FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
·  Kezdőknek: hangkártya
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
Dátum : 2002-05-11 20:44:28
Szerző : szilaj


Sokan a Windows lelkének nevezik a Registryt, ahol minden probléma megoldható. Csak óvatosan.

Az elmúlt héten még mindig találtam használható ötleteket a Registry használatához. Amikor a második részt megírtam úgy gondoltam figyelemfelkeltésnek a megírt két cikk is elég. A hozzám érkezett levelek is arra ösztönöznek, hogy tovább kutassak. Hozzá kell tennem, hogy magam is kedvem lelem benne.

Tipp 1. Gyakran használt Registry

Abban az esetben, ha gyakran használjuk a Registryt, a kényelmünk érdekében létrehozhatunk egy parancsikont az asztalon.
1. Kattintsunk a jobb egérgombbal az asztalon egy üres területre. Az elöbukkanó menüböl válasszuk ki az Új/parancsikon menüpontot.



2. A következö ablakban írjuk be a parancssorba a regedit.exe kifejezést.



3. Kattintsunk a Tovább gomba, majd adjunk egy olyan nevet a parancsikonnak, amilyen néven biztosan tudjuk, hogy milyen parancsikonról van szó. Végül a Befejezés gombra kattintva létrehozhatjuk a parancsikonunkat.

Tipp 2. A Registry biztonságos mentése

Az eddigiek során néhányszor megváltoztattuk a Registryt. Igaz mindig felhívtam az olvasó figyelmét, hogy óvatosan tegye. Az igazi megoldás az, ha biztonsági másolatot készítünk a Registryröl.
1. Indítsuk el a Registryt. Start/Futtatás után írjuk be a Regedit szócskát.



2. A Rendszerleíró adatbázisban válasszuk a Rendszerleíró adatbázis exportálása pontot. A következö lépés az, hogy megadjuk a tárolási helyet. A legjobb megoldás, ha az asztalra mentjük a biztonsági másolatot. Itt mindig kéznél lesz.



3. Abban az esetben, ha baj van nem kell mást tenni, mint kétszer kattintani a szimbólumra. Újraindítás után a helyreállított Registry lesz ismét aktív.

Tipp 3. Helytelen alkalmazás indításának megakadályozása

1. Ha egy alkalmazás automatikus indítását szeretnénk megakadályozni a Windows startjánál, akkor a következöt tegyük: Windows/Startmenü/Programok/Indítópult.
2. Töröljük ki az összes olyan alkalmazást, amelyet nem szeretnénk elindítani a start során. Elöfordul azonban, hogy az adott program nem szerepel az autostart könyvtárban. Ilyenkor nincs más hátra, mint a Registry-n keresztül törölni a programot.
3. Indítsuk el a Registryt: Start/Futtatás/Regedit.
4. Lépjünk át a Hkey_Current_User kulcsba. Keressük meg a Hkey_Current_User/Software/Microsoft/Windows/Current/Version/Explorer/ShellFolders bejegyzést. A Startup értéke a jobb oldali ablakban a c:\Windows\Starmenü\Programok\Indítópult.





Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Warning: require(../forum/centercomments.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/centercomments.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 95