FŐOLDAL

KAPCSOLAT

MÉDIAAJÁNLAT


REGISZTRÁCIÓ HÍRLEVÉL
PC-ÁRUHÁZ DRIVERS SZAMITOGEP Antivirus SZAKÜZLET

· Friss (Célkeresztben)
·  RAID elméletben és gyakorlatban
·  Hogyan készítsünk Service Pack Integrated CD-t?
·  Kezdőknek: WinZip 3.
·  Kezdőknek: WinZip 2.
·  Kezdőknek: WinZip 1.
·  Kezdőknek: szövegszépítés 3
·  Kezdöknek: szövegszépítés 2
·  Kezdöknek: ötletek a REGISTRY használatához 3.
·  Kezdőknek: ötletek a REGISTRY használatához
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 4.
·  Kezdőknek: ötletek az Excel használóinak 2
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 3
·  Kezdőknek: ötletek a Word használóinak 1
·  Kezdőknek: ötletek a Windowshoz 2.
·  Kezdőknek: képeslap karácsonyra
·  Kezdőknek: a kezes Word.
·  Kezdőknek: monitorok
·  Kezdőknek: botkormány és társai
·  Kezdőknek: MODEM I. (analog modemek)
·  Kezdőknek: grafikus kártyák
· PC tippek > Célkeresztben
· Kezdőknek: a lézernyomtató
Dátum : 2001-08-21 11:33:35
Szerző : szilaj


A lézernyomtatók a fénymásoló gépekhez hasonlóan készítik el a nyomtatványokat

Azt hiszem, hogy akinek tintasugaras nyomtatója van találkozott azzal a bosszantó problémával, hogy amikor tintapatront kell cserélnie, akkor annak áráért akár egy új nyomtatót is lehetne vásárolni. Akkor mi a megoldás? Igen nehéz kérdés, hiszen a lézernyomtatók ára még most is igen magas. Itt még nem történt meg ugyan is az áttörés, mert a nyomtatók technológiája továbbra is meglehetősen bonyolult. Valóban?




A lézernyomtatók a fénymásoló gépekhez hasonlóan készítik el a nyomtatványokat. Először a lézersugár egy speciális fényérzékeny hengerre vetíti a képet. Itt a kép fekete részeinek megfelelő területek statikus elektromossággal töltődnek fel. Ezután ezek a feltöltődött részek fekete festékport ragadnak magukhoz. Nincs is más hátra, mint a hengerről a festékport a papírra nyomtatni. Egy szerkezet felolvasztja a port, így az rá is ragad a papírra.





A lézernyomtatók bonyolultsága miatt ezek a készülékek mindig a luxus kategóriába tartoztak. Áruk sok estben a számítógép árát is meghaladta. Később egyre többen kezdték el gyártani, így olcsóbbak is lettek, de még nem annyira, hogy minden további nélkül megvásároljuk őket. Ha nagyon körülnézünk, akkor ma már találunk olyan lézernyomtatókat amelynek ára megegyezik egy jobbfajta tintasugaras nyomtató árával.



A lézernyomtató előnyei meggyőzőek a tintasugaras nyomtatóval szemben. Vegyük sorjába ezeket. A nyomtatás kiváló minőségű, mivel a papírra ráégetett festékpor nagyon tiszta rajzolatú képet és szöveget produkál. Ha a két nyomtató sebességét hasonlítjuk össze a győztes mindenképpen a lézernyomtató. Amíg a lézernyomtató percenként több oldalt képes kinyomtatni, addig ugyanezt a tintasugaras nyomtató akár a perc többszöröse alatt tudja megtenni. Nagyon fontos dolog a működési költség összehasonlítása, amely a lézer nyomtatónál igen alacsony. Amíg a tintasugaras nyomtatónál a papír minősége is fontos, addig a lézernyomtatónak mindegy, hogy milyen papírra nyomtat. Bizonyára már mindenki járt úgy a tintasugaras nyomtatóval, hogy akkor nyúlt a kinyomtatott laphoz, amikor az még nem száradt meg. Lehetett kezdeni az egészet újra. Ez a lézernyomtatónál nem fordulhat elő.



Nem lenne korrekt, ha csak a lézernyomtató előnyeiről beszélnénk. Nézzük a hátrányokat is. Első helyen áll, hogy sokkal nagyobb helyet foglalnak el, mint a tintasugaras nyomtatók vagy a mártixnyomtatók. A lézernyomtatók nagy része a nyomtatáskor ózont állít elő, ami irritálja a légutakat. Utoljára itt az ár. Valóban ez a legfájdalmasabb pont, hiszen az eslő alkalommal több pénzt kell kiadni, mint akár a tintasugaras nyomtatóért, nem is beszélve a mátrixnyomtatókról. A legfontosabb dologról pedig még eddig még nem is volt szó. A tintasugaras nyomtatók igen szép színes képeket is képesek nyomtatni. A lézer nyomtatók többsége pedig csak fekete-fehéret, ugyanis a színes lézernyomtató megfizethetetlen. Így hát úgy gondolom marad a hosszútávon drágább megoldás: a tintasugaras nyomtató.


Kapcsolódó hírek/cikkek:
Kezdőknek: Melyik nyomtatót válasszam?
Minolta PagePro 1100L lézernyomtató


Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Warning: require(../forum/comment.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required '../forum/comment.php' (include_path='.:/usr/share/php/') in /var/www/www.szamitogep.hu/show/read.php on line 106