FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: szövegszépítés 3
Dátum : 2002-07-02 17:20:26
Szerző : szilaj


A szép grafikával kedvessé, szebbé tehetjük a legszárazabb szöveget is.

Még mindig maradt néhány ötlet, amellyel a megszerkesztett szövegünket csinosabbá szebbé tehetjük. Megpróbáltam ezeket egy csokorba szedni.

Tipp 1. Szöveg elforgatása szövegdobozban

A szöveg megírása után szokott eszünkbe jutni, hogy sokkal hatásosabb lenne, ha a szövegünk nem a megszokott módon, hanem függőlegesen jelenne meg. Semmi gond. A szövegdoboz segítségével ez könnyen megoldható.

1. Írjuk be a szöveget, majd jelöljük ki a szövegdobozt, amelyben a szöveget el akarjuk forgatni.



2. A Nézet és az Eszköztárak menükkel nyissuk meg a Szövegdobozt.



3. Kattintsunk egyszer a jobb oldalon lévő szimbólumra. Ekkor a szöveg 90 fokkal elfordul. Ha ezt megismételjük, akkor újabb 90 fokkal fordul el a szövegdobozunk. Természetesen addig forgatjuk el szövegdobozunkat 90 fokkal, míg az általunk kívánt irányt meg nem kapjuk.



Tipp 2. Grafika méretezése

Igen sokszor van szükségünk különböző okok miatt arra, hogy a grafikánk méretét megváltoztassuk. Nézzük meg hogyan lehetséges ezt egyszerűen elvégezni.

1. Jelöljük ki azt a képet, amelyet át szeretnénk méretezni. Ezt úgy tehetjük, hogy az egér bal gombjával a képre kattintunk egyet. Ekkor a kép körül megjelennek a kijelölő négyzetetek.



2. Miután kijelöltük az átméretezni kívánt képet kattintsunk az egér jobb gombjával a képre. Ekkor megjelenik a helyi menü. Válasszuk a Kép formázása menüpontot.



3. A kép formázása ablak megjelenése után már könnyű a dolgunk, hiszen csak a méret fülre kell kattintanunk és már is kezdődhet a kép átméretezése. Ha megnézzük méretesési lehetőségeket észrevesszük, hogy akár aránytartó kicsinyítésre, illetve nagyításra, valamint torzított kép szerkesztésére van lehetőségünk.



Tipp 3. Grafika formázása

Előfordulhat, hogy nem úgy van szükségünk a grafikára, ahogy az megjelent a szövegünkben. Ez nem jelenthet problémát, hiszen olyan eszközök állnak a rendelkezésünkre, amelyekkel gyorsan beavatkozhatunk.

1. Jelöljük ki a Wordben a beszúrt grafikát, hogy a kijelölő pontok megjelenjenek.
2. Nyissuk meg a Kép eszköztárat. Ezt a Nézet menüben az eszköztárak pontban tehetjük meg. Az új eszköztár megjelenik a monitorunkon.



3. Válasszuk az eszköztáron jobbról a harmadik eszközt. Ez a kép formázására szolgál. Ennek a menüpontnak a hatására egy számos lehetőséget felkínáló párbeszédes ablak tűnik elő. A megjelenő opciók alkalmasak arra, hogy a beszúrt grafikát megváltoztassuk.



Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106