedni. A leírtak pontos betartása igen fontos. Itt mindet ki kell törölni, csak az (Alapértelmezett) (Nem beállított érték) maradjon meg. Ez után be lehet zárni az ablakot, nincs szükség a jelszóra az Internet indításához.



Tipp 2. Programmaradékok eltávolítása

Sokszor járhatunk úgy, hogy egy-egy program egyes részeit nem tudjuk kitörölni a Windows szoftvermenüjéből. Cipeljük magunkkal fölöslegesen, pedig nincs is rá szükségünk. Csak a helyet foglalja és az idegeinket őröli. A Registry itt is segít.
1. Ha egy programot szeretnénk eltávolítani akkor mindig a következővel kezdjük. Beállítások/Vezérlőpult/Szoftver/telepítés/Eltávolítás. Itt megjelenik az összes olyan program amelyiket a gépünkre telepítettünk. Innen kell kiválasztani azt az egyet, amelyiket törölni szeretnénk. Ha ez az eljárás nem működik hibátlanul, akkor a szoftver bejegyzése benne marad a listában, holott a fájl és az eltávolító program törlődött.



2. A maradék eltávolításához nyissuk meg a Registryt a szokásos módon. Lépjünk be a Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Uninstall kulcsba. Itt minden olyan szoftvert megtalálunk amely az eltávolítási listánkban szerepel.



3. Ha eltávolítottuk a programot, akkor ezzel a listábóla hozzá tartozó bejegyzést is letávolítjuk. A Szoftver ablakban megjelenő elnevezést Display Name értékként találjuk meg.

Tipp 3. Telepítési útvonal megváltoztatása

Amikor gépünkre feltelepítettük a Windowst, akkor a gépünk megjegyzi a telepítési útvonalat, vagyis annak a meghajtónak a betűjelét, ahonnan telepítettünk. Tegyük fel hogy, ez a mi esetünkben egy CD-olvasó volt F betűjellel. Amikor merevlemez meghajtót cserélünk, akkor a CD-olvasó betűjele megváltozik. A Windows setup hiába keresi az F meghajtón az illesztő programokat. Ezt a betűjelet megint a Registryben lehet beállítani.
1. A Windows NT-nél a menet a következő. Hkey_Local_Machine/Software/Microsoft/WindowsNT/CurrentVersion/Sourcepath kulcsba kell belépni.
2. Az egér jobb gombjával kattintsunk az ablak jobb oldalában a Standard-ra. Nyissuk meg a Változtatás opciót. Írjuk beaz új lemezegység betűjelét és a könyvtárat.




Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95