FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: képeslap karácsonyra
Dátum : 2001-12-16 17:42:07
Szerző : szilaj


Még nem késő! Mindennél többet ér a magunk által elkészített képeslap. Próbáljuk meg.

Úgy gondolom mindenki szereti meglepni szeretteit, ismerőseit. Az ünnepnap mindig alkalmas erre. Egy szép karácsonyi képeslapot nem is olyan nehéz elkészíteni, hiszen a számítógépén mindenkinek van valamilyen rajzolóprogram, ha nem más, hát a Windows viszonylag szerény lehetőséggel felszerelt Paint-je. Itt az ideje, hogy gépünket a művészi ötleteink megvalósítására használjuk fel, úgy, hogy magunk készítünk karácsonyi üdvözlőlapot. Természetesen más programokkal is lehet alkotni, mint a Paint. Itt van a sokak által ismert Paint Shop Pro program, vagy a Corel cég Print House Magic szoftvere. Ezekkel már egészen profi üdvözlőlapot lehet készíteni. Én a Corel Print House Magicet használtam.



Indítsuk el a Print House Magic programot. Az indítás után válasszuk a From scratch utasítást ( Üres dokumentum ), utána pedig Greeting Cards ( Üdvözlőlapok ) pontot, és nyomja meg a Next-et ( Tovább ). Itt többfajta különböző alakú lap közül lehet választani. Én a Postcard-ot ( képeslap ) választottam. Ezután a méretről kell dönteni. Lehet az előre elkészítettek közül választani, és természetesen mindenki maga is megadhatja, hogy milyen nagyságú lapot szeretne készíteni. Én a 100*148-as méretet választottam. A választás után meg kell nyomni a Done ( Befejezés ) gombot. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor kattintsunk az Ad things ( Különféle dolgok hozzáadása ) menüpontra, majd az Intems from Catalog-ot ( Minták a katatlógusból )válasszuk. Végül pedig a Background ( Háttér ) gombra kattintsunk.



Ha a Holiday ( Ünnep ) menüpontot választjuk, akkor igazán sok olyan háttérkép közül kell eldöntenünk, hogy melyik a legmegfelelőbb a karácsonyi hangulatú képeslapnak. Én a Christmas-t ( Karácsony ) választottam. A választásunkat a Done ( Befejezés ) menüponttal hagyjuk jóvá.



Döntenünk kell, hogy szeretnénk-e keretet a képeslapunknak, vagy sem? Én most nem készítettem keretet, viszont a Clipartból ( Képgyüjtemény) választottam egyet. Keressük meg a Special Occasions-t( Különleges alkalmak ). Itt több olyan képet is találtam amelyik a illik a karácsonyi képeslapra. Én a Mary_jos-t választottam, melyet a Done-nal hagytam jóvá.



Most már nincs hátra más, mint a szöveg megírása és megformázása. Lássunk hozzá! Válasszuk a függőleges ikonsoron az A betűt. Ekkor az egér nyila egy + jelé változik, ha a munkaterület felé visszük. Válasszuk ki, hogy hova szeretnénk írni. Természetesen a beírt szöveg nem lesz egyből olyan, amelyet az ember szívesen elfogad. Ezért ezt meg kell formázni. Ennek a módja az, hogy kijelöljük a szöveget, majd a jobb egérgombbal egyet klikkelve a szövegre kiválasztjuk a Text Style menüpontot és elkezdjük szövegünk formázását. Ha végeztünk, akkor ismét a Done menüpontra való klikkelléssel fejezhetjük be munkánkat, s nincs más hátra, mint a lap kinyomtatása és elküldése szeretteinknek. Természetesen a drótpostát is választhatjuk.






Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106