FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: WinZip 2.
Dátum : 2002-08-01 16:10:37
Szerző : szilaj


A tömörítés egyik legfontosabb célja az, hogy az adatállományokat könnyebben átvihessük egyik gépről a másikra.

Az elmúlt alkalommal megnéztük, hogy mire is jó a tömörítő program, valamint azt, hogy hogyan kell az Internetről letölteni a WinZip programot. Folytatnánk az ismerkedést a programmal.

Tipp 1. A WinZip Wizard ( varázsló ) módban

Ha a Wizard mód mellett döntöttünk, akkor a program a következő lépésben a ZIP fájlok keresését javasolja.



Mint látjuk a következő két lehetőség közül választhatunk:

1. A Search Entire Hard Disk ( keresés az egész merev lemezen ) választásával a program a merevlemez ( vagy lemezek ) összes mappájában elvégzi a keresést.

2. A Quick Search ( gyorskeresés ) választásával a keresést két előre meghatározott mappában végezhetjük el. Ezek a mappák szükség szerint átnevezhetők természetesen, illetve újabb mappákat vehetünk fel a kedvencek közé.
Ha befejeződött a keresés, akkor a telepítő program megadja a talált tömörített állományok számát. Nekem, mivel a program már régen fel volt telepítve 4 új állományt talált és adott hozzá a régiekhez.



Ha a talált ZIP fájlok száma meghaladja a kétszázat, akkor választanunk kell, hogy mit tegyen a program:

1. Lehetőségünk van arra, hogy csak a download vagy dnload nevű mappákat vesszük fel

2. De lehetőségünk van arra is, hogy a további ZIP fájlokat a szokott helyre vegye fel, de ebben az esetben, ha ezek száma eléri a kétszázat, a WinZip leállítja a műveletet
A telepítsé befejezéséhez kattintsunk a Next gombra. A telepítő létrehozza a Start menüben a WinZip Wizard menüpontot. A WinZip ezennel készen áll a munkára.

Tipp 2. A WinZip Classic ( klasszikus ) módban

Amikor a klasszikus módot választjuk, akkor a telepítőprogram két lehetőséget kínál fel.



1. Express setup ( gyors telepítés ). Ekkor a telepítő programunk a Start menüben létrehozza a WinZip mappát, ezután elindítja a programot.

2. Custom setup ( egyéni telepítés ). Ekkor több lehetőség közül választhatunk:

a. Associate WinZip Archives. Amikor ezt a négyzetet bejelöljük, akkor a Windows Intézőben, illetve a Sajátgépben dupla kattintással megnyithatjuk a következő kiterjesztéseket a WinZip segítségével: ZIP, IZH, ARJ, ARC, TAR, TGZ, TAZ, GZ, Z, UU, UUE, XXE, B64, HQX, BHX.

b. Explorer Shell Extension. Ha ezt választjuk, akkor a tömörített fájlok menüjébe néhány új pont kerül. Ezeket az egér jobb gombjával lehet elérni.

c. Display Icons On Context Menus. Amikor ezt bejelöljük, akkor a helyi menüben az egyes pontok előtt ikonok is megjelennek.

d. Include WinZip In Start Menu. Ha bejelöljük, akkor a Start menüből közvetlenül elindíthatjuk a programot.

e. Include WinZip On Desktop. Ezzel a lehetőséggel a telepítőprogramunk a WinZip Ikonját az Asztalra telepíti. Indítása a szokott módon történik ( az ikonra kétszer kell kattintani ).



Abban az esetben ha valamelyik beállítást nem jelöltük be, de a későbbiekben szükségünk lenne rá, akkor a beállítási lehetőséget a telepítés után is elérhetjük az Options menü Explorer Configuration pontjának választásával.
A telepítő program utolsó párbeszédablakában engedélyezhetjük a WinZip programcsoport és a hozzá tartozó ikonok létrehozását. A későbbiekben jól jöhet, ha engedélyezzük, majd aNext gombra kattintva befejeződik a WinZip telepítése.



Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95