FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdöknek: szövegszépítés 2
Dátum : 2002-06-01 21:01:01
Szerző : szilaj


A szép grafikával kedvessé, szebbé tehetjük a legszárazabb szöveget is.

A szövegszerkesztö programok már rég nem arra szolgálnak, hogy helyettesítsék az írógépet. Bizonyára mindenki észrevette már, hogy szöveges dokumentumot fotókkal, grafikákkal lehet szebbé, érdekesebbé tenni. Ezzel nem csak a szép esztétikus formát, hanem figyelemfelkeltö hatást is elérünk. A halványított háttér, a szöveggel körbefuttatott kép csak bemelegítés a számtalan Word által kínált lehetöség közül. Ma ismét a grafikai alkalmazásokkal foglalkozom.

Tipp 1. Kép beillesztése

Sok esetben gond, hogy a grafikánk sok helyet foglal. Könnyen megoldhatjuk, hogy ez ne így legyen.
1. Helyezzük oda a kurzorunkat, ahol majd a grafikánkat látni szeretnénk.
2. Kattintsunk a Beszúrás/Kép/Fájlból menüre.



3. Válasszuk ki azt a képet, amelyiket be szeretnék szúrni, és jelenítsük meg az elözetesben. Ezután végezzük el a csatolást. ( Beszúrás/Csatolás fájlhoz )



4. Ezt követöen kapcsoljuk ki a Mentés dokuval opciót. Így elérhetjük, hogy a grafika már csak hivatkozásként tárolódik a szövegünkben. Egyetlen dologra kell csak vigyázni: ne helyezzük át a képet abból a mappából, ahol van, mert akkor a hivatkozási hely megváltozik és a Word nem találja a képet. Így az nem is jelenik meg.

Tipp 2. Kép elhelyezése szövegben

Az hogy a képünk hol elhelyezkedik el a szövegünkben sok mindentöl függ. A Word mindenre ad megoldást. Sok esetben nehéz választani, de nem lehetetlen.
1. Alaposan nézzük meg, hogy hova illeszthetjük be a képünket. A szöveg tartalma legyen a meghatározó. Vigyázzunk, hogy a kép a mondandónkat ne szabdalja szét. Vigyük a kurzort oda, ahova a képet szeretnénk beilleszteni.
2. A Beszúrás/Kép/Fájlból menüpont segítségével válasszuk ki a képet, amelyet be szeretnénk illeszteni. A kép kiválasztása után a beillesztést a Beszúrás gombbal hagyhatjuk jóvá.
3. Kattintsunk a képre, hogy kijelölödjék. A kijelölés a kép sarkain és oldalain megjelenö kockákról, úgynevezett fogópontokról ismerhetök fel. Lenyomva tartva az egér gombját, a képet még bárhová áthelyezhetjük a dokumentumon belül. Amikor megtaláljuk a megfelelö helyet, engedjük el az egérgombot.
4. Az hogy a kép hogyan helyezkedjen el a szövegen belül a következöképpen tehetjük meg: Jelöljük ki a képünket. Ezután Formátum/Kép menüpontot válasszuk. A Kép formázás ablakban válasszuk az elrendezés fület. Itt kivászathatjuk a nekünk megfele? legjobb elrendezést. Próbáljuk ki mindannyit.



Tipp 3. WordArt alkalmazása

Ahhoz, hogy szövegeinket még szebbé, hatásosabbá tegyük a Word egy remek díszít?eszközt kínál. Ez a WordArt. Ezt a Beszúrás/Kép/WordArt menüponttal aktiválhatjuk.
1. A szöveg bevitelekor választhatunk betütípust és méretet. Ilyenkor a WordArt vonalzó is megjelenik. Nézzük végig mindegyiket. Nem csak WordArt szöveget lehet a szimbólumok segítségével beilleszteni, hanem megváltoztathatjuk a szöveg színét, méretét, helyzetét és elrendezését.
2. Miután mindegyik szimbólumot kipróbáltuk, megkezdhetjük az alkotást. Itt is vigyázzunk arra, hogy a megalkotott szöveg összhangba legyen mondandónkkal.





Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106