FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
Dátum : 2002-01-05 18:26:52
Szerző : szilaj


Újabb ötleteket szedtem egy csokorba, melyek megkönnyítik a Windows használatát.

Nem gondoltam volna, hogy a Windows-hoz keresett ötletekben ilyen nagy hiány van. Arról meg álmodni se mertem, hogy ilyen kedvező lesz a fogadtatás. Az előbbiek arra ösztönöztek, hogy újabbakat keressek. Így a mostani cikkemben is néhányat megosztok az olvasókkal. Az igazat megvallva a gyűjtésem olyan jól sikerült, hogy néhány százat összeszedtem a Widows-hoz, a Word-höz és az Excel-hez. Ezúton szeretném megköszönni akoszoslakatos ötletét, hiszen az általa ajánlott úton jutottam ahhoz a kincshez, amelynek a birtokában vagyok. Sorsáról az olvasók döntenek. Ennyi bevezető után lássuk az ötleteket

Tipp 1. Eurószimbólum a Windowsban

Akár tetszik, akár nem január 1-től meg kell barátkoznunk nekünk is az új európai pénzzel, az euróval. Kérdés, hogy a Windows hogyan van felkészülve az új pénznemre. Az új szimbólum megjelenítése a Windows 98-ban nem gond, hiszen a rendszer karakterkészlete tartalmazza az eurót is.



A Windows 95-nél és az NT 4.0-nál ez nem így van. Nincs más hátra, mint a Microsoft webhelyéről letölteni a szervizcsomagot, melyet feltelepítve gépünkre már is megtaláljuk fontjaink között az eurót. Visszatérve a Windows 98-hoz az euró betöltésének menete a következő:

1. Beszúrás/Szimbólum.

2. Válasszuk a Betűtípusok közül a Times New Roman-t, vagy a Courier New-t.

3. Keressük meg az euró szimbólumot, majd kattintsunk a Beszúrás fülre. Így meg is találtuk a keresett szimbólumot: €

Sajnos én csak ennél a két betűtípusnál találtam meg az eurót. A Windows 98-nál közvetlenül a billentyűzetről is bevihetjük a szimbólumot. Az AltGR+U betűkonbináció segítségével, illetve numerikus kód formájában, ha megadjuk az Alt+0128 betűkombinációt. Nos ennyit az euróról.

Tipp 2 Windows 3.1-es programok futtatása Windows95/98-ban

Kinek ne lennének Windows 3.1-re írt programjai. Ha más nem, akkor játékok mindenképpen. A Windows 95/98 program alkotói azt állítják, hogy ezek minden további gond nélkül futnak az operációs rendszerünkben. A gyakorlatban azonban ez nem mindig van így. Mit tehetünk? Lemondunk ezekről a programokról? Nem! Ezeknek a futási hibáknak megvan az ellenszere mind a Windows 95-ben, mind pedig a Windows 98-ban. Nézzük mit kell tenni!

1. Ha 16 bites programmal találkozunk , indítsunk el egy segédprogramot: kattintsunk a Start gombra, majd a futtatás menüpontot válasszuk. Írjuk be a parancssorba a Mkcompat parancsot.



2. Ekkor megnyílik a fenti ablak ( Kompatibilissé tesz ). Itt válasszuk a Fájl menüpontot. Ekkor a legördülő ablakból a Program választása menüpontra kattintva keressük meg azt a programot, amelynek indításával gondjaink vannak, majd jelöljük be a Hazudjon a Windows verziószámát illetően melletti négyzetet. Így sikerül becsapni a Windowst, azaz rákényszeríteni arra, hogy a Windows 3.1-es programunk is fusson.

3. A Fájl/Mentés paranccsal kell elmenteni az új beállítást. Ezután lépjünk ki a programból. A Windows 3.1-es program a legközelebbi indításkor zökkenőmentesen indul. Megmentettük a jó öreg 3.1-es programjainkat az enyészettől. Jó játékot mindenkinek!


Kapcsolódó hírek/cikkek:
UDMA


Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95